دغدغه‌های معیشتی کارگران افزایش یافت؛

۱۰۰ قلم داروی «معمولی» از چتر بیمه‌ای خارج شدند

به تازگی قانونی در تأمین اجتماعی اجرایی شده که دغدغه کارگران و قشرهای آسیب پذیر را به شدت افزایش داده و باعث نگرانی طبقه متوسط و پایین جامعه شده و صد قلم دارو از چتر بیمه‌ای تأمین اجتماعی خارج شده و مردم باید هزینه آزاد دارو را پرداخت کنند.
کد خبر: ۸۱۸۰۹۳
|
۲۹ تير ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۶ 20 July 2018
|
10647 بازدید
در حالی که بسیاری از کارگران و قشرهای آسیب پذیر این روز‌ها با گرانی دست و پنجه گرم می‌کنند، قانون جدید وزارت بهداشت و تأمین اجتماعی دغدغه‌های معیشتی را افزایش داد.
 

به گزارش «تابناک»؛ بیمه نقش بسزایی در افزایش رفاه و امنیت جامعه دارد و پوشش بیمه‌ای به هر میزانی که بیشتر باشد، دغدغه مردم به ویژه قشر متوسط و آسیب پذیر کمتر می‌شود، سازمان تأمین اجتماعی بزرگترین سازمان بیمه‌ای کشور بوده و اکثریت مردم در چتر بیمه‌ای این سازمان قرار می‌گیرند.

بنا بر آمار موجود این سازمان، 70 درصد بازنشستگان زیر ۲ میلیون حقوق می‌گیرند و با توجه به اینکه اکثریت شاغلان این سازمان نیز افراد کارگر با قرارداد‌های موقت بوده، نشان می‌دهد این سازمان چقدر در افزایش رفاه اجتماعی و برداشتن دغدغه‌ها از مردم مؤثر است.

اما به تازگی قانونی در تأمین اجتماعی اجرایی شده که دغدغه کارگران و قشرهای آسیب پذیر را به شدت افزایش داده و باعث نگرانی طبقه متوسط و پایین جامعه شده و صد قلم دارو از چتر بیمه‌ای تأمین اجتماعی خارج شده و مردم باید هزینه آزاد دارو را پرداخت کنند.

دارو‌هایی مانند قرص سرماخوردگی، سرم شست‌وشو، بسیاری از شربت‌ها و قرص‌های مورد مصرف مردم از بیمه خارج شده و مردم برای یک بیماری ساده باید چند برابر هزینه‌های قبلی پرداخت کنند. طبق طرحی که تأمین اجتماعی با کمک وزارت بهداشت در حال انجام آن بوده، قرار است بسیاری از دارو‌های دیگر از پوشش بیمه‌ای خارج شده تا عملا بیمه تأمین اجتماعی به یک بیمه بی خاصیت تبدیل شود.

یکی از داروخانه داران در این خصوص به «تابناک» گفت: «قیمت ویال سفازولین ۱۷۰۰ تومان است، ولی نیاز به تأیید اینترنتی دارد تا ۳۰ درصد آن را بیمه قبول کند، در حالی که بیمار باید برای تأیید یک داروی ۱۷۰۰ تومانی ۲۰۰۰ تومان حق تأیید اینترنتی پرداخت کند که واقعا خنده دار است.»

این داروخانه دار از افزایش نارضایتی مردم و دعوا با داروخانه‌ها خبر داد و تأکید کرد، این عوامل فروش ما را به شدت کاهش داده است: «بیمه از ابتدای سال پول ما را نداده و از طرف دیگر، با قانون‌های جدید، چند نسخه‌ای هم که ماهانه داشتیم، از ما گرفته اند.»

نکته دیگری که در نظام بیمه‌ای کشور تبعیض را نمایان می‌کند، این است که به عنوان مثال کارمندان بانک‌ها و برخی از سازمان‌ها مانند شهردار‌ی‌ها، دارو‌ها را رایگان دریافت می‌کنند. اوضاعی که در نهادهایی مانند بانک مرکزی تبعیض آمیزتر است چون سقفی برای دادن داروی رایگان به پرسنل این نهادها در نظر گرفته نشده و بیمه پرسنل این بانک حتی دارو‌های خارجی و برخی از تجهیزات پزشکی را هم قبول می‌کند.

امتیازهایی که بسیاری از کارشناسان سلامت بر این باورند، تأمین اجتماعی نیز می‌تواند به سرمایه گذارانش ارائه دهد، زیرا جمعیت بسیار بزرگی در زیرمجموعه دارد و مبالغ گزافی از محل پرداخت های ماهانه ایشان دریافت می‌کند؛ درست بر خلاف بیمه نهادهایی مانند بانک ها که هزینه زا هستند.

وضعیتی تبعیض آمیز که جا دارد مسئولان برای رفع آن برنامه ریزی کنند، چون قابل قبول نیست یک کارگر با حقوق اندک و امنیت شغلی پایین پول دارو را کامل پرداخت کند؛ اما یک کارمند استخدامی یک بانک که مزایای شغلی بی شمار و امنیت شغلی بالایی دارد، از مزایایی مانند رایگان بودن دارو نیز بهره مند باشد؛ وضعیتی که بروز آن در داروهای معمولی و دم دستی، به شدت تنش آفرین هم به نظر می‌رسد!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟