با غرقشدن ۳ دانشآموز یزدی در گرجستان، دادستان یزد دستور رسیدگی ویژه به موضوع از جنبه عمومی جرم را صادر کرد.
به گزارش ایلنا، علی اکبر شمس دادستان عمومی و انقلاب یزد ضمن عرض تسلیت و ابراز همدردی با خانوادههای داغدار این حادثه، اظهار کرد: با عنایت به وصول گزارشی مبنی بر اعزام تعدادی از نوجوانان استان از استان یزد به کشور گرجستان تحت عنوان اردوی آمادگی فوتبال که منجر به غرقشدگی و فوت دو نوجوان شد، مراتب برای بررسی دقیق ابعاد این مسئله در دستور کار قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، پس از دستور دادستان عمومی و انقلاب یزد مبنی بر بررسی دقیق ابعاد این مسئله، اولیای دم نوجوانان فوت شده و تنی چند از نوجوانان بازگشته از این سفر و مدیرکل ورزش و جوانان استان به دادسرا احضار شدند و مراتب مورد بررسی قرار گرفت که مشخص شد قبل از اقدام به این اردو با هیچیک از نهادهای مسئول در استان هماهنگی صورت نگرفته و ۱۲ نوجوان ۱۳ ساله فراگیر باشگاه ورزشی، تنها همراه با یک زوج و دو فرزندشان به این سفر برده شدهاند و علاوه بر دریافت ارز دولتی، مبالغی هم از والدین این نوجوانان با عناوین مختلف دریافت شده است.
در همین حال زمانی قمی استاندار یزد نیز از تشکیل کمیتهای برای بررسی درگذشت دو فوتبالیست نوجوان یزدی در اردوی گرجستان،خبر داد.
این دو نوجوان چگونه به کام مرگ رفته اند؟
به گزارش ایرنا، 32 بازیکن مدرسه فوتبال آرمان کویر در قالب 2 گروه 20 و 12 نفری همراه تور گردشگری و به بهانه برگزاری اردو چند روز پیش راهی تفلیس پایتخت گرجستان شدند. در حاشیه این اردو دو نوجوان یزدی بهنامهای «محمدحسین ورمزیار» و «امیر محمد کاربخش» غرق شدند . به گزارش ایران مادر «محمدحسین» در حالی که با چشمان اشکبار در انتظار تحویل جسد تنها فرزندش بود، می گوید: «به ما گفته بودند 5 مربی همراه بچهها هستند اما از زمانی که ارتباطمان با بچهها قطع شد هیچ کس تماس نگرفت. من از پسرعمویم خواستم پیگیر شود که آن جا گفتند پسرم در ساحل مشغول توپ بازی بوده که در باتلاق گیر افتاده و از دست رفته است.»
مسعود شریعتی- مدیر کل ورزش و جوانان استان یزد- در این باره گفت: اعزام ورزشکاران به خارج از کشور باید طبق مقررات باشد و افراد برای کسب مجوز از شورای برون مرزی وزارتخانه اقدام کنند. مسئولان یادشده و بازیکنان برای سفر به خارج از کشور مراجعهای به این اداره کل، هیئت فوتبال و شورای برون مرزی وزارت ورزش و جوانان نداشتهاند.
ادعای سودجویی و استفاده از ارز دولتی
بهگفته شریعتی اگر اعزامها ورزشی باشد تمام مراحل دقیق و با نظارت وزارت ورزش و جوانان و شورای برون مرزی انجام خواهد شد و در مجموع اردوی این افراد در گرجستان در قالب یک تور تفریحی و گردشگری بود. این در حالی است که اولیای دو دانشآموز قربانی در مصاحبههای خود ادعا کردند که انگیزه سودجویی به ویژه استفاده از ارز دولتی مربیان و مدیران را وسوسه کرده که چنین سفری را ترتیب دهند. عبدالرضا دستا رئیس هیئت فوتبال استان یزد نیز با اشاره به این که هیچ مجوزی برای این سفر گرفته نشده بود ، ادامه داد: در محافل شنیدههایی مبنی بر سوء استفادههای ارزی از این سفر به ظاهر فوتبالی هم به گوش میرسد که هنوز تأیید رسمی نشده است.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما، خانواده این دو پسر مدعی شدند مسئولان این مدرسه فوتبال به بچهها گفته بودند اگر در این اردو شرکت نکنید از تیم اخراج خواهید شد. مادر یکی از این دانشآموزان در مصاحبهای که در فضای مجازی منتشر شد، اظهار کرده که هزینه گذرنامه، ویزا و تمامی مخارج سفر را از والدین بچهها دریافت کرده بودند. پدر «امیرمحمد» نیز با صدایی بغضآلود گفت: «هر چقدر به مسئولان این تیم فوتبال گفتیم نمیخواهیم بچهمان را به مملکت غریب بفرستیم گوش ندادند و گفتند «امیرمحمد» بااستعداد است. این سفر فقط 200 هزار تومان هزینه دارد اما پسرتان پیشرفت میکند. حتی ما گفتیم هزینهها خیلی زیاد شده و نمیخواهیم پسرمان را بفرستیم که گفتند اگر بچهتان نیاید باید 5 میلیون تومان جریمه بدهید.
جان باختگان اردوی دانش آموزی به 3 نفر رسید
در حالی که پیشتر تعداد جان باختگان اردوی دانش آموزی به گرجستان 2 نفر اعلام شده بود، ایسنا گزارش داد : مدرسه فوتبالی در یزد به برگزاری یک اردو در کشور گرجستان اقدام کرد و مبلغی را هم از ورزشکاران به عنوان هزینه دریافت کرد و نوجوانان را به کشور گرجستان برد. در جریان این سفر دو ورزشکار نوجوان یزدی در رودخانه غرق شدند و یک نوجوان دیگر هم در بیمارستان درگذشت.
رئیس هیئت فوتبال: خانواده ها با سفر بچه ها راضی بودند
در این میان عبدالرضا دستا، رئیس هیئت فوتبال استان یزد، در گفتوگو با ایسنا، درباره حادثهای که برای چند دانشآموز در گرجستان رخ داده است، گفت: مدرسه فوتبالی که این دانشآموزان را به این اردو برده، مجوز فعالیت داشته است البته مجوز فعالیت آنها به نام فردی که این اردو را هماهنگ کرده و بچهها را به اردو برده نبوده اما در کل این مدرسه با مجوز فعالیت میکرده است.
وی افزود: وقتی قرار باشد مدرسه فوتبالی تاسیس شود و فعالیت کند، باید استانداردهای لازم را داشته باشد. ما هم به عنوان هیئت فوتبال بررسی میکنیم تا ببینیم آیا آنها استانداردهای لازم را دارند یا نه تا مجوز فعالیت بدهیم.
او در ادامه درباره این که آیا اردویی که توسط این مدرسه فوتبال برگزار شده و به کشته شدن سه نوجوان منجر شده است با مجوز هیئت فوتبال برگزار شده یا خیر؟ گفت: اصولا هیئت فوتبال حق صدور مجوز برای برگزاری اردوها را ندارد. شیوه برگزاری اردوها این است که کسی که بخواهد اردوی خارجی برگزار کند، به وزارت ورزش و جوانان درخواست میدهد و توسط ستاد برون مرزی وزارت ورزش و جوانان، مجوز برای برگزاری اردو صادر میشود نه این که ما بخواهیم مجوز بدهیم. البته تا جایی که من میدانم این مدرسه فوتبال که این اردوی خارجی را برگزار کرده، مجوزی برای آن دریافت نکرده بود. این را هم باید بگویم طبق بررسیهایی که انجام دادیم این اردو در قالب اردوی تفریحی برگزار شده است.
دستا در بخش دیگری از صحبتهایش اضافه کرد: خانوادهها خودشان هم به طور کامل در جریان بودند چرا که وقتی نوجوانی بخواهد گذرنامه تهیه کند، باید اجازه محضری خانوادهاش را داشته باشد. من حتی میدانم تعدادی از این خانوادهها خودشان شخصا فرزندان شان را به تهران و فرودگاه امام خمینی آوردند تا به این اردو بروند.
او در پایان خاطرنشان کرد: در این اردو سه نفر جان باختند که پیکرهای آنها وارد ایران شده است. بچههای دیگر هم قرار است طی یکی دو روز آینده به تهران برگردند.