کودکان کار به قرارگاه آسیب‌های اجتماعی می‌روند

وضعیت اورژانسی کودکان زباله گرد

کد خبر: ۸۲۴۵۵۶
|
۲۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۶ 12 August 2018
|
5572 بازدید

انتشار خبر دفن کودکان زباله‌گرد در محل‌های تفکیک زباله درهفته‌های گذشته واکنش‌های متعددی را به همراه داشت تا جایی که «طیبه سیاووشی» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، درباره وضعیت اورژانسی کودکان زباله‌گرد تهرانی هشدار داد و گفت: «زمانی که کودکان زباله‌گرد مبتلا به ایدز می‌شوند، در همان محله تفکیک زباله دفن می‌شوند.

به گزارش روزنامه ایران، این موضوع حتی شکایت مردم منطقه را نیز به دنبال داشته و آنها دائم می‌گویند که حداقل انتقال ایدز از گودال‌ها را کنترل کنید تا به ما سرایت نکند.» معاون مرکز امور اجتماعی وزارت کشور نیز دیروز بر پیگیری اورژانسی وضعیت کودکان زباله‌گرد و یافتن راه‌حلی برای حل این مشکل تأکید کرد.

با این همه، «رضا محبوبی»، معاون مرکز امور اجتماعی خبر دفن کودکان زباله‌گرد در محل تفکیک زباله را از اساس غلط می‌داند و به «ایران» می‌گوید: «این خبرها دروغ است. همین افرادی که مدعی دفن کودکان زباله گرد هستند، زمانی که وزارت کشور و شهرداری تلاش می‌کرد با جمع‌آوری و اسکان این کودکان در قرارگاه آسیب دیدگان اجتماعی این مشکل را حل کند، نسبت به این موضوع اعتراض کردند.»

معاون اجتماعی وزیر کشور معتقد است، دفن این کودکان در محل‌های تفکیک زباله غیرممکن است، چراکه دفن یک کودک قوانین خاص خودش را دارد و عده‌ای نمی‌توانند آنها را به راحتی در محل دفن زباله دفن کنند.

محبوبی در ادامه از عملکرد برخی از مسئولان کشور هم انتقاد می‌کند و می‌گوید: دو سال گذشته بود که تصمیم گرفتیم با راه اندازی قرارگاه آسیب دیدگان اجتماعی تهران، به مشکل کودکان کار، زنان در معرض خشونت و سایر گروه‌های آسیب پذیر رسیدگی کنیم اما زمانی‌که این قرارگاه شروع به جمع‌آوری کودکان کار کرد، برخی از نمایندگان مجلس و سازمان‌های مردم نهاد اعتراض کردند و طرح متوقف شد.

معاون مرکز امور اجتماعی وزارت کشور از راه اندازی دوباره قرارگاه آسیب دیدگان اجتماعی خبر می‌دهد و می‌گوید: خوشبختانه با همکاری مدیریت جدید شهرداری تهران، تشکل‌های غیردولتی مذاکراتی به همراه استانداری و فرمانداری مذاکراتی برای فعال‌سازی مجدد قرارگاه آسیب دیدگان اجتماعی انجام داده‌ایم. البته، در طرح جدید، بسته‌های حمایتی و فرهنگی ویژه‌ای درنظر گرفته‌ایم تا به موفقیت آن کمک کند.

محبوبی از فرهنگ غلط مردم کشور برای کمک به دستفروشان و متکدیان هم بشدت انتقاد می‌کند و می‌گوید: از شهرداری خواسته‌ایم تا سه ماه آینده با همکاری سازمان‌های دیگر این طرح را اجرایی کند و منتظر نتیجه هستیم اما مردم هم نباید به کودکان خیابانی کمک کنند و باعث گسترش دستفروشی شوند.

احتمال ابتلای کودکان زباله‌گرد به ایدز و هپاتیت زیاد است

«سوسن مازیارفرد»، مسئول کمیته ساماندهی کودکان زباله‌گرد جمعیت امام علی(ع)، نیز حرف‌های طیبه سیاووشی در مورد وضعیت اورژانسی کودکان زباله گرد را تأیید می‌کند و می‌گوید: متأسفانه این کودکان ازکوچک‌ترین امکانات بهداشتی و پزشکی برخوردار نیستند. چه برسد به اینکه بخواهند برای تشخیص ابتلا به ایدز به آزمایشگاه بروند. به همین علت، پیمانکاران شهرداری هر برخوردی که بخواهند با آنها می‌کنند و هیچ نهادی هم جوابگوی این موضوع نیست. مازیارفرد با اشاره به اینکه 60 درصد از این کودکان در همان محل تفکیک زباله‌ها شب را می‌گذرانند، تأکید می‌کند: همین موضوع، احتمال ابتلای کودکان به انواع بیماری‌ها را بالا می‌برد.

متأسفانه هیچ خدمات پزشکی و درمانی به این کودکان ارائه نمی‌شود و ما زمانی متوجه می‌شویم که آنها مبتلا به ایدز یا هپاتیت هستند که بر اثر یک سانحه تصادف آنها به اجبار به بیمارستان فرستاده شدند. به‌طور مثال، همین چند وقت پیش ماشین وانتی که 15 کودک زباله‌گرد را حمل می‌کرد، در اثر تصادف چپ کرد و ما بعد از اینکه بچه‌ها را به بیمارستان منتقل کردیم متوجه ابتلای چند نفر آنها به ایدز و هپاتیت شدیم.

وی با تأکید بر اینکه 60 درصد از آنها از بیماری‌های پوستی رنج می‌برند، می‌گوید: بر اساس تحقیقی که در سال گذشته روی این کودکان انجام دادیم بالاترین میزان ساعت کاری یک کودک زباله‌گرد، 20 ساعت است و کوچک‌ترین آنها 4 سال دارد. البته بیشتر این کودکان در مراکز تفکیک زباله زمان آباد ، قرچک. ورامین و پاسگاه نعمت آباد کار می کنند.
مسئول کمیته ساماندهی کودکان زباله‌گرد جمعیت امام علی(ع)، با اشاره به اینکه این کودکان به‌طور میانگین 12 تا 13 ساله هستند، ادامه می‌دهد: از سال گذشته هیچ اقدام مؤثری برای کمک به این کودکان صورت نگرفته و حتی همین جریمه‌ای که شهرداری عنوان می‌کند هم انجام نشده است. چراکه، این اقدام نیاز به شناسایی گسترده دارد تا مشخص شود کدام پیمانکار این بچه‌ها را مورد بهره کشی قرار می‌دهد.

مازیارفرد، جریمه پیمانکاران شهرداری را بی‌فایده می‌داند و معتقد است این پول فقط جیب شهرداری را پرمی‌کند و بهتر است به جای این کار، یک پیمانکار متعهد شود هزینه درمان و تحصیل یک کودک کار را بپردازد.

مسئول کمیته ساماندهی کودکان زباله گرد جمعیت امام علی(ع)، جمع‌آوری ضربتی کودکان کار را بی‌فایده می‌داند و معتقد است این کار باعث می‌شود کودکان به سمت کارهای زیرزمینی بروند و دچار آسیب بیشتری شوند.وی ادامه می‌دهد: احد و صمد دو برادری بودند که در چهارراه کار می‌کردند و از ترس بهزیستی و شهرداری به سمت زباله گردی رفتند و در کارگاه بازیافت زباله دچار آتش سوزی شدند. به همین علت، طرح ضربتی جوابگوی حل این معضل نیست ومسئولان این طرح‌ها در گام نخست باید مطالعه‌ دقیقی روی کودکان کار و زباله گرد داشته باشند.

در طرح ضربتی جمع‌آوری کودکان کار شرکت نمی‌کنیم

معاون مرکز امور اجتماعی وزارت کشور در حالی از انجام طرح ضربتی جمع‌آوری کودکان کار و خیابان با همکاری شهرداری تهران خبر می‌دهد که «علی صادقی»، معاون حمایت‌های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران به «ایران» می‌گوید: مسئولیت کودکان کار و متکدی برعهده بهزیستی است و جمع‌آوری این کودکان، برعهده شهرداری نیست. به همین دلیل، مخالف اجرای طرح ضربتی جمع‌آوری کودکان کار و خیابان هستیم.

صادقی استفاده پیمانکاران شهرداری از کودکان برای جمع‌آوری زباله را تکذیب می‌کند و می‌گوید: گروه‌های مختلفی به دلیل ارزش تجاری مسأله بازیافت و زباله در این زمینه فعالیت می‌کنند. گروه‌هایی که برخی از آنها غیرقانونی بوده و برای درآمدزایی از هر روشی استفاده می‌کنند. این گروه‌ها برای اینکه هزینه کمتری بپردازند، از کودکان زباله‌گرد برای این کار استفاده می‌کنند تا سود بیشتری نصیب شان شود.

وی با تأکید بر اینکه سازمان خدمات اجتماعی همگام و همزبان مخالفت خود را برای استفاده از کودکان برای کار در خیابان‌ها و زباله‌گردی اعلام می‌کند، می‌گوید: در هفته گذشته حتی نشستی برای تعیین و تکلیف پیمانکاران شهرداری با همکاری وزارت‌ تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار کردیم تا طی این جلسه به آنها تذکر دهیم، اگر از قانون سوء‌استفاده کنند چه عواقبی در انتظارشان خواهد بود.

وی از عملکرد بهزیستی برای جمع‌آوری کودکان کار و خیابان هم انتقاد می‌کند و می‌افزاید: در سال‌های اخیر، هر آنچه که در حوزه جمع‌آوری کودکان کار صورت گرفته دیدگاه شهرداری بوده و بهزیستی تنها کودکان را تحویل گرفته و پس از مدتی آزاد کرده است. به همین علت لازم است سازمان بهزیستی، به تعهدات خود در مورد این کودکان عمل کند و وظیفه خود را بر دوش شهرداری نگذارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟