مدیرعامل جمعیت امام علی (ع) ضمن تشریح اقدامات اعضای داوطلب این جمعیت در مناطق سیل زده، هرگونه ارتباط این جمعیت در رابطه با انتشار فیلمی از این مناطق از سوی اعضا را تکذیب کرد.
به گزارش «تابناک» به نق از ایسنا، زهرا رحیمی با اشاره به این که از ابتدای وقوع سیل در استان گلستان، خوزستان و لرستان ۴۰۰ تا ۵۰۰ عضو جمعیت امام علی (ع) برای امدادرسانی به این مناطق رفتند، گفت: این تعداد به تدریج افزوده شده است و برخی از اعضای این جمعیت برای انتقال اقلام امدادی در حالی از میان سیل عبور کردند که گاهی اوقات آب تا گردنشان بالا آمده بود.
وی با اشاره به این که جمعیت امام علی (ع) بعد از وقوع زلزله در کرمانشاه یک ستاد بحران تشکیل داده است، خاطر نشان کرد: وظیفه این ستاد بررسی مشکلات امدادرسانی طی زلزله و بررسی نقاط ضعف و قوت جمعیت بود. به همین دلیل بعد از وقوع سیل نیز این جمعیت توانست در سریعترین زمان ممکن نسبت به آن واکنش نشان دهد. سرعت عمل اعضای این جمعیت نیز ناشی از کار مستمر تیم ستاد بحران بود.
رحیمی با بیان این که انبارهای جمعیت امام علی (ع) نیز پیش از وقوع سیل مجهز به برخی اقلام امدادی و بهداشتی بود، اظهار کرد: به همین دلیل جمعیت امام علی (ع) از آمادگی نسبی پیش از وقوع این بحران برخوردار بود. حتی این ستاد مشخص کرده بود که کدام تیم در مراحل اولیه وقوع یک بحران وارد عمل شود و چه کارهایی را برای اقدامات تیمهای بعدی انجام دهند.
مدیرعامل جمعیت امام علی (ع) در ادامه خاطر نشان کرد: اما به دلیل این که پیش از این شرایط بحرانی سیل را تجربه نکرده بودیم، تجهیزات اختصاصی آن را نیز در اختیار نداشتیم که این بار این تجربه را نیز به دست آوردیم. نکته قابل توجه این است که همه اعضای جمعیت امام علی (ع) با وقوع سیل معطوف به امدادرسانی و کمک به سیل زدگان شده بودند. حدود هشت تا ۹ تیم قبل از وقوع سیل در استان در لرستان برای امدادرسانی به این مناطق آماده شده بودند.
رحیمی با اشاره به انتشار فیلمی از مناطق سیل زده از سوی رسانههای خارجی و رد هرگونه ارتباط آن با اعضای این جمعیت گفت: در این منطقه فیلمی که هیچ ارتباطی با اعضای جمعیت امام علی (ع) نداشت منتشر شد که ابتدا توئیتر فارسی اسرائیل آن را پخش کرد. این در حالی است که هیچ رد و نشانی از ارتباط اعضای جمعیت امام علی (ع) وجود ندارد و هزاران نفر دیگر نیز میتوانستند با هلی کوپتر یا آفرود به این مناطق بروند و چنین فیلمی را تهیه کنند.
وی درباره ارسال اقلام امدادی به این مناطق از طریق هلی کوپتر نیز عنوان کرد: در این مناطق یکی از کارمندان کانون پرورش فکری کودکان به واسطه پدر خلبانش امکان ارسال اقلام امدادی را برای جمعیت امام علی (ع) فراهم کرد و با این مجموعه مرتبط شد. به همین دلیل بود که جمعیت امام علی (ع) توانست این اقلام را از طریق هلی کوپتر به این مناطق منتقل کند.
مدیرعامل جمعیت امام علی (ع) در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان این که جمعیت امام علی (ع) هر گونه ارتباط تیم - سازندگان فیلم مذکور- با اعضای این نهاد مدنی را تکذیب کرده است، افزود: همان طور که میدانید روی این جمعیت حساسیت زیادی وجود دارد و بدون وقوع هیچ گونه خطایی گروهی نسبت به مدرک سازی و تئوری جاسوسی و نفوذ رسانههای خارجی در باره این جمعیت اقدام کردند که هیچ گونه مدرکی در این مورد موجود نیست. این روند ادامه پیدا کرده است و تهمتهای اخلاقی نیز به اعضای این جمعیت وارد شده است.
وی با بیان این که جمعیت امام علی (ع) بیش از ۲۰ سال است که به خدمت رسانی و خدمت داوطلبانه مشغول است، عنوان کرد: این جمعیت به هیچ نهاد و یا گرایش سیاسی چپ و راستی وابسته نیست و در این مدت سعی کرده است تا تریبونی برای کسانی باشد که امکان صحبت کردن ندارند.
وی معتقد است که شاید این جمعیت به روی مباحثی دست گذاشته است که به مذاق عدهای خوش نمیآید. این جمعیت حاضر است هزینه این مسائل همچون افزایش تعداد کودکان کار، حاشیه نشینی و … را بپردازد، اما نباید این را فراموش کرد که اعضای جمعیت بر آمده از جامعه هستند و تافته جدا بافته نیستند.
رحیمی مدعی شد فعالیت برخی از گروههای تخصصی در زمینه آسیبهای اجتماعی نیز نشان دهنده این است که برخی قصد دارند فعالیتهای این جمعیت در مورد این مسائل را به حاشیه بکشانند. تکرار تهمتهای اخیر نیز در برخی از رسانهها نشان دهنده این است که عدهای به دنبال حذف این جمعیت هستند.
وی با بیان این که جمعیت امام علی (ع) یکی از محبوبترین نهادهای مدنی جامعه است، توضیح داد: زمانی که این تهمتها از سوی برخی افراد در داخل کشور به جمعیت امام علی (ع) وارد میشود عدهای معاند که خارج از کشور هستند تلاش میکنند تا خودشان را به این جمعیت بچسبانند و به این ترتیب این افراد خوراک خوبی برای رسانههای خارجی فراهم میکنند، اما این مساله تقصیر جمعیت امام علی (ع) نیست، بلکه مقصر کسانی هستند که این اتهامات بی اساس را از ابتدا نسبت به آن وارد کردهاند.
مدیرعامل جمعیت امام علی (ع) با تاکید بر این که اعضای داوطلب این نهاد مدنی از همان ابتدا با وقوع سیل تنها به امدادرسانی پرداخته اند، از همه خبرگزاریها و خبرنگاران دعوت کرد تا اگر مدرکی مبنی بر ارتباط این جمعیت با افراد معلوم الحال مرتبط با آمدنیوز وجود دارد آن را منتشر کنند. تکرار این تهمت برای باور پذیر کردن آن ، یک بازی نخ نما است.
وی با بیان این که همین رسانههای خارجی مسئولیت انتشار فیلم اولیه در مورد نبود امکانات در مناطق سیل زده را بر عهده گرفته است، گفت سازنده فیلم دوم درباره انتساب فیلم اول به جمعیت امام علی (ع) این مساله را تکذیب کرده است.
در ادامه این نشست زهرا کهرام، عضو این جمعیت نیز به ارائه گزارشی از فعالیتهای امدادی در جریان سیل اخیر پرداخت و در این باره گفت: همزمان با آغاز بارشها در اواخر اسفند ماه، از دوم فروردین سه تیم از استانهای گلستان، مازندران و تهران به منطقه گلستان اعزام شدند و به شناسایی و توزیع اقلام تا هشتم فروردین ماه در این مناطق اقدام کردند. با ادامه استقرار این تیم در منطقه مذکور تیمهای دیگری نیز وارد لرستان شدند و حتی از پنجم فروردین ماه نیز مراحل شناسایی اقلام مورد نیاز و وضعیت امدادی در خوزستان را نیز شروع کرد. با این حال کار جدی این جمعیت در خوزستان از دوازدهم فروردین ماه آغاز شد.
کهرام با اشاره به اعزام نیروهای داوطلب از خراسان رضوی، فارس، کرمانشاه، ایلام، لرستان، آذربایجان، تهران، البرز، مازندران، خوزستان و فارس بیه این مناطق، تصریح کرد: اولین گام پس از ورود این نیروها به این مناطق نیاز سنجی اولیه بوده است. سپس این گروهها به توزیع مواد غذایی و پک های بهداشتی، پوشاک، نوار بهداشتی و … اقدام کردند.
این عضو داوطلب جمعیت امام علی (ع) با اشاره به این که در استان گلستان ۴۳ منطقه شناسایی شده است و توزیع اقلام صورت گرفته است، افزود: در استان لرستان ۶۸ منطقه شامل نقاط اصلی معمولان، پل دختر، چگینی، نور آباد، کوهدشت، الیگودرز و روستاهای تابع آنها شناسایی و توزیع اقلام بهداشتی و غذایی صورت گرفت.
به گفته وی در استان خوزستان نیز ۶۱ منطقه شناسایی شده است و توزیع اقلام در ۲۷ منطقه شامل سوسنگرد، شعیبیه، اسماعیلیه، شوش، اهواز، حمیدیه و … صورت گرفته است.
کهرام با بیان این که در استان ایلام نیز ۲۲۸۲ مورد اقلام غذایی درمانی، بهداشتی و کالاهای نظیر پتو چکمه و … از سوی جمعیت امام علی توزیع شده است گفت: این اقلام در استان خوزستان بیش از ۶۸ هزار مورد و در استان لرستان به بیش از ۱۲۹ هزار مورد میرسد.
به گزارش ایسنا، در بخش دیگر این نشست مسعود بابایی یکی از اعضای جمعیت امام علی که به منطقه گلستان و لرستان اعزام شده بود با بیان این که در منطقه آققلا از سوم فروردین ماه ستادی را راه اندازی کردیم و سریعاً با نیروهای بومی به شناسایی نیازهای مردم سیل زده پرداختیم گفت: در برخی از این مناطق آب تا بیش از دو متر ارتفاع داشت در مراحل اولیه توزیع اقلام امدادی آشفتگیهای وجود داشت اما به تدریج با هلال احمر جلساتی را تشکیل دادیم و تلاش کردیم با هماهنگی نیروهای امدادی دیگر کاری را انجام ندهیم تا منجر به دوباره کاری نشود.
بابایی با تاکید بر این که اعضای جمعیت امام علی تلاش کردند تا با آمارگیری از مردم منطقه و به روز رسانی آنها در جریان جدیدترین نیازها قرار بگیرد اظهار کرد: روزهای ابتدایی وقوع سیل در آق قلا و گمیشان به دلیل نبود قایقهای کافی انتقال اقلام با کمی مشکل رو به رو بود اما بعد از چند روز با مردم منطقه ارتباط بیشتری برقرار کردیم و همزمان با این اعتماد سازی روند امدادرسانی سرعت گرفت. بر همین اساس همه خانههای منطقه را پلاک گذاری کرده و اسم و تلفن آنها را ثبت کرده و در یک فایل اکسل وارد کردیم تا مشخص شود چه خانوادههای با چه تعداد فرد در کدام مناطق زندگی میکند و چه اقلامی را دریافت کردند.
وی با اشاره به این که وجود برخی از ناهماهنگیها در توزیع اقلام منجر شد تا برخی از افراد اقلام امدادی دپو کند تصریح کرد: در این مناطق برای اسکان ساکنان هلال احمر نیز دو سالن در اختیار آنها قرار داده بود مشکل اصلی در این بخش وجود آب راکدی بود که با فاضلاب و مواد صنعتی مخلوط شده بود و باعث ایجاد بیماری میشد.
وی با بیان این که در منطقه آق قلا کمکهای مردم کمتر از استان لرستان بود اما به مراتب تخریب کمتری نیز در منطقه ایجاد شده بود اظهار کرد: در منطقه آق قلا خانهها به طور کامل تخریب نشده بودند اما در منطقه لرستان حتی ۵ روستا به طور کامل نابود شدند.
به گفته این عضو داوطلب جمعیت امام علی مشکل اصلی استان لرستان ترکیب شدن خاک رس و ماسه بادی و سفت شدن این ترکیب بود که در برخی از مناطق باعث شده بود سطح روستا تا دو متر بالا بیاید. همچنین دو شهر معمولان و پلدختر بیشترین تخریب را به همراه داشتند.
به گفته بابایی در منطقه پلدختر سپاه، ارتش و نیروهای هلال احمر با تعداد بیشتری مشغول به فعالیت بودند اما با این حال فشار عصبی زیادی نیز بر روی مردم قرار داشت برخی از مردم میلیونها تومان سرمایه شأن را از دست داده بودند و نبود ساماندهی برای ارائه کمکها گاهی فضا را متشنج میکرد. با این وجود برخی از افراد خلافکاری که جلوی کمکهای هلال احمر و مردمی را میگرفتند باعث شده بود تا این اقدامات به پای مردم نوشته شود این در حالی بود که مردم این مناطق حتی زمانی که بستههای اضافی در اختیار آنها قرار میگرفت آنها را برمیگرداند و همکاری زیادی با نیروهای داوطلبان داشتند.
وی همچنین بر اهمیت توزیع اقلام غذایی متناسب با فرهنگ هر استان تاکید کرد و گفت: در منطقه مثل لرستان استفاده از کنسرو ماهی چندان متداول نیست و به همین دلیل جمعیت امام علی در مراحل بعدی امدادرسانی اقلامی مثل گاز پیکنیکی را برای تهیه غذا به این مناطق انتقال داد. همچنین اقدام برخی از سودجویان در منطقه خوزستان نیز که با برهم زدن امنیت منطقه از منازل مردم سرقت میکردند نیز باعث شد تا جمیعت امام علی پروژکتورهای را به این مناطق انتقال دهد تا با روشن شدن فضای روستاها در شب از سرقت منازل مردم پیشگیری کند.
در ادامه این نشست کتایون افرازه که به منطقه سیل زده استان فارس و خوزستان سفر کرده بود نیز با بیان این که محله سعدیه بیشترین آسیب را در اثر سیل دیده بود گفت: جمعیت امام علی پیش از وقوع سیل در دو روستای فیروزان و خلجوی را پیش از وقوع سیل تخلیه کرد و به مناطق اسکان موقت انتقال داد با این وجود برخی از مردم به دلیل ترس از امنیت این منطقه به راحتی حاضر به تخلیه نمیشدند و از این لحاظ با مشکلاتی رو به رو بودیم.
وی در مورد منطقه خوزستان نیز با بیان این که بعد از بالا آمدن آب کرخه بیشتر اقلام امدادی از بخش رود دز به این منطقه انتقال پیدا کرد گفت: به دلیل ادامه پیدا کردن شرایط سیل امکانات کمتری در منطقه شوش و سوسنگرد وجود داشت.
افرازه در ادامه با اشاره به این که این مناطق از لحاظ مواد غذایی مشکل زیادی ندارند اما مشکل اصلی آنها در حال حاضر تضمین وسایل بهداشتی و سرویس بهداشتی و حمام برای مردم است گفت: با گرم شدن هوا با مشکلات بیشتری روبه رو خواهیم بود مشکلاتی نظیر بیماریهای ناشی از آب ناسالم، گزیدگی با حشرات و شپش و … از جمله این مشکلات خواهد بود. همچنین به نظر میرسد در آینده با مشکل مهاجرت مردم روستایی به اهواز نیز روبه رو شویم.
افرازه در ادامه خاطر نشان کرد: بسیاری از این مردم در شش ماه نخست سال گذشته به دلیل کم آبی اجازه زراعت پیدا نکردند و به همین دلیل در شش ماه دوم سال اقلام کشاورزی خود را کاشتند وقوع سیل باعث شد تا محصول آنها از بین نرود و به نظر میرسد بسیاری از آنها که با مشکل درآمدی روبه رو شدند به سمت منطقه اهواز مهاجرت کند.
به گفته وی دو روز پیش نیز جلسهای با آقای دکتر خدادادی، رئیس هلال احمر خوزستان و اعضای این جمیعت برگزار شد که ضمن بازدید از ستاد جمعیت امام علی برای همکاریهای بعدی برنامه ریزی هایی شد.