نشست شورای امنیت درباره عدم اشاعه تسلیحات هستهای به ریاست دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا آغاز شد و رئیس جمهور آمریکا بار دیگر به ایران تاخت.
به گزارش «تابناک»؛ در این نشست، آنتویو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، ترزا می نخست وزیر بریتانیا و امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز حضور دارند.
رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی خود در جلسه شورای امنیت با بیان اینکه از 13 آبان تمام تحریمهای آمریکا مربوط به فعالیتهای هستهای ایران عملیاتی خواهد شد و تحریمها با قوت کامل از این تاریخ اجرایی میشود، گفت: بعد از آن آمریکا تحریمهای بیشتری را اعمال میکند؛ تحریمهایی سختتر از هر زمان دیگری تا بتواند با طیفی از رفتارهای ایران مقابله کند.
به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ که ریاست جلسه امروز شورای امنیت را بر عهده دارد، در آغاز سخنان خود با بیان اینکه امروز هشت هزار و سیصد و شصت و دومین جلسه این شورا برگزار خواهد شد، افزود: دستور کار جلسه امروز،حفظ صلح و امنیت و همچنین مقابله با به کارگیری سلاحهای کشتار جمعی است و ما در این جلسه این موضوع را مورد توجه قرار میدهیم. من خوشحال هستم که ریاست این جلسه شورای امنیت را بر عهده دارم و افتخار دارم که به مقامات کشورهای مختلف شرکت کننده در این جلسه خوشآمد بگویم و همچنین مایل هستم که به آقای گوترش، دبیرکل سازمان ملل برای شرکت در این جلسه خوشآمد بگویم.
وی ادامه داد: اکنون بند 2 دستور کار جلسه را بررسی میکنیم و من به عنوان رئیس جمهور آمریکا بیانیه اول صحبتهای خود را ایراد میکنم.
ترامپ ادامه داد: برای من باعث افتخار است که در جلسه امروز شورای امنیت در مورد این موضوع مهم صحبت میکنم. صحبت در مورد مقابله با به کارگیری سلاحهای مخرب شیمیایی و هستهای و راههای مقابله با آن موضوع مهمی است تا ملتهای دنیا بفهمند این به نفع همه ماست که اجازه ندهیم این سلاحها توسعه پیدا کند.
ترامپ با بیان اینکه از زمانی که من سوگند ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا را یاد کردم، اقدامات لازم را در این زمینه انجام دادم اظهار کرد: تاکنون بسیاری از ما که در این جلسه حضور داشتیم، اقدامات و تلاشهایی را جهت جلوگیری از استفاده از این سلاحها انجام دادهایم و آمریکا یکی از کشورهایی است که یکجانبه استفاده از سلاحهای میکروبی را کنار گذاشته و در جلوگیری از استفاده از سلاحهای شیمیایی و گسترش آن پیشتاز بوده است.
رئیس جمهور آمریکا در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در مدتهای اخیر شاهد این بودیم که دولت سوریه دو بار با عواقب بسیار شدید استفاده از سلاحهای شیمیایی علیه غیر نظامیان روبهرو شده و ما اقداماتی را در این زمینه علیه رژیم سوریه انجام دادهایم، خاطرنشان کرد: در اینجا لازم میدانم از رئیس جمهور فرانسه و نخست وزیر انگلیس به خاطر مشارکت در این موضوع تشکر و قدردانی کنم.
وی در ادامه سخنان خود با وارد کردن اتهاماتی به دولت سوریه مدعی شد: حکومت سوریه با کمک ایران و روسیه این اقدامات را انجام داده است.
وی در اظهارات خصمانه خود علیه ایران ـ که این روزها تکراری شده ـ ادعا کرد حکومت ایران به دنبال صدور خشونت و هرج و مرج است و پنهانی برنامههای هستهای خود را به پیش میبرد تا بتواند از سلاح هستهای استفاده و آنها را به نقاط دیگر از جمله خاورمیانه صادر کند.
وی با طرح این ادعا که ایران حکومت اصلی حامی تروریسم و به دنبال هرج و مرج در خاورمیانه است خاطرنشان کرد: با این کارنامه حکومت ایران هرگز نباید اجازه داشته باشد به سلاحهای هستهای دسترسی پیدا کند. ما در همین چارچوب از برجام خارج شدیم، چون توافق بسیار بدی بود و به ایران اجازه میداد که در مسیر دستیابی به این گونه سلاحها قدم بردارد. در پی این توافق بد حکومت ایران به منابع مالی گستردهای دست پیدا کرد؛ در زمانی که به پول نفت احتیاج داشت و ما با این توافق این پول را در اختیار آنها قرار دادیم.
وی در ادامه اتهاماتش علیه ایران ادعا کرد: از زمان برجام، تهاجمگری ایران افزایش یافته و ایران از منابع مالی برجام برای گسترش تروریسم و برنامه هستهایاش استفاده کرده است.
وی ادامه داد: بعد از خروج آمریکا از برجام، تحریمهای آمریکا علیه ایران در ارتباط با فعالیتهای هستهایاش اعمال شده است و این تحریمها به صورت کامل از 13 آبان اجرا خواهد شد و بعد از آن ایالات متحده تحریمهای بیشتری را اعمال خواهد کرد. تحریمهایی سختتر از هر زمان دیگر تا بتواند با طیفی از رفتارهای ایران مقابله کند و هر کشوری با این سیاست آمریکا جهت مقابله با ایران همراهی نکند، مجازات گستردهای میشود.
رئیسجمهور آمریکا در ادامه سخنان خود تأکید کرد: از همه اعضای شورای امنیت میخواهم با آمریکا کار کنند و تضمین کنیم ایران هرگز دستش به بمب هستهای نرسد و لازم است که از ایران، روسیه و سوریه به خاطر اینکه حملههای خود را در منطقه ادلب به دنبال درخواست من کاهش دادند تشکر کنم.
وی تصریح کرد: امیدوارم این خویشتنداریها ادامه یابد چون دنیا نظارهگر شماست و آمریکا هم هر کاری که بتواند برای نجات صدها غیر نظامی و بیشتر از آن هم انجام میدهد و ما آماده کمک هستیم.
ترامپ تصریح کرد: من تعهد دولت خودم را برای ایجاد صلح و امنیت پایدار اعلام کردم؛ اما اخیرا فهمیدم چین سعی در دخالت در انتخابات میان دورهای آمریکا در آبان ماه دارد و ما نمیخواهیم در انتخابات ما دخالت کند.
رئیسجمهور آمریکا همچنین یادآور شد: همان طور که در سخنرانی خود در اجلاس عمومی سازمان ملل گفتم، نتایج تاریخی خودمان را برای صلح در شبه جزیره کره شاهد بودیم و این مسألهای است که ما بسیار به آن افتخار میکنیم و خوشحالم که بگویم کره شمالی از نوامبر گذشته آزمایش هستهای انجام نداده است و بقایای قهرمانان آمریکا هم به خاک وطن بازگشتهاند.
وی اظهار کرد: در ماه ژوئن نشست تاریخی با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی داشتم و او هم بر پاکسازی منطقه از سلاحهای شیمیایی تأکید کرد؛ اما باید همچنان تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل را اعمال کنیم تا خلع سلاح کامل در کره شمالی اتفاق افتاد.
رئیس جهور آمریکا با تاکید بر اینکه امنیت کره و جهان بسته به تعهد و اجرای کامل قطعنامههای شورای امنیت است گفت: بسیار مهمتر از این مسأله این است که رهبر کره شمالی هم به دنبال امنیت و صلح برای کشورش است و خیلی مسائل به دور از رسانهها در حال انجام است؛ بنابراین، فکر میکنم به زودی خبرهایی را از کره شمالی خواهید شنید.
وی همچنین بیان کرد: بسیار قدردان گفتههای رئیس جمهور کره جنوبی در مورد خودم هستم. کار کردن با رئیس جمهور کره جنوبی برایم مایه افتخار بود. همچنین کار کردن با رئیس جمهور چین و نخست وزیر ژاپن برایم مایه افتخار و لذت بود.
ترامپ در پایان تأکید کرد: باید همه با هم کار کنیم تا بتوانیم وحشت جنگ را با نعمات صلح و امنیت تقویت کنیم.