رئیس سازمان حج و زیارت با اعلام اینکه نرخ ارز زائر بر مبنای ارز مسافرتی محاسبه میشود و یا کمتر از این میزان، گفت: بانک مرکزی تصمیم دارد دینار عراقی را در اختیار زوار بگذارد.
به گزارش میزان، حمید محمدی گفت: معتبرترین کانال برای اخذ روادید سامانه سماح است و با مراجعه به این سامانه ویزا به موقع دریافت میشود.
وی در خصوص حمل و نقل در عراق و هزینهها گفت: ستادی در عراق با مسئولیت سفیر ایران، برنامه ریزی حمل و نقل را در اختیار دارد.
محمدی بیان داشت: در سالهای گذشته حمل و نقل عمومی توسط مردم عراق بصورت رایگان صورت میگرفت. امسال نیز مجموعههای داخلی همکاری خوبی دارند و ستاد بازسازی عتبات سهم قابل توجهی در خدمات حمل ونقل بر عهده خواهد داشت.
وی گفت: با پیگیریهای ستاد مرکزی اربعین حسینی، سازمان حج و بانک مرکزی بنا است مبلغی بصورت دینار عراقی و با نرخی که در بانک مرکزی تعیین میشود، در اختیار زوار قرار گیرد.
محمدی در ادامه افزد: پیش بینی شده است که حدود ۱۰۰ دلار در اختیار زائرین قرار گیرد، اما توزیع آن تا فردا نهایی و اعلام میشود.
وی در پاسخ به سوال اتباع خارجی که برای اخذ روادید با مشکل رو به رو شده اند، اظهار داشت: اتباع مستقر در ایران در سالهای گذشته با هماهنگی دفاتر کفالت، کدی مشخص دریافت میکردند که مجوزی برای اقامت شان بود و از این طریق ثبت نام کرده و اطلاعات ثبت نام شان روی سامانه سماح قرار میگرفت.
محمدی یادآور شد: این موضوع توسط وزارت کشور پیگیری میشود؛ بنابراین آخرین وضعیت این کار باید از وزارت کشور دریافت شود.
رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به شنوندهای دیگر که پرسیده بود آیا میتوان برای فرزندان کوچک روی پاسپورت والدین ویزا دریافت کرد، گفت: به هیچ وجه با گذرنامهی همراه ویزا برای سایر زوار اخذ نخواهد شد و حتی کودکان باید گذرنامه مجزا دریافت کنند.
محمدی خاطرنشان کرد: اگر افراد قادر به مراجعه به سامانه سماح نیستند، میتوانند با مراجعه به نزدیکترین دفاتر زیارتی، بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت ویزای خود را دریافت کنند.
وی افزود: مجموعه مبلغ ویزا، هزینه بیمه و پزشکی ۲۳۴ هزار و ۸۷۵ تومان است که در سامانه سماح دریافت میشود و برای اتباع خارجی و هموطنان ایرانی یکی است.
محمدی گفت: این هزینه باید بصورت الکترونیکی و با کارت بانکی روی سامانه سماح پرداخت شود و عدد از این بالاتر نخواهد رفت و هیچ مبلغی بصورت ارزی در فرایند تعریف شده اخذ نمیشود.
محمدی همچنین با اشاره به دستگیر شدن چند گروه جعل ویزای اربعین گفت: حتی اهل فن به سختی ویزای جعلی و حقیقی را تشخیص میدهند و ما تاکید داریم حتما از مجاری معتبر اعلام شده ویزای اربعین را دریافت کنند. این بهترین کانالی است که قیمتی مناسب دارد و خارج از روال نیست.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: تمام ویزاهای صادر شده برای موسم اربعین تا پایان ماه صفر اعتبار دارد و اگر تاریخ برخی ویزاها ناخوانا باشد، در صورت معتبر بودن، هیچ اشکالی ایجاد نمیکند.
محمدی در پاسخ به سوال یکی از شنوندهها که درباره بی نظمی کرایهها در خاک عراق پرسیده بود افزود: هزینهها در عراق افزایش نداشته، ولی با تدبیر بانک مرکزی، امیدواریم ارز همراه زائر به زودی در اختیار زوار گذاشته شود.
وی گفت: اگر کسی به دفاتر زیارتی مراجعه کند و دفاتر ثبت نام را انجام دهند، فقط باید مبلغ ۲۳۴ هزار و ۸۷۵ تومان را پرداخت کند و هیچ مبلغ دیگری نباید بپردازد، ولی اگر شخصا ثبت نام میکند هزار تومان کمتر باید پرداخت نماید!
محمدی خاطرنشان کرد: برخی عزیزان روی سامانه ثبت نام میکنند، ولی گذرنامه را دو روز دیگر تحویل میدهد؛ این تاخیر بر عهده خود زائر است، ولی از زمانیکه گذرنامه به دفتر زیارتی تحویل داده میشود، حداکثر ۴۸ ساعت گذرنامه با ویزا به زائر تحویل داده میشود.
وی با بیان اینکه تلاش میکنیم قبل از اربعین و به زودی وجوه ثبت نامی بیشتر به زائرین عودت داده شود، اظهار کرد: زائران باید هرچه زودتر ثبت نام کنند و مدارک خود را برای دریافت ویزا ارائه دهند و نباید تصور کنند سه روز قبل سفر باید مدارک را ارائه نمایند؛ چراکه حجم سنگین کار بصورت شبانه روزی انجام میشود.
محمدی با بیان اینکه بودجه ارز زائر تخصیص داده شده و بانک مرکزی نیز تصمیم دارد دینار عراقی را در اختیار زوار بگذارد، گفت: «بنظر میرسد این کار بسیار مشکل باشد؛ چراکه منطقی نیست دو میلیون نفر به شعب بانک مراجعه کنند و امیدواریم روش ارائه این ارز تا فردا نهایی شود.»
رئیس سازمان حج و زیارت با اعلام اینکه نرخ ارز زائر بر مبنای ارز مسافرتی خواهد بود، ادامه داد: رقم دقیق این ارز را بانک مرکزی باید اعلام کند.