محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به امکان تسویه ریالی برای خریداران نفت، گفت: هر چه بتوانیم فروش نفت را براساس ارز داشته باشیم، به نفع کشور خواهد بود، چون ارز بیشتری در اختیار دولت قرار میگیرد.
وی با اشاره به شرایط جدید فروش ریالی نفت در بازار بورس، ادامه داد: این شرایط را قرار دادیم تا اگر خریداری میخواهد ۱۰۰ درصد ریالی پرداخت کند، این امکان باشد. نماینده مردم کرمان تأکید کرد: مسیر فروش نفت در کشور براساس ضوابط وزارت نفت تعیین و استمرار پیدا میکند؛ بنابراین، وزارت نفت مسیری را پیش بینی کرده تا اگر خریدار نفت در بورس خواهان پرداخت ریالی باشد این زمینه فراهم باشد.
پورابراهیمی در ادامه گفت وگو با خانه ملت، در این باره که با روش جدید فروش نفت درآمد ارزیکشور کاهش پیدا میکند، اظهار داشت: روش فروش ارزی نفت برداشته نشده است، یعنی اگر کسی میتواند نفت مورد نیاز خود را به روش ریالی- ارزی خریداری کند این امکان وجود دارد و ترجیح دولت نیز فروش نفت به روش ارزی- ریالی در بورس است. وی با تأکید بر اینکه برای حذف محدودیتهای فروش نفت تسویه ۱۰۰ درصد ریالی در نظر گرفته شده است، گفت: روش فروش ریالی نفت در بورس است که مجوزهای لازم را دارد، این فروش کاری به صندوق توسعه ملی ندارد و نباید نگران ذخایر ارزی این صندوق به واسطه فروش نفت بود.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: برنامه ریزیهای لازم برای واردات دام سنگین زنده از برزیل برای تأمین گوشت مورد نیاز کشور از طریق سیستان و بلوچستان و دامهای سبک از سایر استانها انجام خواهد شد. علی صفر ماکنعلی اظهار داشت: سازمان دامپزشکی کشور یک اقدام ارزشمندی را در راستای تأمین گوشت مورد نیاز کشور از حدود یک سال قبل با سازمان دامپزشکی برزیل شروع کرده است، به طوری که بر اساس یک پروتکل مشترک به زودی اقدامات بسیار موثری در این حوزه انجام خواهد شد.
وی بر تأمین گوشت قرمز کشور به صورت بلند مدت تأکید کرد و افزود: با توجه به ظرفیت مرزهای شرقی کشور در سیستان و بلوچستان برنامه واردات دام زنده از برزیل به این استان با هدف کاهش مخاطرات احتمالی در نظر گرفته شده است. وی افزود: گاو ورودی از برزیل به سیستان و بلوچستان بلافاصله در کشتارگاهها ذبح میشود. معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: مرحله نخست پروتکل واردات دام از برزیل به سیستان و بلوچستان تأیید شده تا بر اساس پیش بینیها در سال نخست ۱۰۰ هزار گاو وارد این استان شود. وی بیان کرد: مرحله دوم عملیات پروتکل بین ایران و برزیل این است که شرایط خاص در بندر چابهار برای تخلیه گاو در آن منطقه به وجود آید. /ایرنا
وی افزود: پس از رصد بازار پیش بینی اولیه کارگروه تأمین حدود ۳۰ هزار تن سیب درختی و ۳۰ هزار تن پرتقال تامسون شمال و ۱۰ هزار تن پرتقال والنسیای جنوب بود. دبیر کارگروه ملی تنظیم بازار اظهار داشت: البته با در نظر گرفتن ذخیره ملی معادل ۲۰ درصد سیب و پرتقال مورد نیاز استانها و حدود یک هزار تن ذخایر داخلی اتحادیههای استانی (خارج از طرح) برای تعادل بخشی و جبران کاستیهای احتمالی، این ذخیرهسازی افزایش خواهد یافت. وی افزود: برآورد میزان اعتبار مورد نیاز جهت اجرای طرح به مبلغ سه هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال و درخواست تأمین و تخصیص آن از رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور انجام شده است.
محمد طحان پور، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی درباره تأثیر نرخ ارز بر لوازم خانگی اظهار کرد: نوسان نرخ ارز توانسته بر واردات لوازم خانگی تأثیر گذارد. وی با اشاره به اینکه رکود در این صنعت توانسته تأثیر خود را داشته باشد، اظهار کرد: با شرایط فعلی این رکود تا اردیبهشت ماه سال آینده ادامه دارد. طحان پور با بیان اینکه در حال حاضر رکود کامل در بازار لوازم خانگی حاکم است، گرانی را از دیگر عوامل کاهش قدرت خرید مردم در این بازار دانست.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی بیان کرد: متأسفانه وزارت صمت، طی چند روز گذشته، دستورالعمل ترخیص کالاهای دست دوم غیر مصرفی با مجوز سازمان استاندارد را صادر کرده است، همین امر موجب شده، بسیاری از شرکت ها، افزایش قیمت را در کالاهای خود داشته باشند. به گفته طحان پور، امیدواریم این صنف بتواند از رکود خارج شود و وضعیت آن بهبود یابد. وی در پایان گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با توجه به شعار حمایت از تولید داخل، تلاش شده که لوازم خانگی در داخل تولید شود و وابستگی به خارج از کشور به حداقل برسد.
مؤسسه رتبهبندی فیچ دیروز اعلام کرد: اعمال تحریمهای آمریکا که از نوامبر سال گذشته آغاز شد، صادرات نفت ایران را به شدت کاهش خواهد داد و مبادلات تجاری ایران را کم خواهد کرد و این کار باعث خواهد شد که ورود دلار به این کشور کاهش یابد.
فیچ اعلام کرد: با افزایش فشارها امکان واردات کالاهای اساسی برای ایران محدودتر خواهد شد. سال گذشته ارزش پول ایران کاهش بیسابقهای در برابر دلار یافت و تقاضا برای دلار در بازار ایران نگرانیهایی را ایجاد کرد. مقامات دولت ایران مجبور شدند که بانک مرکزی را وادار به مداخله کنند و نرخ مبادلات رسمی ایران برای ریال ۴۲۰۰ تومان در برابر دلار شد، اما در بازارهای آزاد این نرخ به ۱۱ هزار تومان در روز اول ژانویه در برابر دلار رسید. با چنین فرایندی امکان دارد که نرخ رسمی ریال ایران کم ارزشتر شود. همچنان که در دور قبلی تحریمها در سال ۲۰۱۶ نیز چنین شد. دولت روحانی لایحه بودجه پیشنهادی خود را برای سال ۲۰۱۹ - ۲۰۲۰ ارائه داد که باید توسط مجلس تصویب شود و در آن نرخ برابری ریال ۵۸ هزار ریال در برابر دلار تعیین شده است. تهران تلاش کرده تا سیستم تک نرخی را اجرایی کند که در حال حاضر علاوه بر نرخهای رسمی و نرخ آزاد نرخ بازار ثانویه هم وجود دارد. به هر حال شکاف بین نرخ رسمی و نرخ آزاد ۶۲ درصد است که به نظر میرسد، امکان تک نرخی کردن بسیار سخت شده است. /فارس
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانکمرکزی در یادداشتی اینستاگرامی درباره اصلاح نظام بانکی، اظهار داشت: طی چند ماه اخیر، تمرکز بانک مرکزی بر بازار ارز و تلاش برای ایجاد ثبات در این بازار، این تصور را موجب شده است که بانک مرکزی از موضوع مهم اصلاح نظام بانکی غفلت کرده یا آن را به تأخیر انداخته است.
وی ادامه داد: به اطلاع کارشناسان و صاحبنظران و مردم عزیز میرسانم طی سه ماه گذشته بر اساس مصوبات شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا و با تشکیل کمیته نقدینگی و بازار پول متشکل از جمعی از صاحب نظران اقتصادی، پولی و بانکی و مسؤلین بانک مرکزی و طی جلسات متعدد برنامههای لازم برای این امر خطیر طراحی شده و به یاری خداوند متعال به تدریج و با تأیید مراجع ذیربط اجرایی خواهد شد. معضلات پیش انباشته در نظام بانکی و حساسیت این امر نیازمند دقت نظر و تدبیر لازم در اصلاح نظام بانکی است، پرهیز از تعجیل، تداوم ثبات بازار پول وصیانت از سپردههای مردم، پیش شرطهای هر اقدامی در این زمینه است؛ مضافا که بانکهای کشور بی وقفه در خدمت اقتصاد کشور و جامعه خواهند بود.
رئیس اداره شرق آفریقا در وزارت امور خارجه گفت: از حدود دوازده سال گذشته شاهد این هستیم که صادرات ایران از نظر کالای تجاری رشد مستمری به قاره آفریقا داشته است. همچنین در اوایل دهه ۸۰، یک میلیون دلار صادرات به کنیا انجام دادهایم؛ اما امسال این رقم به ۱۱۰ میلیون دلار رسیده است.
وی گفت: در سال گذشته ۳۰ میلیون دلار صادرات به کشور سومالی انجام دادهایم و این روابط نیز همچنان ادامه دارد. همچنین از نظر تجاری انواع کالای ما به آفریقا صادر میشود که عمده آن شامل کالاهای شیمیایی، قیر، گاز مایع و مواد خوراکی میشود. رئیس اداره شرق آفریقا در وزارت امور خارجه تأکید کرد: اگر انسجام بین فعالان اقتصادی باشد امکان ادامه دادن هرچه بیشتر این صادرات وجود دارد. کشور ترکیه در زمینه صادرات به آفریقا دیرتر از ما اقدام کرد، اما در حال حاضر به جایگاه خوبی دست پیدا کرده است. ما باید بتوانیم روابط توسعهای و صادراتی خود را به آفریقا همچنان با قدرت ادامه دهیم.
پیشبینی پایان روزهای خوش بازار خودروی اروپا
تحلیلگران پیشبینی کردهاند، رشد فزایندهای که از سال ۲۰۱۳ در بازار خودروی اروپا به وجود آمده است، در سال ۲۰۱۹ به پایان خود خواهد رسید. بر اساس گفته این کارشناسان، بخشی از این موضوع به دلیل نتایج طبیعی چرخه اقتصادی مثبت خواهد بود؛ اما عوامل مهم دیگری همچون وجود ابهام و برگزیت نیز نقش خود را ایفا خواهند کرد. به نقل از دنیای اقتصاد، از سوی دیگر اعمال تعرفههای احتمالی آمریکا بر خودروهای وارداتی ساخته شده در اروپا، اقتصاد بیثبات در ایتالیا و پیامدهای مقررات سرسختانه جدید برای کاهش آلایندگی خودروها از دیگر فاکتورهای مهم هستند.
مارتین بنک، یک کارشناس عضو سازمان پیشبینیهای فروش خودرو در اروپا میگوید: «در مجموع انتظار رشد بسیار ناچیزی برای فروش خودرو در اروپا طی سال ۲۰۱۹ پیشبینی میشود.» این سازمان رشد بازار خودروی اروپا را برای سال ۲۰۱۹ حدود یک درصد پیشبینی کرده است، در حالی که این میزان در سال ۲۰۱۸، ۶/ ۱ درصد بود. سازمانهای دیگر نیز این رشد را برای سال ۲۰۱۹، معادل ۹/ ۰ و ۶/ ۰ درصد پیشبینی کردهاند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.