در آخرین دور از معاملات بورس نیویورک، شاخصهای مهم بورسی با ریزش سنگینی مواجه شدند.
به گزارش ایسنا به نقل از وال استریت ژورنال، صندوق بینالمللی پول در گزارش جدید خود از اقتصاد جهانی پیش بینی کرده است نرخ رشد کشورها بیش از پیش کاهش یابد. بورس آمریکا در نخستین واکنش خود به این خبر پس از تعطیلات دیروز، با پیروی از بورسهای آسیایی با ریزش بسته شد.
پس از آنکه نشریه فایننشیال تایمز در گزارشی اعلام کرد دولت آمریکا با پیشنهاد چینیها برای مذاکرات تجاری مخالفت کرده است، ریزش بورسها تشدید شد. مارک ففر، استراتژیست سرمایهگذاری در موسسه "سی ال اس" گفت: آمریکا از اتفاقاتی که در جهان در جریان است مجزا نیست و ما در یک دوره رشد کند اما مثبت اقتصادی هستیم.
در معاملات امروز، شاخص "داو جونز اینداستریال اوریج" با ریزش ۱.۲ درصدی به ۲۴ هزار و ۴۰۴.۴۸ واحد رسید. شاخص "اس اند پی ۵۰۰" نیز با ریزش ۱.۴ درصدی در سطح ۲۶۳۲.۹۰ واحدی بسته شد و شاخص "نزدک کامپوزیت" با ۱.۹ درصد کاهش در سطح ۷۰۲۰.۳۶ واحدی قرار گرفت.
به نظر میرسد با توجه به سردرگمی معاملهگران در خصوص وضعیت اقتصادی آمریکا در زمانیکه دولت این کشور هنوز تعطیل و مذاکرات تجاری با چین نهایی نشده است، احتمال بازگشت بورسها به مدار صعودی ضعیف است. بانک "مریل لینچ" در گزارشی اعلام کرده است نباید انتظار زیادی داشت که روند ریزشی بازار بورس به این زودی پایان یابد.
جیمز لوره، مدیرعامل موسسه "استنلی بلک اند دکر" گفت: در حالی وارد سال ۲۰۱۹ شدهایم که چالشها هنوز برطرف نشدهاند. نشانههایی از کاهش رشد اقتصاد جهانی و پایان یکی از طولانیترین دورههای رونق اقتصادی در آمریکا بروز پیدا کرده است.
در دیگر نقاط جهان، شاخص "استوکس ۶۰۰" که در بردارنده نماد ۶۰۰ شرکت بزرگ اروپایی است ۰.۴ درصد کاهش یافت. در آسیا شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو با ۰.۵ درصد کاهش بسته شد. شاخص "شانگهای کامپوزیت" چین ۰.۷ درصد پایین رفت و شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ با ثبت زیان ۱.۲ درصدی به کار خود خاتمه داد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.