آغاز کاهش قاچاق دام با دستورالعمل جدید

کد خبر: ۸۷۶۲۴۷
|
۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۵:۰۳ 06 February 2019
|
2842 بازدید

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی گفت: قاچاق دام زنده با صدور دستورالعمل جدید جابه‌جایی دام از استانی به استان دیگر در حال کاهش است و اگر همه دستگاه‌های متولی همچون نیروی انتظامی همکاری و حساسیت بیشتری در این زمینه به خرج دهند در ماه‌های آینده شاهد کاهش چشمگیر در این زمینه خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، مرتضی رضایی در نشست خبری روز (سه‌شنبه) در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اخیراً رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز وزارت جهاد کشاورزی را مقصر اصلی قاچاق دام زنده که یکی از عوامل اصلی گرانی گوشت قرمز است دانسته و اظهار کرده که شما در تدوین دستورالعمل جابه‌جایی دام تعلل کرده‌اید؟ اظهار کرد: یک کششی برای خروج دام زنده از کشور به دلیل تغییرات نرخ ارز به وجود آمده که صادرات و خروج را به صرفه‌تر می‌کند اما هیچ اتفاقی در تولید رخ نداده است که این نوسانات قیمتی به وجود بیاید اما دام قیمت‌دار شده است و همین مساله سبب شده تا قاچاق تشدید شود.

وی افزود: دستورالعمل جدید جابه جایی دام دو هفته گذشته صادر شده و براساس آن بدون مجوز سازمان دامپزشکی هرگونه جابه جایی دام ممنوع شده است. البته تدوین این دستورالعمل جزو وظایف سازمان دامپزشکی است و نیروی انتظامی هم از این به بعد باید دقت و حساسیت بیشتری در این زمینه از خود نشان دهد و در چند ماهه آینده شاهد کاهش شدید قاچاق دام زنده خواهیم بود که اگر با همکاری و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی همراه شود، قیمت‌ها هم متعادل خواهد شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی ادامه داد: حتی اگر یک میلیون رأس دام هم قاچاق شود به حدود ۱۷ هزار تن می‌رسد و با توجه به اینکه گوشت به همان اندازه و حتی بیشتر وارد می‌شود چندان تأثیری نمی‌تواند روی قیمت گوشت قرمز بگذارد. اما قاچاق دام زنده سبب افزایش ناگهانی قیمت شده است و به عنوان مثال در طول یک ماه چند هزار تومان افزایش قیمت داشته است که تنها با زور نظارت و بازرسی اصلاح نمی‌شود و همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم دهیم تا از این مشکل عبور کنیم.

رضایی با بیان اینکه جابه جایی دام زنده قبلاً هم مجوزدار بود اما چند وقتی بود که به آن کم توجهی می‌شد، تاکید کرد: در سال ۱۳۹۵ بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن صادرات دام زنده داشته‌ایم اما قیمت دام زنده و گوشت قرمز این قدر افزایش نیافت اما الان انگیزه‌های قیمتی و نوسانات نرخ ارز قاچاقچیان را بسیار وسوسه می‌کند که آن را به کشورهای دیگر ارسال کنند.

واردات ۲۰ هزار تن گوشت قرمز منجمد برای تنظیم بازار شب عید

وی همچنین درباره وضعیت تنظیم بازار شب عید گفت: شرکت پشتیبانی امور دام موظف شده تا واردات گوشت قرمز را افزایش دهد که امسال پیش‌بینی شده به ۱۶۰ هزار تن نیز برسد و هم‌اکنون نیز ۲۰ هزار تن گوشت قرمز گوسفندی منجمد در بنادر کشور منتظر بارگیری و تخلیه است و گوشت گرم قرمز نیز از استرالیا و آسیای میانه تأمین خواهد شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه گوشت قرمز با نرخ مصوب به بازار عرضه خواهد شد، اضافه کرد: صف‌های تشکیل شده به معنی قحطی نیست و به دلیل تفاوت زیاد قیمت نرخ مصوب و قیمت بازار آزاد است اما سیستم توزیع باید تغییر کند چرا که در شأن مردم ایران نیست که در صف‌ها منتظر بمانند. البته تغییر در سیستم توزیع در دولت در حال بررسی است و توزیع هدفمند، در دهک‌های مختلف و به شکل متفاوتی صورت خواهد گرفت.

رضایی همچنین درباره وضعیت نهاده‌های تولید و خوراک دام و طیور نیز اظهار کرد: هم‌اکنون این کالاهای اساسی به وفور وارد و تأمین شده است و قیمت هر کیلوگرم کنجاله سویا ۲,۴۵۰ تومان و ذرت نیز کیلویی ۱۳۵۰ تومان به صورت تحویل در بندر امام خمینی است.

گران‌فروشان را معرفی کنید تا برخورد کنیم

وی تصریح کرد: هیچ مشکلی در واردات نهاده‌ها نداریم و هر دامدار و مرغداری بیشتر از قیمتی که اعلام شده، پرداخت می‌کند توزیع کنندگان و فروشندگان متخلف را به وزارت جهاد کشاورزی معرفی کند تا با آنها برخورد کنیم. البته اخیراً یکی از واردکنندگان با مشکل مواجه شده بود و برخی با مسموم کردن فضا و جو سبب شدند تا سودجویان در این بازار هر کاری دلشان می‌خواست انجام دهند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی ادامه داد: سامانه‌ای زیر بار رفته است که نهاده‌های تولید را از مبادی وارداتی تا مصرف توسط مرغداری‌ها و دامداری‌ها رصد می‌کند که به صورت پایلوت در گلستان اجرایی شده و تا ابتدای سال آینده در کشور به صورت ملی اجرایی می‌شود. اما بعد از اجرایی شدن این سامانه اگر دامداری خارج از این سیستم خوراک دام و طیور خودش را تأمین کرده و خارج از این سامانه پرداخت را انجام داد، خودش مقصر است.

گرچه یک نفر بیشترین واردات را انجام می‌دهد اما انحصاری نیست

رضایی در پاسخ به سوال خبرنگاری در این زمینه که چرا انحصار در بازار نهاده‌های محصولات دامی و پروتئینی وجود دارد، اعلام کرد که هیچ انحصاری در این زمینه وجود ندارد، و گرچه یکی از واردکنندگان از سال‌های دور تاکنون بیشترین میزان را وارد می‌کند و اصلی‌ترین واردکننده است اما هم‌اکنون ۱۴۰ نفر در واردات خوراک دام و طیور فعال هستند.

وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه همه تولیدکنندگان بتوانند برای خود و تشکل‌های شأن نسبت به واردات نهاده‌های تولید اقدام کنند، گفت: انحصار برای زمانی است که محدودیت برای واردکنندگان وجود داشته باشد یعنی در را برای یک یا چند نفر باز بگذاریم و بقیه امکان آن را نداشته باشند اما چنین محدودیتی به هیچ وجه وجود ندارد و اگر کسی برای تعاونی و تشکل خودش بخواهد وارد کند می‌تواند این کار را انجام دهد و حتی پیش شرط‌های همچون داشتن سابقه واردات برای آنها برداشته شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی اظهار کرد: در شرایط نوسانات پیش‌بینی سخت است اما برآورد می‌شود که با توجه به بارندگی‌های مناسب که در اکثر استان‌های کشور اتفاق افتاده است، در سال آینده تولید گوشت قرمز بیشتر از امسال خواهد بود و خواهان این هستیم که همه دستگاه‌ها پای کار باشند و با اجرای درست و دقیق دستورالعمل جابه جایی دام شاهد کاهش شدید و قابل توجه قاچاق در این زمینه و تعادل قیمت‌ها در بازار خواهیم بود. این مسئله وظیفه دستگاه‌هایی همچون وزارت جهاد کشاورزی و دیگر متولیان است و در اسرع وقت باید نوسانات قیمتی گوشت قرمز بر طرف شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟