در حالی که بر اساس تحلیل های سنتی، روند معاملات هفته آتی همزمان با تداوم اصلاح قیمتی پیش بینی می شود، برخی کارشناسان از ورود نقدینگی به بورس و روند مثبت قیمت سهام شرکت های نفتی، خودرویی، فولاد و سنگ آهن، سیمان، کاشی و سرامیک و شوینده ها سخن می گویند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ بهای طلای سیاه همچنان در روند صعودی است و اکنون به حدود ۶۵ دلار رسیده است؛ در کنار افزایش قیمت نفت، خبری که هفته قبل در خصوص عدم تمدید معافیت نفتی ایران و تصمیم آمریکا برای افزایش صادرات نفت خود منتشر شد و همچنین تحولات ونزوئلا چشم انداز بازار نفت را با پیچیدگی روبه رو کرده است.
افزایش قیمت خودرو، رسما بر مبنای ۵ درصد کمتر از نرخ بازار در سایت دو خودروساز بزرگ کشور قرار گرفته و بنابراین، پیش بینی می شود یکی از گروه های مورد توجه بازار باشد.
هفته آینده فاز سوم بزرگترین پالایشگاه میعانات خاورمیانه ـ که کشور را از واردات بنزین با حجم مصرف کنونی بی نیاز می کند ـ و ۴ فاز پارس جنوبی با حضور رئیس جمهور و سایر مقامات ارشد دولتی به بهره برداری می رسد؛ محرکی مثبت در گروه نفتی ها و سهامدار عمده پالایشگاه ستاره خلیج فارس.
یکی از مواردی که هفته گذشته بازار به آن توجه نشان داد، برقراری ترانزیت زمینی با سوریه بود که زمینه مناسبی برای صادرات برخی کالاها به وجود خواهد آورد و بنابراین، فولادی ها، سیمان، کاشی، سرامیک و برخی گروه های غذایی از این مسأله منتفع می شوند.
در گروه سیمانی ها اما باید دید، هزینه سربار و حمل و نقل چشم انداز حاشیه سود مناسب را موجب خواهد شد و شرکت های سیمانی از این مسیر صادراتی استقبال خواهند کرد و البته محل جفرافیایی این شرکت ها نیز در این قضیه دخیل خواهد بود.
ترانزیت زمینی محرک خوبی برای فولادسازان نیز خواهد بود، چون با توجه به رکود حاکم بر صنعت ساختمان و ظرفیت تولید کارخانه های کشور چشم انداز مازاد عرضه و کاهش قیمت ها با توجه به کاهش چند ماه اخیر نرخ های جهانی متصور بود ولی در صورتی که خط صادراتی به سوریه عملیاتی شود، علاوه بر فولادی ها، شاهد تداوم سودآوری سنگ آهنی ها نیز خواهیم بود.
حادثه ای که برای شرکت واله برزیل رخ داد، موجب افزایش تقاضا برای سنگ آهن شده و البته با توجه به چشم انداز قیمت های بالاتر جهانی سنگ آهن، تمایلی به فروش در بازار دیده نمی شود؛ بنابراین، گویا این گروه با افزایش تقاضا طی هفته آتی روبه رو باشد.
هفته گذشته، شاهد عرضه اولیه نماد "زفکا " در بازار دوم بورس بودیم؛ هر چند مدیر عامل این شرکت به مشکلات موجود در مراودات بانکی و سختی در ثبت سفارش نهاده های دامی اذعان داشته، لیکن سخنان رئیس انجمن گاوداران در مورد کمبود خوراک دام و تسریع واردات دام زنده، این پرسش را در ذهن مخاطب ایجاد می کند که آیا واردات دام از نهاده دامی آسانتر است؟!
بنا بر این گزارش، در سه روز کاری هفته گذشته، ارزش معاملات با کاهش بیش از 56 درصدی از رقم 2694 میلیارد تومان به 1188 میلیارد تومان رسید.
حجم معاملات با کاهش 60 درصدی 4 میلیون و 60 هزار سهم و اوراق مالی بود که طی 404 هزار و 309 نوبت معاملاتی رقم خورد که کاهش 53 درصدی داشته است.
در بازار اول سهام ارزش معاملات با کاهش 46 درصدی از 1372 میلیارد تومان به 736 میلیارد تومان رسید و حجم معاملات با افت 59 درصدی، 2میلیون و 676 سهم و دفعات معاملات نیز با کاهش 48 درصدی 191 هزار و 246 نوبت معاملاتی بود.
در بازار دوم نیز ارزش معاملات با کاهش 60 درصدی به 401 میلیارد تومان رسید و حجم معاملات نیز با کاهش 66 درصدی، یک میلیون و 180 هزار سهم و دفعات معاملات نیز با افت 57 درصدی 209 هزار و 946 نوبت معاملاتی بود.
در بازار بدهی ارزش و حجم معاملات کاهش 95 درصدی داشت و بر این اساس 11 میلیارد تومان طی 0.1 میلیون برگه در 233 نوبت معاملاتی جابجا شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.