یکی از مشکلاتی که مادران در ابتدای مصرف غذای کمکی نوزاد با آن روبرو می شوند، حساسیت به بعضی از غذاهاست. استفاده از بعضی از مواد غذایی و میوه ها ممکن است مشکلاتی را برای نوزاد ایجاد کرده و حساسیت زا باشند. از این رو به مادران توصیه می شود که در مورد مواد غذایی حساسیت زا و روش های معرفی این غذاها به کودکان اطلاعات بیشتری داشته باشند تا از بروز حساسیت غذایی و مشکلات بعدی آن پیشگیری کنند.
شناسایی غذای کمکی حساسیت زا
شیر، تخم مرغ، گندم، سویا، ماهی، کره بادام زمینی، توت فرنگی، کیوی و... از جمله غذاهای حساسیت زای شایعی هستند که ممکن است نوزاد شما قادر به هضم شان نباشد و بدنش نسبت به مصرف این مواد غذایی واکنش نشان دهد.
آزمون و خطا
نتایج تحقیقاتی که در مجله اطفال آمریکا به چاپ رسیده نشان می دهد اگر مادران غذاهای حساسیتزا را در سنین کم به کودک معرفی کنند و از ایجاد حساسیت غذایی مطلع شوند، این موضوع از بروز حساسیتهای غذایی پیشرفته در آینده پیشگیری میکند. از این رو از امتحان کردن غذاهای حساسیتزا نترسید و آنها را به کودک معرفی کنید.
قانون مصرف غذاهای حساسیت زا
اگر یک ماده غذایی حساسیتزا مثلاً بادام زمینی را این هفته به کودک معرفی میکنید، توت فرنگی را چند هفته بعد در برنامه غذایی کودک قرار دهید. وقتی آرام آرام و به تدریج مواد غذایی حساسیتزا را به غذای کودک اضافه میکنید آسانتر میتوانید متوجه شوید که کدام ماده غذایی به بدنش نساخته و حساسیت غذایی ایجادشده است.
علائم حساسیت به غذاها
بعضی از علائم رایج حساسیت غذایی عبارتند از سرفه کردن، خس خس سینه، استفراغ، تورم صورت، زبان و لبها. گاهی اوقات ممکن است دانههای قرمز رنگی هم بر روی پوست ظاهر شوند. اگر هر کدام از این علائم را مشاهده کردید به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید تا اقدامات اولیه را بهسرعت برای سلامتی کودک انجام دهد.