به گزارش
تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینهای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشههای تاریخی بسیاری از واقعیتهای امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیستمین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
۲۰ اسفند ۱۳۰۹، سازمان اسناد ملی سندی از تاریخ ۲۰ اسفندماه ۱۳۰۹ منتشر کرده که در برگیرنده قانون و متمم قانون انحصار تجارت خارجی و نظام نامه مربوط است. قانون اتاقهای تجارت در سال ۱۳۰۹ تصویب شد، پیش از تصویب این قانون، در سالهایی که فعالیت اتاق هنوز شکل قانونی به خود نگرفته بود، با آنکه در نظام نامه هیات وزرا محدودیت وجود داشت، اتاق بدون درخواست دولت و به طور مستقیم نظر خود را راجع به مسائل تجاری و قوانین دولتی ابراز و پیشنهادش را برای رفع مشکلات تجار ارائه میکرد. حتی در برخی مواقع دیده میشد که اتاق همچون نهادی مستقل با دیگر نهادها ارتباط برقرار کرده و نظرات خود را برای بهبود اوضاع تجاری مملکت عنوان میکرد.
۲۰ اسفند ۱۳۲۲، نمایندگان شرکتهای نفتی سوکونی، استاندارد واکیوم و سینکار آمریکا برای مذاکره درباره اخذ امتیاز استخراج نفت در نواحی جنوب شرقی ایران به صورت محرمانه وارد تهران شدند.
۲۰ اسفند ۱۳۳۶، خط لوله ازنا - اصفهان شروع به کار کرد.
۲۰ اسفند ۱۳۵۶، بازار تهران در اعتراض به ادامه جنایات رژیم شاه در تهران و دیگر شهرهای عمده کشور تعطیل شد.
۲۰ اسفند ۱۳۷۹، راه آهن تهران - دمشق طی مراسمی با حضور ترابری و سفیران سوریه و ترکیه در تهران گشایش یافت.
۲۰ اسفند ۱۳۹۰، بالاخره پس از کلی تایید و تکذیب، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان برای دومین بار در سال جاری، با درخواست خودروسازان داخلی مبنی بر افزایش قیمت انواع محصولات آنها موافقت کرد، تا قیمت خودروهای داخلی رسما صعود کند؛ بر همین اساس، برخی خودروسازان دیروز سایت فروش خود را به طور موقت بستند و پس از آنکه مجوز افزایش قیمتها از سوی سازمان حمایت ابلاغ شد، قیمتهای جدید را اعمال کردند تا در فاصله هشت روز مانده به پایان سال، افزایش قیمت پس از بازار، به نمایندگیها نیز سرایت کند. بیشترین افزایش قیمت را خودروهای مونتاژی مانند نیسان ماکسیما و تینا داشتند و ظاهرا پراید نیز کمترین رشد قیمت را به خود اختصاص داده بود.
۲۰ اسفند ۱۳۹۲، نمایندگان مجلس درباره «معافیت خانههای خالی کمتر از ۱۵۰ مترمربع مساحت» از پرداخت مالیات تازه مصوب شده، اعلام کردند: «کف متراژ» معافیت در این مصوبه به صورت تجمیع مساحت آپارتمانهای خالی تحت مالکیت یک فرد محاسبه میشود و اگر مالک یا سازندهای تعدادی واحد کوچک متراژ خالی دارد که مجموع مساحت آنها ۱۵۰متر یا بیشتر است، برای آنها باید مالیات بپردازد. مخاطبان اصلی این مالیات را افرادی تشکیل میدهند که بیش از یک واحد بلااستفاده دارند و آپارتمانهای خود را با هدف فروش در دوره افزایش قیمت خالی نگهداری میکنند و با این اقدام، بازار مصرف را از عرضه محروم میسازند.
۲۰ اسفند ۱۳۹۴، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در آئین بهره برداری از سد و نیروگاه سیمره گفت: به محض رفع تحریمها در بهمن ماه، فروش نفت ایران از یک میلیون بشکه به یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه رسید که خردادماه به دو میلیون بشکه افزایش خواهد یافت.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.