تخت گاز وزارت علوم برای جبران بودجه با درآمدزایی در دانشگاه‌ها

«بودجه کم است و افزایش آن از روال عادی مقدور نشده؟ برای جبرانش از ظرفیت هایتان استفاده کرده و درآمدزایی کنید!»
کد خبر: ۸۸۹۰۲۶
|
۱۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۸ 03 April 2019
|
6875 بازدید
|
۹
«بودجه کم است و افزایش آن از روال عادی مقدور نشده؟ برای جبرانش از ظرفیت هایتان استفاده کرده و درآمدزایی کنید!»

به گزارش «تابناک»، جملات فوق نه واقعیت، که برداشتی از واقعیت است؛ واقعیتی که در وزارت علوم کشورمان در حال وقوع است و به زودی آثار و عواقب آن از راه خواهد رسید و چشم همگان را روشن خواهد ساخت!

صحبت درباره تدبیر ویژه وزیر علوم و همکارانش برای جبران بودجه است که اواخر سال ۹۷ آشکار شد. زمانی که وزیر علوم در سفر به گیلان در نشست هیات رئیسه دانشگاه گیلان از طرح‌های وزارت خانه تحت امرش برای ساماندهی آموزش عالی سخن گفت و در فرازی از سخنانش، به مبحث درآمدزایی رسید.

طرح و برنامه‌ای کمه ظاهرا شالوده طرح غلامی و همکارانش برای ساماندهی آموزش عالی است؛ اینکه دانشگاه‌ها می‌بایست به سمت درآمدزایی حرکت کنند. نکته‌ای کلیدی که هنوز تعطیلات نوروزی ۹۸ پایان نیافته و فعالیت دانشگاه‌ها از سر گرفته نشده، بار دیگر وزیر بر آن تاکید کرده است.

غلامی در گفت و گوی اخیر خود با یک خبرگزاری در خصوص اولویت‌های وزارت علوم برای سال جدید، گفت: امیدوارم برنامه‌هایی را که در سال ۹۷ شروع کردیم، در سال جدید با جدیت بیشتر پیش ببریم. از جمله این برنامه‌ها، برنامه ساماندهی و ارتقای دانشگاه‌ها به لحاظ کیفی است که از سال گذشته آغاز شده و بنا داریم در سال جدید نیز با قوت بیشتری آن‌ها را ادامه دهیم.

وی در ادامه به پروژه تبدیل ۵ دانشگاه و واحد پژوهش برتر کشور به تراز بین‌المللی اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌هایی که در برنامه هستند، حمایت می‌شوند تا بتوانند به شاخص‌های جهانی دست یابند.

اما بخش جالب توجه سخنان وزیر آنجایی بود که از «افزایش پذیرش دانشجویان خارجی شهریه پرداز» در سال ۹۸ خبر داد و آن را از جمله برنامه‌های محوری سال جدید خواند؛ «توسعه پذیرش دانشجویان خارجی شهریه پرداز از برنامه‌های محوری سال آینده است که باید کار زیادی در این زمینه انجام شود.»

تاکیدی که می‌توان آن را تلاش جدی برای تحقق هدف درآمدزایی در دانشگاه‌ها نامید. هدفی که ظاهرا جذب دانشجویان خارجی شهریه پرداز، فاز نخست تحقق آن است؛ جذب دانشجویان پولی که معلوم نیست ظرفیت جذب شان از کجا تامین خواهد شد و به چه میزان خواهد بود.

ابهاماتی که ظاهرا از دید مسئولان وزارت علوم بی اهمیت هستند چراکه بودجه دانشگاه‌ها در سال ۹۸ افزایش اندکی (کمتر از نرخ تورم) داشته و مشکلات اقتصادی سال گذشته، تامین هزینه‌ها را دشوارتر از همیشه کرده است. وضعیتی که نسخه وزارت علومی‌ها برای فرار از آن، درآمدزایی است، ولو همراه با ابهام!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Finland
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۴
فقط دروغ است. دانشجوی خارجی پاکستان اومده با فاند وزارت علوم برای دوره ارشد دانشگاه صنعتی شریف. معدل ترم قبلش 12 هم نبود....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۴
بهتر است ایرانیان به جنوب لبنان مهاجرت کنند تا از منابع کافی مالی ایران بهره مند شوند. شرم آور است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۴
دانشگاه محل تربیت نیروی ماهر و متخصص مورد نیاز دولت است اگر نیاز ندارد تعطیلش کند بهتر است.
ناشناس
|
Canada
|
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۴
در دنیای امروز در هر طرح و برنامه ائی منابع و مصارف مطرح است بقول معروف دخل و خرج. آیا شما مغازه ائی می زنید که خرجش بر دخلش بچربد؟ اما در ایران و چند کشور دیگر مثل مصر و پاکستان و ترکیه تولید پزشک عمومی و متخصص و تحصیل کرده و دکترا و فوق لیسانس با تمرکز بر این نکته که کمبود داریم در دهه های قبل رو به تزاید گذاشت.اما اکنون همه این کشورها با جمعیت جوان و تحصیل کرده و "سرخورده" از پیدا نکردن کار مناسب دست به گریبان هستند. نتیجه اینکه در ایران در واقع هر تومانی که در دانشگاههای شریف و تهران از بیت المال خرج شد انگار دانشجوئی برای دانشگاههای آمریکا و کانادا خرج می شد. نمونه آن هم در نبود تحصیل کرده ها برای انجام امور مدیریتی و سرمایه گذاری و ساخت و ساز پل و جاده است. البته تحصیل رایگان و ایجاد فله ائی تحصیل کرده فقط در کشورهای ذکر شده انجام شد وگرنه در کانادا و آمریکا برای تحصیلات دانشگاهی باید پول پرداخت کنی اما در عوض تحصیل کرده ها نقش مهمی در هدایت کشور دارند.
ناشناس
|
Canada
|
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۴
خدا انشاا.. به این وزیز محترم فرزانه و یکی یک دونه علوم توفیق بده تا قدری واقع بین بشه و از اقکار عرشی خودش به زمین و تو باغ بیاد. کحایی آقا واقعا؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
زیر ساخت متناسب با استاندارد آموزشی بین المللی نداریم عده معدودی هم که بیشتر به واسطه نبوغ نه امکانات در این سیستم شکوفا میشوند را راهی خارج می کنیم حالا به خاطر پول فشار بیستری به سیستم ضعیف می آوریم و آن پول بدست آمده را هم مدیریت نمی کنیم و ......
کی سر عقل می آییم؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
کمکم باید فاتحه آموزش عالی رو با این وضع بخونیم. وقتی به هیات علمی به چشم یک کارچاغ کن نگاه میشه دیگه صحبت از علم و دانش بی معنیه. مگه دانشگاه بقالیه که درآمد زایی کنه. فکر میکنم باید با این اوضاع کمکم بساط پهن کنیم تو داشگاه تا خرجمون در بیاد. وزیر علوم نشون داده توان اداره این وزلرت خونه رو نداره و از قدرت چانه زنی کمی برخورداره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
دانشجویان خارجی در ایران اکثرا از لبنان و سوریه هستند که میهمان هستند و فقط تحمیل هزینه می کنند نه درآمد زایی.
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
درآمد زایی دانشگاه‌ها مساوی فروش مدرک به آقازاده ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟