به گزارش
تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینهای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشههای تاریخی بسیاری از واقعیتهای امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و دومین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
۲۲ فروردین ۱۳۱۷، حسین علاء از وزارت تجارت که به بازرگانی تغییر نام یافته بود استعفا داد و صادق وثیقی معاون وی کفالت وزارتخانه را بهعهده گرفت.
۲۲ فروردین ۱۳۳۳، تشکیل کنسرسیوم بین المللی برای فروش نفت ایران، رسماً اعلام شد و ۲۲ نفر از نمایندگان ۸ کمپانی نفتی امریکایی، انگلیسی، هلندی وفرانسوی وارد تهران شدند.
۲۲ فروردین ۱۳۳۷، چهار مخزن بزرگ نفت در پالایشگاه آبادان آتش گرفت و ۱۰ میلیون بشکه نفت خام سوخت. در این حادثه عدهای کشته و مجروح شدند.
۲۲ فروردین ۱۳۴۶، مذاکرات نفتی بین ایران و شوروی آغاز شد.
۲۲ فروردین ۱۳۵۶، شرکت بیمه اعلام کرد: دولت بدحسابترین بیمه گذار ایران است و مبلغ ۲۰ میلیارد ریال به شرکت بیمه بدهکار است.
۲۲ فروردین ۱۳۷۳، کلیات طرح ادغام سه وزارتخانه صنعتی «صنایع سنگین»، «معادن و فلزات» و «صنایع» و تشکیل وزارتخانه «صنایع و معادن» به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
۲۲ فروردین ۱۳۸۹، احمدی نژاد رئیس جمهور وقت اعلام کرد که باید ۵ میلیون نفر از تهران بروند.
۲۲ فروردین ۱۳۹۰، محمد مهدی مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس از تصویب اولین مجوز برداشت از صندوق توسعه ملی در قالب لایحه بودجه سال ۹۰ برای پرداخت تسهیلات ارزی خبر داد.
۲۲ فروردین ۱۳۹۱، عبدالله جلالی قائم مقام ستاد مدیریت حملونقل و سوخت گفت: افزایش قیمت بنزین به ۱۰۰۰ تومان یکی از سناریوها است.
۲۲ فروردین ۱۳۹۲، آمریکا تحریمهای مالی جدیدی را علیه یک تاجر ایرانی، یک بانک مالزیایی و شبکه شرکتهایی که واشنگتن آنها را به تلاش برای اجتناب از تحریمهای بین المللی علیه برنامه هستهای ایران از طریق پولشویی متهم کرده است، اعمال کرد.
۲۲ فروردین ۱۳۹۴، جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در بخشنامه ای، کلیه دستگاههای دولتی، غیردولتی و مراجع قیمت گذاری را از افزایش قیمتها به هر نحو و بدون هماهنگی با دولت منع کرد.
۲۲ فروردین ۱۳۹۵، گمرک ایران با هدف روان سازی، تسریع و تسهیل امور واحدهای تولیدی، بسته جدید حمایتی از تولیدکنندگان را تدوین کرد. براساس بخشنامه ۹ مادهای گمرک، این امکان برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است تا مواد اولیه و قطعات موردنیاز خود را بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکی و بهصورت نسیه ترخیص کنند.
۲۲ فروردین ۱۳۹۷، آیت الله مکارم شیرازی گفت: چند مهره اصلی دلال ارزی که سعی دارند از طریقی کشور را به آشوب بکشانند به عنوان مفسد فیالارض محاکمه و با رعایت موازین اسلامی اعدام شوند. وی ادامه داد: فروختن ارز به افراد عادی که پولشان را از بانکها بیرون کشیده و دلار میخرند چه معنی دارد؟ ارز را برای کسانی که واردات و صادرات دارند و از ارز برای مقاصد اقتصادی استفاده میکنند داده شود، نه اینکه پولها را به کسانی که از بانکها گرفته و از گردش اقتصادی خارج کرده و تبدیل به دلار کرده و ذخیره اقتصادی میکنند داده شود، چه کسی گفته ارز به اینها فروخته شود؟ باید مدارک بیاورند برای خرید ارز. وی تاکید کرد: دولت ضرب الاجلی برای تیم اقتصادی خود تعیین کند، ما هرگز نمیگوییم دولت باید تضعیف شود، اما باید کار خود را اصلاح کند، دولت باید تیم اقتصادی خود را اصلاح کند.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد