اواخر سال ۹۷ بود که وزیر بهداشت و درمان کشور در حاشیه بازدید از ایستگاه سلامت نوروزی در منطقه قوری چای آزادراه کرج تهران در جمع خبرنگاران گفت: امسال تعرفههای پزشکی در بخش دولتی افزایش ۱۰ درصدی و در بخش خصوصی، افزایش ۱۳ درصدی خواهد داشت.
به گزارش «تابناک»؛ به این ترتیب، اندک زمانی بعد نیز این مصوبه از طریق سازمان نظام پزشکی به تمام مراکز پزشکی و درمانی کشور ابلاغ شد، ولی اکنون خبر رسیده که پزشکان نسبت به این میزان افزایش اعتراض دارند و خواستار افزایش ۷۰ درصدی در تعرفههای خود هستند!
اما این موضوع با واکنش رئیس کل سازمان نظام پرستاری روبه رو شد، به گونه ای که اصغر دالوندی درباره این موضوع گفته است: برای اینکه متوجه شویم افزایش تعرفههای پزشکی معقولانه بوده یا خیر، باید نگاهی به حداقل حقوق و دستمزد کنیم که شاخص اساسی در کشور است. زمانی که حداقل حقوق یک کارگر، یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و نسبت به سال گذشتهاش بین ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش یافته، چطور میتوان توقع داشت تعرفههای پزشکی ۷۰ درصد افزایش پیدا کند؟!
دالوندی افزود: اگر همان طور که جامعه پزشکی کشور توقع دارد تعرفههایش ۷۰ درصد رشد داشته باشد، حداقل حقوق کارگران نیز ۷۰ درصد رشد پیدا کند، آن وقت میتوان گفت عدالت برقرار شده است؛ اما زمانی که افزایش تعرفهها از افزایش حداقلی دستمزد بیشتر باشد، رنج مردم که اکنون زیر فشارهای اقتصادی هستند، دوچندان میشود.
محمد حسین قربانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این باره به تابناک گفت: هیچ زمانی در افزایش تعرفهها نقطه نظرات جامعه پزشکی مورد توجه واقع نشده است، ولی در سالهای گذشته، آنچه در خصوص افزایش تعرفهها اعمال شد، بر پایه مؤلفهها و آیتمهایی بوده که شورای عالی بیمه وزارت بهداشت و سایر نهادهای مرتبط، تعرفه ای معقول و متناسب با تورم در نظر گرفته اند.
این نماینده مجلس در ادامه گفت: امسال هم تعرفهها ۸ درصد افزایش پیدا کرده و این موضوع ابلاغ شده، اما اینکه برخی از حوزه ها، مانند قیمت دارو باید واقعی باشد درست است. امروز ما در برخی حوزهها با تورم ۱۰۰ درصدی مواجه هستیم و در برخی دیگر نیز که خود دولت اعلام کرده، بالای ۸۰ درصد تورم وجود دارد.
امروز در تمام بخشهای تولید داخلی، افزایش قیمت بالای ۱۰۰ درصد را شاهدیم، اما در حوزه دارویی افزایش پیدا نکرده و این میتواند در روند تولید آسیب زا باشد و شاید باعث شود برخی از واحدهای تولیدی نتوانند ادامه خدمت دهند؛ بنابراین، پیشنهاد ما این است اگر قرار است یارانهای داده شود، از طریق سیستم بیمهای به خدمات گیرندهها داده شود، چون اگر یارانه به تولیدکنندهها داده شود، باز هم رانت اتفاق خواهد افتاد. دولت باید از طریق بیمه هر یارانهای که قرار است به حوزه سلامت دهد را بپردازد.
این نماینده مجلس در پایان یادآور شد: به هر حال، تعرفه تعیین و ابلاغ شده و نباید کسانی که هر حرفی را میزنند، مبنای قانون قرار داد. قانون چهارچوب خود را دارد و تعرفه دیگر امکان افزایش ندارد و به همین میزان خواهد بود.