به گزارش
تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینهای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشههای تاریخی بسیاری از واقعیتهای امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دوازدهمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
۱۲ اردیبهشت ۱۳۰۲، بهاءالملک وزیر مالیه از سمت خود استعفا داد.
۱۲ اردیبهشت ۱۳۱۹، ایران ۵۰ تن خاک سرخ به آمریکا صادر کرد.
۱۲ اردیبهشت ۱۳۲۵، به مناسبت اول ماه مه در این روز مراسم روز کارگر در تهران برپا شد.
۱۲ اردیبهشت ۱۳۳۸، پروفسور لودویک ارهارد وزیر اقتصاد و معاون صدراعظم آلمان غربی در راس یک هیات شش نفره برای اقامتی پنج روزه وارد تهران شدند. این هیات طی مدت اقامت درخصوص روابط اقتصادی دو کشور و سرمایه گذاری آلمان در ایران و اعطای اعتبار برای کارخانه ذوب آهن مذاکره کردند.
۱۲ اردیبهشت ۱۳۴۳، یک هیات اقتصادی از انگلستان وارد تهران شد.
۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۳، یک هیات اقتصادی از مقامات بلند پایه شوروی وارد تهران شد.
۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۶، ژان پیر فوکارد وزیر فرانسوی برای مذاکره در مورد فروش شش رآکتور به ارزش هفت میلیارد دلار وارد ایران شد.
۱۲ اردیبهشت ۱۳۷۴، مجله «استیل تایمز» نوشت: ایران رکوردار بالاترین درصد افزایش تولید فولاد در جهان شده است. تولید فولاد ایران در سال ۱۹۹۴ میلادی، با ۵/۲۳ درصد، بیشترین رشد را بین ۴۰ کشور تولیدکننده فولاد در جهان داشته است.
۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹، عادل آذر رییس جدید مرکز آمار ایران در یک کنفرانس مطبوعاتی به عموم مردم که خواستار دریافت یارانه نقدی هستند فراخوان عمومی داد و در عین حال جزئیات چگونگی جمعآوری اطلاعات اقتصادی خانوارهایی که تاکنون برای دریافت یارانه ثبت نام نکرده اند را اعلام کرد. بر این اساس مرحله جدید ثبت نام برای دریافت یارانهها از ۲۰ اردیبهشت آغاز شده و تا ۱۰ خرداد ادامه خواهد داشت.
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۰، صادق محصولی وزیر رفاه و تامین اجتماعی اعلام کرد: قیمت دو حامل انرژی بنزین و گازوئیل در سال جاری افزایش نمییابد.
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۱، مهدی چمران رییس شورای عالی استانها تصریح کرد: شورای عالی استانها از وزارت ارشاد خواسته است، در متون تبلیغاتی تصویب شده این وزارتخانه ممنوعیت تبلیغ کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارند لحاظ شود.
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵، مرکز پژوهشهای مجلس در یک گزارش مفصل تحلیلی، راز ماندگاری نرخهای تورمی مزمن و دورقمی در اقتصاد ایران طی چهار دهه گذشته را بررسی کرده و با بیان عدم استقلال سیاستگذار پولی، نقش عواملی مثل سیاستهای بودجهای در ایجاد تورم را مهمتر از بانک مرکزی ارزیابی کرد.
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ایران خودرو و پژو با حضور رئیسجمهوری از مدل ۲۰۰۸ رونمایی کردند تا تولید انبوه اولین محصول پسابرجامی خودروسازی کشور رسما آغاز شود.
منابع: روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی