تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
احتمال رقابت باهنر و لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰
یک روزنامه اصلاحطلب احتمال داده است باهنر و لاریجانی این روزها دارند به صندلی پاستور فکر میکنند. روزنامه شرق نوشت: آیا علی لاریجانی نیز مانند اکبر ناطق نوری میخواهد چهار گوشه زمین عملی سیاست را ببوسد و کنار برود یا در ظاهر کنار میرود، اما ناگهان از کنار یکباره وسط زمین قدرت شیرجه خواهد رفت؟ این البته گمانهای است که درباره محمدرضا باهنر نیز وجود دارد. باهنر، نایبرئیس مجلس پیشین و نزدیک به علی لاریجانی بود که بعد از سالها حضور در مجلس، یکباره و به قول خودش بدون اطلاع رفقایش، از ثبت نام در انتخابات مجلس دهم کنار کشید. همان زمان گمانهزنیها بر این بود که باهنر خودش را برای انتخابات ریاستجمهوری بعدی آماده میکند؛ هرچند خودش در ظاهر این را تکذیب میکند. احتمالاً باهنر و لاریجانی این روزها دارند به صندلی پاستور فکر میکنند.
عاقبت اعتماد به طلاگرام و هاتگرام از نظر سردار جلالی
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در کانال شخصی خود در پیام رسان سروش نوشت: بازیهای بچه گانه و علایق حزبی و گروهی را در برابر مولفههای الزامی امنیت ملی در فضای سایبری کنار بگذاریم چراکه نتیجه اعتماد به طلاگرام و هات گرام، شکل گیری وضع موجود است.
امیدوارم برخیها منافع خود را در جنگ نبینند
غلامرضا حیدری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با اعتمادآنلاین میگوید: آنچه من حس میکنم این است که نظام جمهوری اسلامی حالا حالاها ماندنی است و حس دیگرم این است که جنگ رخ نمیدهد. برخی با ایجاد محدودیتها و تحریمهای بانکی و نفتی و... پیشبینی کردند جنگ میشود، اما من فکر نمیکنم که جنگی رخ دهد. در سالهای گذشته آتش زدن سفارت عربستان و سفارت انگلیس اشتباه بود که البته موضع امور خارجه ما تایید آن کارها نبود، اما ای کاش همه آتش زدن سفارت عربستان و انگلیس را محکوم میکردند، آتشزنندهها را پیدا و رسماً معرفی میکردند و مجازات واقعی میکردند، چون خیلی خسارت خوردیم. عملاً عربستان را در بغل اسرائیل گذاشتیم و خلاصه این همه وقت میگویند جاسوس اسرائیل... آیا روشن شد که آنها جاسوس اسرائیل نبودند؟ پشتصحنه آنها اسرائیل نبود؟ افکار عمومی باید آگاه باشد، رصد کند و اجازه ندهد تندروها میداندار شوند. این تندروهای داخل در هر جایی که هستند فرقی نمیکند. در آمریکا تندروهایی که مشرب جنگ دارند منافع خود را در جنگ میبینند. در داخل، اما امیدوارم تندروها منافع خود را در جنگ و دامن زدن به تحریمها نبینند که قطعاً ضدمنافع ملی است.
بالاترین سطح حداقل دستمزد متعلق به کدام کشور است؟
مؤسسه تحقیقات اقتصادی کره جنوبی اعلام کرد، این کشور با پرداخت دستمزد ۱۰ هزار و ۳۰ وونی در هر ساعت (معادل ۸.۶۱ دلار) با احتساب روزهای تعطیل دارای بیشترین سطح حداقل دستمزد در بین کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی است. این دستمزد بدون احتساب روزهای تعطیل ۸۳۵۰ وون (معادل ۷.۱۷ دلار) است. در بین ۳۶ کشور عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، هشت کشور فاقد نظام حداقل سطح دستمزد هستند که عبارت اند از: نروژ، دانمارک، سوئد، سوئیس، اتریش، ایتالیا، فنلاند و ایسلند. /ایسنا
انتقاد تند از موضعگیریهای سیاسی رئیس پیشین قوه قضائیه
حسین میرمحمدصادقی سخنگوی اسبق قوه قضاییه گفت: در دوره قبل قوهقضاییه به شکل عجیبی، میان سران این قوه مرسوم بود که درباره مسائل مختلف سیاسی از داخلی گرفته تا خارجی به اظهارنظر بپردازند که همین موضوع و اطلاعاتی که از سوی سران این قوه در اختیار مردم قرار میگرفت، موجب این شد که امروز عموم جامعه به این قوه به چشم یک قوه سیاسی و نه حقوقی نگاه کنند. باید در دوره جدید قوهقضاییه جلوی این قبیل مسائل گرفته شود تا وقتی کسی از طرف دستگاه قضایی موضوعی را مطرح میکند، مردم احساس کنند که اظهارات او صرفا براساس مسائل حقوقی و قضایی است و مسائل سیاسی جایی در دستگاه قضا ندارد. /روزنامه اعتماد
دلیل واقعی کاهش قیمت خودرو در روزهای گذشته چه بود؟
قیمت خودروهای داخلی در حالی طی یکی، دو روز گذشته و بنا به روایت برخی رسانهها روندی کاهشی پیدا کرده که ادعا میشود این اتفاق در پی حذف قیمت از سایتها رخ داده است؛ هرچند در صحت این ادعا و حتی اینکه قیمت خودرو واقعا نزولی شده، تردید وجود دارد، با این حال حتی اگر چنین نیز باشد، اثر این گونه اقدامات دستوری (مجبور کردن سایتها به حذف قیمت خودرو) محدود و کوتاهمدت خواهد بود. /دنیای اقتصاد
ادعای جنجالی زرینچه درباره شرطبندی فوتبالیها
جواد زرینچه گفت: زمان ما هم شرطبندی در فوتبال وجود داشت. هم مربیان شرطبندی میکردند و هم بازیکنان. البته تعدادشان واقعاً خیلی کم بود. زمان ما شرطبندیها سر ماشین، زمین و ویلا بود، اما الان همه چیز نقدی شده و بر پایه دلار و یورو استوار است.» / روزنامه خبرورزشی
باجگیری آمریکا از عراق؛ قرارداد مقابل معافیت از تحریم ایران
روزنامه «العرب» چاپ لندن نوشت: آمریکا نمیخواهد عراق را در آغوش شرکتهای اروپایی مانند «زیمنس» آلمان قرار دهد که رقیب شرکتهای آمریکایی مانند «جنرال الکتریک» هستند. پامپئو به عبدالمهدی گفته است، در صورتی که بغداد از تحریمهای تحمیلی علیه ایران مستثنی خواهد شد که شرکتهای آمریکایی در عراق تسهیلاتی به دست آورند تا در بخش انرژی برق قراردادهایی را اجرایی کنند. / فارس
نماینده تندروی اسرائیلی: باید در ازای هر موشک یک فلسطینی کشته شود
نماینده راستگرا و تندروی اسرائیلی امروز (دوشنبه) گفت: باید در ازای هر موشکی که از نوار غزه به سوی "اسرائیل" شلیک میشود، یک فلسطینی کشته شود. این نماینده اسرائیلی از جمله چهرههای ضد عرب بوده و به دنبال کسب کرسی وزارت دادگستری در کابینه بنیامین نتانیاهو است. / ایسنا
مدیرمسئول کیهان، دو سال پس از فوت یک شاکی به بازپرسی احضار شد
کیهان خبر داد: صبح دیروز حسین شریعتمداری، مدیر مسئول کیهان برای تفهیم اتهام درباره ۲۵ شکایت به دادگاه رفت. این روزنامه نوشت: چند شکایت از سوی اشخاص حقیقی و غیردولتی مطرح شده است که مرحوم دکتر یزدی، مهناز افشار و مهدی هاشمی از جمله آنها هستند. گفتنی است، ابراهیم یزدی اوایل شهریور۱۳۹۶ با بیماری سرطان درگذشت.
تاج آرایش دفاعی گرفت
مهدی تاج در واکنش به این مسأله که انتخاب سرمربی تیم ملی دیر شده و آیا همچنان به دنبال مربی خارجی هستند، اظهار داشت: ما از ابتدا هم دنبال مربی خارجی بودیم و هنوز اتفاقی هم رخ نداده است که دیر شود. فقط فیفادی اول بوده که از دست رفت و آن زمان کیروش تازه رفته بود. بعد از آن نه فیفادی و نه بازی دوستانه در میان بوده که از دست بدهیم. اکنون هم باید خودمان را برای بازی دوستانه با سوریه و کرهجنوبی آماده کنیم. رئیس فدراسیون فوتبال در خصوص اینکه برای انتخاب سرمربی تیم المپیک خیلی شفاف اعلام شد مربی ایرانی انتخاب میشود و آیا برای انتخاب سرمربی تیم ملی شفاف میگوید که مربی داخلی انتخاب خواهد شد یا خارجی، عنوان کرد: مقام معظم رهبری اعلام کردند برای مقابله با تحریمها باید آرایشی بگیریم و این آرایش در کشور وجود دارد، ما هم گفتهایم در فوتبال باید این آرایش دفاعی مقابل تحریمها را داشته باشیم. به همین دلیل دو روز پیش ۱۶ تیم لیگ برتری را جمع کردیم و گفتیم که ما هم باید آرایشی داشته باشیم. با مدیران باشگاهها صحبت کردیم که اگر هم میخواهند بازیکن خارجی بیاورند، باید کیفیتش بسیار بالاتر از بازیکنان داخلی باشد.
نتیجه کپیکاری تهمینه میلانی مشخص شد
شورای نظارت و ارزیابی فعالیت نگارخانهها به دلیل بررسی تخلف گالری آریانا و مسائل مربوط به نمایشگاه «آن دیگری» از آثار تهیمنه میلانی، جلسه گذاشت و در این مورد تصمیماتی اتخاذ کرد. شورای نظارت و ارزیابی فعالیت نگارخانهها روز یکشنبه با حضور هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اردشیر میرمنگره معاون هنری اداره کل هنرهای تجسمی در اداره کل هنرهای تجسمی برگزار شد. با استناد به ماده ۱۰ فصل سوم آیین نامه صدور اجازه تأسیس، انحلال و نظارت بر فعالیت نگارخانهها مصوب ٢٣ بهمن ۹۷ پس از بازبینی آثار به نمایش درآمده نمایشگاه «آن دیگری» از تاریخ هفتم لغایت ٩ اردیبهشت ٩٨ در گالری آریانا، اعلام کرد که این مجموعه از منظر هنرهای تجسمی قابل تأمل نیست و صرفاً جستارهای شخصی در این حیطه است. شورا درباره کپی بودن آثار نمایشگاه «آن دیگری» مستفاد از ماده دو قانون آئین دادرسی مدنی، در خصوص داشتن سمت برای شاکی، تصمیمگیری را منوط به شکایت شاکی خصوصی و صاحب اثر دانست و در مورد نحوه فعالیت گالری آریانا اعلام کرد که مدیر گالری آریانا، قواعد حرفهای را در تشخیص اصالت و کیفیت آثار به درستی انجام نداده و رعایت نکرده است و به دلیل عدم دقت و سهل انگاری در انتخاب آثار در وهله نخست با توجه به سابقه پیشین گالری، با رعایت تخفیف، تذکر کتبی به او داده و در پرونده گالری مذکور درج خواهد شد.
رئیسی: دنبال مچ گیری نیستیم
رئیس قوه قضائیه در جلسه مسئولان عالی قضائی: گفت: هدف ما از اجرای این قانون، مچ گیری نیست بلکه در پی شفافیت و اقدامات پیشگیرانه هستیم. در واقع، این قانون برای صیانت هر چه بیشتر از حیثیت مسئولان و مقامات جمهوری اسلامی است؛ به نحوی که با تدوین ساز و کارهای مناسب، عملاً نظارت بر دارایی کارگزاران نظام به گونهای صورت گیرد که مسئولان مدام از سوی هر شخص یا رسانهای در معرض اتهام نباشند و شبههای در خصوص داراییهایشان وجود نداشته باشد.
اعتراض حسامالدین آشنا به تخریب علی دایی در خبر ۲۰:۳۰
دکتر حسامالدین آشنا مشاور رئیسجمهور و نماینده قوه مجریه در شورای نظارت بر سازمان صداوسیما در نامهای خطاب به آقای محمدحسین صوفی دبیر شورای نظارت، اعتراض خود را نسبت به پخش گزارش یک طرفه و تخریبی علیه #علی_دایی در بخش خبری ۲۰:۳۰ شبکه دو اعلام کرد. دکتر آشنا از دبیرخانه شورای خواست تا در اسرع وقت گزارش مذکور از منظر #رتوریکی تحلیل و نتایج آن ارسال شود. همچنین از دبیرخانه شورا خواسته شده طی یک مکاتبه مراتب اعتراض شورای نظارت در خصوص پخش گزارش #تخریبی و #یک_طرفه علیه علی دایی به سازمان صداوسیما ابلاغ شود. بخش خبری ۲۰:۳۰ در تاریخ ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ و پس از کنفرانس خبری روز جمعه علی دایی و افشاگریهای او درباره باشگاه سایپا، اقدام به پخش گزارشی #یک جانبه علیه علی دایی کرد.