چرا اسرائیل، عراق را از لیست «کشورهای متخاصم» خارج کرد؟

در دو سال گذشته، خبر‌ها و گزارش‌های بسیاری پیرامون روابط پنهانی میان اسرائیل و برخی از کشور‌های عربی منتشر شده است. با این حال، به نظر می‌رسد روابط صرفا به رفت و آمد‌های دیپلماتیک محدود نیست و به سطح نظامی و امنیتی نیز ارتقا یافته است. اینکه چرا تصمیم گرفته شد، عراق از لیست کشور‌های متخاصم با اسرائیل خارج شود، از اهمیت زیادی در آینده نظم امنیتی خاورمیانه برخوردار است.
کد خبر: ۹۰۲۲۴۹
|
۰۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰ 29 May 2019
|
13825 بازدید

در دو سال گذشته، خبر‌ها و گزارش‌های بسیاری پیرامون روابط پنهانی میان اسرائیل و برخی از کشور‌های عربی منتشر شده است. با این حال، به نظر می‌رسد روابط صرفا به رفت و آمد‌های دیپلماتیک محدود نیست و به سطح نظامی و امنیتی نیز ارتقا یافته است.

به گزارش «تابناک»؛ در همین رابطه، روز گذشته «یوسی ملمان» تحلیلگر روزنامه اسرائیلی «معاریو»‌ در گزارشی اعلام کرد، این رژیم قانونی مبنی بر ممنوعیت فروش و خرید سلاح با «کشورهای عربی متخاصم» دارد؛ اما به رغم همه این قوانین، سلاح و ابزارهای جنگی به تعدادی از کشورهای عربی می‌فروشد.

وی در ادامه افزود، کشورهای مذکور که به آنها سلاح فروخته می‌شود، «اردن، مصر، سعودی، منطقه کردستان در عراق، امارات عربی متحده، بحرین و چند کشور دیگر» هستند.

چرا اسرائیل، عراق را از لیست «کشورهای متخاصم» خارج کرد؟

وی افزود: این قانون (ممنوعیت دادوستد با کشورهای متخاصم) از زمان قیمومیت بریتانیا (بر فلسطین) در سال 1939 وجود داشته و تمام دولت‌های اسرائیل از سال 1948 (اشغال فلسطین و تأسیس رژیم جعلی اسرائیل) به آن پایبند بوده‌اند؛ از جمله کشورهایی که در لیست کشورهای متخاصم وجود دارند سوریه، لبنان، یمن و ایران هستند.

اخیرا «الی گایزلر» یکی از کارمندان پیشین مرتبط با برنامه هسته‌ای رژیم صهیونیستی که مسئولیت حفاظت از بسته‌های رادیواکتیو را برعهده داشت، اعلام کرد، تل‌آویو حتی در زمان جنگ شش روزه، بمب اتمی داشته و آماده استفاده از آن بوده است.

نکته مهم اینکه، ملمان اعلام کرد، این رژیم تصمیم گرفته، عراق را از لیست «کشورهای متخاصم» بیرون بیاورد، ولی «ایران و سوریه» همچنان در لیست مذکور قرار خواهند داشت.

اینکه چرا تصمیم گرفته شد عراق از لیست کشورهای متخاصم با اسرائیل خارج شود از اهمیت زیادی در آینده نظم امنیتی خاورمیانه برخوردار است.

بدون تردید، این اقدام اسرائیل با هدف نفوذ در مرزهای فوری و حوزه نفوذ ایران انجام شده است. جایی که عراق قدرتمند می تواند در همراهی با ایران، یک چالش عمده امنیتی برای اسرائیل قلمداد شود.

این در حالی است که چندی پیش نیز رسانه های اسرائیلی از سفر یک هیأت عراقی به اسرائیل خبر داده بودند. خبری که هرچند از سوی عراقی ها تکذیب شد، در صورت کذب بودنش نیز می توان گفت اسرائیل در پی کاهش خصومت با این کشور است.

از سوی دیگر، روابط عراق با اعضای شورای همکاری خلیج فارس بیش از هر زمان دیگری گسترش یافته است. به نظر می رسد، اعضای شورا و از جمله عربستان سعودی تلاش دارند تا با وابسته کردن عراق به ترتیبات اقتصادی و امنیتی شورا، این کشور را برای عادی سازی روابط با اسرائیل یا حداقل کاهش خصومت با آن وادار کنند. کما اینکه، عراق هم تمایل جدی برای گسترش نفوذ خود در درون جهان عرب دارد؛ مسأله ای که بدون همراهی با عربستان میسر نیست.

با این حال، هرچند باید همه تحرکات اسرائیل را در عراق رصد کرد و هشیار بود، عراق کشوری است که همواره تمایلات ضد اسرائیلی داشته و به جز عده کمی، احتمالا سیاستمداری در این کشور حاضر نخواهد شد، خود را به اسرائیل نزدیک کند.

در نهایت اینکه، آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی در راستای پیشبرد معامله قرن، تلاش دارند موضع عراق به عنوان یکی از کشورهای عضو محور مقاومت را خنثی کنند. اما به نظر نمی رسد، عراقی ها و به ویژه گروه های شیعی در برابر از بین رفتن حقوق فلسطینی ها سکوت کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟