سی و هشتمین دوره آزمونهای ارتقا دستیاری و گواهینامه تخصصی پزشکی پنجشنبه ۲۰ تیرماه ۹۸ در دانشگاه های علوم پزشکی برگزار می شود.
به گزارش مهر، سی و هشتمین دوره آزمونهای ارتقا دستیاری و گواهینامه تخصصی پزشکی رأس ساعت ۹ صبح روز پنجشنبه ۲۰ تیرماه ۹۸ به طور همزمان در دانشگاههای علوم پزشکی که به تربیت دستیار اشتغال دارند و دارای مجوز برگزاری آزمون ارتقا – گواهینامه از دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی هستند، برگزار میشود.
آزمون ارتقا دستیاری شامل دو بخش ارزیابی درون بخشی و آزمون کتبی است. ارزیابی درون بخشی با ۱۵۰ نمره از سوی گروههای آموزشی که دستیار در آن مشغول به تحصیل است انجام میشود.
آزمون کتبی با ۱۵۰ نمره که شامل دو بخش آزمونهای کتبی دورهای که در طول دوره برگزار میشود (با ۶۰ نمره از ۱۵۰ نمره) و آزمون کتبی سالیانه که تحت نظارت دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، توسط دانشگاههای مجری برنامههای دستیاری، برگزار میشود (با ۹۰ نمره از ۱۵۰ نمره). مجموع نمرات ارتقا هر سال برابر ۳۰۰ است.
به استناد موضوع ۵ شصت و چهارمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی، شرکت کلیه دستیاران رشته های تخصصی پزشکی واجد شرایط در آزمون های ارتقاء تخصصی این دوره منوط به موفقیت در آزمون ها و فعالیتهای درون بخشی و کسب حداقل نمره ۱۰۵ از ۱۵۰ و کسب کف نمره آزمون کتبی دورهای با توجه به معرفی رسمی مدیر گروه مربوطه و ثبت موضوع پایان نامه تخصصی و ارائه آن طبق برنامه های مصوب خواهد بود.
بر اساس مقررات آزمونهای گواهینامه تخصصی تمامی دستیارانی که حداکثر تا پایان آبان ماه سال جاری دوره دستیاری آنان به اتمام میرسد و تا تاریخ ۳۱ تیرماه ۹۸ حداقل مدت ۱۱ ماه از زمان کسب قبولی در مقطع ماقبل گواهینامه آنها گذشته و در این مدت در بخش مربوطه حضور داشته و مشغول به طی دوره آموزشی بودهاند مجاز به شرکت در آزمون کتبی گواهینامه تخصصی شناخته میشوند.
شرکت در آزمون گواهینامه تخصصی این دسته از داوطلبان منوط به کسب حداقل نمره ارزیابی درون بخشی جهت معرفی به آزمون گواهینامه است. تمامی دستیارانی که در آزمون گواهینامه تخصصی شرکت میکنند، باید دفاعیه پایان نامه خود را قبل از معرفی به آزمون گواهینامه تخصصی انجام داده باشند.
ارائه لوگ بوک مستند و ترجیحاً الکترونیک به عنوان شرط معرفی به آزمون گواهینامه در تمامی رشتههای تخصصی بالینی الزامی است.
تمامی دستیارانی که به صورت مشروط در آزمون گواهینامه تخصصی شرکت میکنند باید باقیمانده دوره تحصیلی خود را در مراکز آموزش مربوطه گذرانده و گواهی لازم مبنی بر اتمام دوره تحصیلی خود را ارائه کنند.
آزمون کتبی سالیانه ارتقا - گواهینامه تخصصی در کلیه رشتههای تخصصی دارای یک دفترچه واحد با ۱۵۰ سوال است.
نمره آزمون کتبی ارتقا سالیانه دستیاران در کلیه رشتههای تخصصی باید بر مبنای ۹۰ نمره محاسبه شده و با منظور کردن نمرات مکتسبه دستیاران در آزمونهای کتبی دورهای (بر مبنای ۶۰ نمره) نهایتاً نمره آزمون کتبی بر مبنای ۱۵۰ نمره به این دبیرخانه اعلام شود.
نمره آزمون کتبی گواهینامه تخصصی دستیاران رشتههای تخصصی بر مبنای ۱۵۰ نمره محاسبه میشود.
آزمون دستیاران رشته آسیب شناسی صرفاً به صورت مشترک انجام میشود. آزمون کتبی ارتقا سالیانه (بر مبنای ۹۰ نمره) و گواهینامه تخصصی (بر مبنای ۱۵۰ نمره) دستیاران رشته تخصصی آسیب شناسی دارای یک دفترچه واحد با ۲۰۰ سوال است.
دستیاران دوره ۴ ساله رشته تخصصی پرتودرمانی، در صورت تمایل پس از طی دورههای تکمیلی یکساله داخلی بر اساس برنامه آموزشی جدید، شرکت و قبولی در امتحان ارتقا ۱ به ۲ رشته تخصصی بیماریهای داخلی به عنوان دانش آموخته رشته تخصصی رادیوآنکولوژی شناخته میشوند.
آن دسته از فارغ التحصیلان خارج از کشور که پرونده تحصیلی آنان به تأیید کمیسیون ارزشیابی مدارک خارجی رشتههای تخصصی رسیده و از طریق مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت جهت ثبت نام در آزمون ارتقا - گواهینامه تخصصی معرفی میشوند، با معرفی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی میتوانند در یکی از دانشگاههای علوم پزشکی تهران، ایران، شهید بهشتی، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، اهواز و یا کرمان ثبت نام و در آزمون کتبی شرکت کنند.
با توجه به تصمیم کمیسیون هفت نفره منتخب شورای آموزش پزشکی و تخصصی در تاریخ ۹ آذر ۱۳۸۱ زمان آزمون جهت دستیاران جانباز رشتههای تخصصی بالینی پزشکی، با توجه به وضعیت جسمانی و بنا به تشخیص شورای آموزشی دانشگاه، حداکثر تا ۲۵ درصد مدت زمان معمول قابل افزایش است.
کلید آزمون ارتقا - گواهینامه تخصصی سال ۹۸ بلافاصله پس از برگزاری آزمون و با توجه به برنامه زمانبندی مراحل مختلف اجرای آزمون به نحو مقتضی در اختیار دستیاران قرار گیرد.
آخرین مهلت ارسال نتایج سی و هشتمین دوره آزمونهای ارتقا - گواهینامه تخصصی از طریق سایت اینترنتی مرکز سنجش آموزش پزشکی http://sanjeshp.ir و از قسمت سیستم دانشگاه تا تاریخ ۳۱ تیر ۹۸ است.
رسیدگی به اعتراضات و نمرات اعلام شده در مهلت مقرر به عهده دانشگاههای مربوطه است.