به گزارش «تابناک»، به تازگی شماری از مشترکان تلفن همراه از دریافت پیامکهایی خبر میدهند که ظاهرا پیامکهای اشتباهی هستند که قرار بوده به فرد دیگری برسد، اما یک اشتباه موجب شده به دست ایشان برسد؛ خطایی که ممکن است از خودمان هم سر زده باشد.
البته این اتفاق بر خلاف خطاهایی که گهگاه از خودمان یا دور و اطرافیانمان سر میزند، عامدانه است. پیامکی که عمدا به دست ما و شما میرسد و غرض پنهان شده پشتش با تکرار این پیامک آشکار و به کشف کلاهبرداری جدید منجر شده است.
در این پیامکها که از شمارههای واقعی تلفن همراه ارسال شده اند، فردی ضمن سلام، خواسته تا پول را به شماره کارتی که ارسال کرده واریز نمایید. شماره کارتی که آن هم واقعی است و نام مالک کارت و حساب هم به آن ضمیمه شده است. اما کدام پول؟
راز ماجرا در همین نکته نهفته است. اینکه این پیامک ممکن است برای خیلی هایمان بی معنی باشد و در زمره پیامکهای اشتباهی دسته بندی اش کرده و یا در واکنش به آن پیامک داده یا حتی زنگ بزنیم و یا از کنارش عبور نماییم، اما برای آنهایی که قصد جابجایی پول را دارند، این گونه نیست.
به عبارت بهتر، برخی با ارسال پیامک با الگوی اتفاقی در انتخاب مخاطب، بخت شان را برای فریب مردم میآزمایند و امیدوارند که برخی از خیل مردمی که پیامکهای ایشان را دریافت میکنند، از زمره کسانی باشند که قصد جابجایی پول را دارند و به این وسیله فریفته شوند.
فریبی که میتواند مبالغی بین چند ده هزار تومان تا ۳ میلیون به حساب این کلاهبرداران سرازیر نماید که در قیاس با آن، هزینه اندک ارسال پیامک قابل چشم پوشی است. شیوهای جدید از کلاهبرداری که ظاهرا بسیار موفق هم بوده است؛ این را میشود از افزایش شمار این دست پیامکها دریافت.
به این گزاره، گزارشهای مقامات و مسئولان در این خصوص را هم میتوان افزود که حکایت از رونق این کلاهبرداری در کشورمان دارد، از جمله گزارشی که اخیرا معاون دادستانی کل کشور در امور فضای مجازی در این خصوص ارائه داده و با تکیه به آن، از مردم خواسته که در مورد پیامکهایی که مربوط به واریز مبالغ است خیلی دقت کرده و پیش از تحقیق در خصوص صحت آن کاری نکنند.
یادآوری این نکته بدیهی که اگر قصد جابجایی پول به حساب کسی را دارید و به ناگهان پیامکی دریافت کردید که تاکید دارد پول را به حساب دیگری، به نام فرد دیگی واریز نمایید، ضروری است در این خصوص تحقیق و بررسی کرده و پیش از اطمینان از صحت و سقم این پیامک، به پیامکهای دریافتی اعتنا نکرده و اقدام به واریز وجه نکنید.
این نکته هرچند بدیهی به نظر میرسد، مرور برخی پروندههای گشوده شده در این خصوص نشان میدهد که نیازمند یادآوری آن به عموم مردم هستیم. گوشزد این نکته کلیدی که کلاهبرداران در کمین تراکنشهای مالی پرشمار در جامعه نشسته اند و بسان ضرب المثل «سنگ مفت، گنجشک مفت»، زمانهای زیادی از شبانه روز را صرف ارسال پیامکی تکراری به مردم میکنند.
کلاهبردارانی که جاویدنیا، معاون دادستان تاکید دارد شمار پروندههای تشکیل شده توسط شان رو به افزایش است و بر این اساس توصیههایی به مردم کرده است؛ اینکه مثلا شماره ثابت متعلق به بانک که پیامکهای تراکنشها را ارسال میکند را ذخیره کنند تا اگر از شماره دیگر و جدیدی پیامک واصل شد، بتوانند تشخیص دهند متعلق به بانک است یا خیر. یا این توصیه که حتی پیامک دریافتی از اقوام را هم باور نکنند، چون ممکن است گوشی شان به سرقت رفته باشد.
سلسله مراقبتهایی برای دوری جستن از خطر کلاهبرداران اتفاقی؛ کلاهبردارانی که ظاهرا خیالشان راحت است هیچ نهاد و مرجعی نیست که مردم پیامکهای دریافتی از ایشان را برای پیشگیری در اختیارشان بگذارند تا اقداماتی مانند مسدودی شماره تلفن یا شماره حساب را برایشان به ارمغان بیاورد و با خیال راحت به ارسال پیامکهای انبوه کلاهبرداری مشغولند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.