گزارش یک اندیشکده آمریکایی درباره نفوذ ایران

کد خبر: ۹۱۴۰۹۱
|
۰۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۰ 27 July 2019
|
8800 بازدید
یک اندیشکده آمریکایی در گزارشی به بی‌تأثیر بودن تحریم‌های آمریکا در جلوگیری از افزایش نفوذ منطقه‌ای ایران اعتراف کرده است.

به گزارش تابناک به نقل از فارس، یک اندیشکده آمریکایی در تحلیلی جمعه نوشته نفوذ منطقه‌ای ایران، علی‌رغم تحریم‌های آمریکا افزایش یافته است.

اندیشکده شورای آتلانتیک در این تحلیل می‌نویسد دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا خروجش از توافق هسته‌ای برجام و بازاعمال تحریم‌ها علیه ایران را اینطور توجیه کرد که رفع این تحریم‌ها نفوذ ایران در منطقه را افزایش داده است.

اندیشکده آمریکایی نوشته ترامپ و مقام‌های دولت او استدلال می‌کردند که با اعمال «فشار حداکثری» علیه ایران می‌توانند این کشور را از منابع مالی لازم برای تأمین مالی فعالیت‌هایش در منطقه محروم کنند.

شورای آتلانتیک نوشته با بیان اینکه تحریم‌ها توانسته‌اند به اقتصاد ایران لطمه بزنند نوشته است: «اثرات اقتصادی تحریم‌ها لزوماً به ایجاد دستاورد‌های راهبردی برای سیاست‌های آمریکا تبدیل نشده است.»

این اندیشکده در ادامه با ارائه مصادیقی از اثرات تحریم‌های آمریکا در سال‌های گذشته وجود ارتباط میان تحریم‌ها و سیاست‌های منطقه‌ای ایران را زیر سوال برده است.

آتلانتیک می‌نویسد: «اگر قرار بود تحریم‌ها به تغییر در رفتار‌های منطقه‌ای ایران منجر شوند، انتظار می‌رفت نفوذ منطقه‌ای ایران طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ لطمه ببینند. با وجود این، رویداد‌ها و روند‌ها نشان داد که دقیقاً عکس این اتفاق می‌افتد و در بهترین حالت، نفوذ منطقه‌ای ایران و تحریم‌ها مستقل از یکدیگر هستند.»

نشریه آمریکایی یادآوری کرده در سال ۲۰۱۳ در اوج اثرات تحریم‌ها بر اقتصاد ایران این کشور توانست در جنگ سوریه از سقوط دولت بشار اسد جلوگیری کند. علاوه بر این، ایران سال ۲۰۱۴ هم توانست از پیشروی داعش در عراق جلوگیری کند.

در بخش دیگری از این مطلب، ادعا‌های مقام‌های دولت ترامپ درباره اینکه تحریم‌ها به کاهش نفوذ منطقه‌ای ایران منجر شده زیر سوال برده شده است. در این مطلب آمده است: «هیچ شواهدی وجود ندارد که توانمندی‌های ایران یا حزب‌الله یا عزم آن‌ها برای کمک به بشار اسد تغییر کرده باشد.»

دولت آمریکا بعد از خروج از برجام در اردیبهشت‌ماه سال گذشته سیاستی موسوم به «کارزار فشار حداکثری» را علیه ایران در دستور کار قرار داده است. واشنگتن ادعا کرده هدف از این سیاست رسیدن به توافقی جدید با ایران است که در آن به همه مسائل مورد اختلاف پرداخته می‌شود.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا خردادماه بعد از چندین هفته صحنه‌آرایی نظامی و تهدید ایران، در یک کنفرانس خبری مشترک با نخست‌وزیر ژاپن گفت که تمایل دارد با تهران وارد مذاکره شود.

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران با یادآوری اینکه آمریکا با خروج از توافق هسته‌ای میز مذاکره را ترک کرده هر گونه گفت‌وگوی جدید با دولت این کشور را رد کرده‌اند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟