پیمانه اقتصادی، هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون بازگشت نفت به بالای ۵۸ دلار، افزایش ۲۰۰۰ دلاری نیکل با یک شایعه، بهترین عملکرد هفتگی طلا از آوریل سال ۲۰۱۶ تا کنون و ادامه روند کاهشی قیمت گوشت در بازار را در بر دارد.
سعد جواد قندیل: مذاکره برای جایگزینی دینار با دلار
سعد جواد قندیل، سفیر عراق در تهران با تاکید بر ادامه همکاری های اقتصادی و تجاری با ایران اظهار داشت: تحریم های یکطرفه آمریکا هیج تاثیری بر روابط تجاری دو کشور نداشته و تجارت بین ما مانند همیشه ادامه خواهد داشت. وی گفت: دولت عراق تحریم های آمریکا را به رسمیت نمی شناسد، چراکه این تحریم ها خلاف عرف بین الملل و در تضاد با قوانین حقوقی جهانی است. سفیر عراق در تهران در ادامه متذکر شد: حدود یک سال است آمریکا یکجانبه از برجام خارج شده و رئیس جمهور آن کشور اعلام کرده که با هدف صفر کردن صادرات نفت ایران تحریم های سنگینی بر تهران وارد خواهد کرد. هرچند وعده تحریم ها عملی شده، ایران همچنان از طرق مختلف بخشی از نفت خام تولیدی خود را به فروش می رساند. به گفته سفیر عراق، برای عبور از تحریم های آمریکا مذاکراتی بین ایران و عراق انجام شده تا شاید بتوان دلار آمریکا را از مبادلات تجاری دو کشور حذف کرد. در این گفتگوها عنوان شده که دینار عراق جایگزین دلار آمریکا در تجارت دو طرف شود. به نقل از مهر، قندیل در ادامه خاطرنشان ساخت: مقامات تجاری و اقتصادی هر دو طرف در تلاش هستند تا اهداف تعیین شده هر چه زودتر محقق شوند. به همین منظور، قراردادهای جدیدی نیز بین دو کشور در حال شکل گیری است که یکی از آنها قرارداد مالی بین آنهاست.
بازگشت نفت به بالای 58 دلار
بلومبرگ: در معاملات روز جمعه بازار جهانی انرژی هر بشکه نفت برنت دریای شمال با 78 سنت افزایش نسبت به دیروز 58.16 دلار قیمتگذاری شد.قیمت نفت آمریکا نیز 61 سنت بالا رفت و 53.15 دلار در هر بشکه قیمتگذاری شد. به گزارش اوپک، هر بشکه نفت تولیدی این سازمان در آخرین مبادلات روز گذشته 57.82 دلار به فروش رسیده است. به گزارش رویترز، این توقع که اعضای اوپک به سمت کاهش بیشتر عرضه نفت به بازار میروند، اصلیترین دلیل افزایش امروز قیمت نفت در بازار بوده است.
افزایش ۲۰۰۰ دلاری نیکل با یک شایعه
قیمت نیکل در پی ابهامات در خصوص تغییر سیاست صادرات سنگ نیکل در اندونزی، یکباره ۲۰۰۰ دلار افزایش پیدا کرد. این فلز در بازار لندن ۱۳ درصد افزایش قیمت داشت و به ۱۶ هزار و ۶۹۰ دلار در هر تن رسید که بالاترین قیمت از آوریل سال ۲۰۱۸ و بزرگترین رشد قیمت یک روزه در بیش از یک دهه گذشته بود. بهای نیکل در بازار معاملات آتی چین نیز به بالاترین حد روزانه از زمان آغاز این معاملات در سال ۲۰۱۵ رسید. هرچند قیمت نیکل در بازار لندن بخشی از رشدی که ابتدای معاملات داشت را واگذار کرد اما بهترین عملکرد را در میان فلزات پایه نشان داد. هیچ نشانهای از این که چه عاملی پشت افزایش ناگهانی و قابل توجهی نیکل وجود داشته است، دیده نمیشود اما برخی از ناظران به گمانه زنیها درباره احتمالا اعمال محدودیت از سوی اندونزی روی صادرات مواد خام اشاره کردند. دولت اندونزی اعلام کرد که صنعت باید مقررات را دنبال کند و به شایعات درباره جلو افتادن ممنوعیت سنگ نیکل توجهی نکند. سلیا وانگ، تحلیلگر شرکت بازرگانی "گرند فلو ریسورسز" در این باره به بلومبرگ گفت: قیمت نیکل در حال حاضر تحت تاثیر عوامل عرضه و تقاضا قرار ندارد و افزایش ناگهانی قیمت این فلز نشان داد که سرمایه گذاران تمایل دارند شایعه ممنوعیت صادرات سنگ نیکل توسط اندونزی را باور کنند در غیراین صورت چطور میتوان این افزایش قیمت را توضیح داد؟ به گزارش ایسنا، نیکل امسال عملکرد درخشانی در میان فلزات پایه داشته و در حالی که سایر فلزات افت قیمت داشتهاند، حدود ۵۰ درصد رشد قیمت نشان داده است. قیمت این فلز از کاهش ذخایر جهانی، چشم انداز بلندمدت تقاضای بالاتر برای به کارگیری در باتری خودروهای برقی و همچنین احتمال محدودیت عرضه توسط اندونزی پشتیبانی شده است.
بهترین عملکرد هفتگی طلا از آوریل سال 2016 تا کنون
در معاملات روز جمعه بازار جهانی فلزات گرانبها قیمت هر اونس طلا با 30 سنت افزایش به 1501 دلار رسید. قیمت کنونی نسبت به قیمت یک ماه گذشته 82.6 دلار و نسبت به قیمت یک سال گذشته آن 288.9 دلار بالاتر است. نقره نیز 7 سنت افزایش قیمت را تجربه کرد و 16.96 دلار در هر اونس به فروش رسید. پلاتین تنها فلزی بود که در معاملات امروز کاهش قیمت را تجربه کرد و با 4 دلار افت 859 دلار در هر اونس به فروش رسید. پالادیوم 5 دلار افزایش قیمت داشت و 1403 دلار در هر اونس قیمتگذاری شد. به گزارش رویترز، طی هفته جاری طلا بهترین عملکرد هفتگی از آوریل سال 2016 تا کنون را تجربه کرد که دلیل اصلی آن تشدید تنش تجاری بین آمریکا و چین و نگرانیها نسبت به تأثیر آن بر رشد اقتصاد جهانی است و این مسئله سرمایهداران را به سمت طلا به عنوان یک دارایی ایمن سوق داده است.
جدیدترین پیشبینی از روند قیمت طلا در بازار جهانی
تحلیلگران بانک گلدمن ساکس بر این باورند که صعود هر اونس طلا به بالای مرز ۱۵۰۰ دلار تازه شروع روند افزایشی این فلز ارزشمند است. به گزارش ایسنا، تحلیلگران در این بانک پیش بینی میکنند قیمت طلا که اکنون به بالاترین حد خود در شش سال گذشته رسیده است، تا شش ماه آینده با تقاضای سرمایه گذاران برای خرید داراییهای امن به ۱۶۰۰ دلار در هر اونس صعود میکند. ضعیف شدن چشم انداز اقتصاد جهانی به دلیل تشدید تنشهای تجاری میان آمریکا و چین، جذابیت طلا را به عنوان پناهگاه امن در برابر ناملایمات مالی افزایش داده است. تحلیلگران گلدمن ساکس در یادداشتی نوشتند: اگر نگرانیهای پیرامون رشد اقتصادی به دلیل تشدید جنگ تجاری استمرار پیدا کند، احتمالا سرمایههای بیشتری وارد صندوقهای سرمایه گذاری تحت پشتوانه طلا خواهد شد.
تولید صنعتی در آلمان با بزرگترین کاهش سالانه در حدود یک دهه گذشته روبرو شده است و نگرانیها نسبت به حرکت اقتصاد جهانی به سوی نخستین رکود خود در یک دهه اخیر را تقویت کرده است. در منطقه آسیا اقیانوسیه، بانکهای مرکزی نیوزیلند، هلند و تایلند برای مصون نگه داشتن اقتصادهایشان از ناملایمات جهانی، در اقدامی غیرمنتظره نرخهای بهره را کاهش دادند. این اقدام درست یک هفته پس از تصویب ۲۵ واحدی کاهش نرخهای بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا صورت گرفت. مایکل ویدمر، تحلیلگر بانک امریکا مریل لینچ هفته گذشته اعلام کرده بود طلا ممکن است تا دو سال آینده به دلیل سیاست پولی تسهیل بانکهای مرکزی به مرز ۲۰۰۰ دلار صعود کند. طلا در سال ۲۰۱۱ به رکورد ۱۹۲۱ دلار و ۱۷ سنت در هر اونس صعود کرده بود. وی در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ اظهار کرد: ما بر این باوریم که کاهش بیشتر نرخهای بهره در راه است. صحبتها درباره تسهیل سیاست پولی در سایر بخشهای جهان در جریان است و روی ارزش دلار تاثیر میگذارد. نوسانات فزاینده ممکن است باعث شود طلا به قیمتی بالاتر از قیمت ۱۵۰۰ دلار پیش بینی شده از سوی این بانک صعود کند.
قیمت شیرینی در عید قربان گران نمیشود
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.