پس از به نتیجه نرسیدن مذاکرات با فرانسه جهت ایجاد خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری برای ایران به منظور کاهش تعهدات برجامی و بازگشت به نقطه قبل از کاهش تعهدات، آمریکاییها دست به تحریم سازمان فضایی ایران، پژوهشگاه هوافضا و مرکز تحقیقات فضایی ایران زدند و پس از آن نیز وزارت خزانهداری آمریکا از تحریم یک شبکه انتقال نفت ایران خبر داد تا استراتژی فشار و تحریم در عین تقاضا برای مذاکره توسط آمریکاییها همچنان ادامه داشته باشد.
به گزارش «تابناک»؛ بر خلاف تلاش و ادعاهای آمریکاییها برای ممانعت از صادرات و فروش نفت ایران ـ که آنها آن را حاصل تحریمهای سرسختانه میدانند ـ اخبار و اطلاعاتی که توسط خود آمریکاییها منتشر میشود، نشان میدهد آنها به هیچ عنوان نتوانسته اند به این هدف برسند. همین روز گذشته، وزارت خزانهداری آمریکا ادعا کرد که شبکهای را تحت کنترل سپاه پاسداران تحریم کرده که عامل مبادله بیش از ۷۵۰میلیون دلار نفت بوده که عمدتا به دست سوریه رسیده است. این موضوع نشان میدهد آنها به هیچ عنوان نتوانسته اند به هدفشان برای تحریم فروش نفت ایران برسند.
جدیدترین تحریم آمریکا علیه ایران
کشتیهای تحریم شده، نفتکش یا کشتیهای ویژه حمل فرآوردههای پتروشیمی هستند. نام «رستم قاسمی» وزیر نفت سابق و پسرش در میان افراد تحریمشده دیده میشود. کشتیهای «بونیتا کویین، جاسمین، سارک، سوبار، سولان و تور ۲» نیز جزو کشتیها و نفتکشهای تحریم شدهای هستند که روز گذشته آمریکاییها به منظور جلوگیری از فروش نفت ایران، نام آنها را در فهرست تحریمها قرار داده اند.
در میان شرکتهای تحریم شده، سه شرکت لبنانی، سه شرکت اماراتی، سه شرکت سوری، سه شرکت هندی و یک شرکت سنگاپوری به چشم میخورد. شرکت همراهان پیشرو ایران و شرکت بیمه کیش ایرانی هستند. «مهدی گروپ» مستقر در هند نیز که خدمه شبکههای کشتیرانی ایرانی را تأمین میکند، از شرکتهای تحریم شده است. به نظر میرسد عدم پذیرش رشوه آمریکاییها توسط کاپیتان هندی کشتی «آدریان دریا» چنان آمریکاییها را عصبانی کرده که دست به تحریم شرکت تأمین خدمه شبکههای کشتیرانی ایرانی زده است.
استخدام جاسوس ۱۵ میلیون دلاری علیه سپاه
بر خلاف ادعاهایی که در راستای جلوگیری از فروش نفت ایران صورت گرفته، جدیدترین اقدام آمریکاییها نشان میدهد آنها به هیچ عنوان نتوانسته اند در محقق ساختن هدف خود برای تحریم فروش نفت ایران موفق باشند، چون پس از مدتها ادعای جلوگیری از فروش نفت و به صفر رساندن این میزان و همچنین جلوگیری از وارد شدن دلار، آنها برای کسانی که اطلاعاتی از گردش مالی سپاه پاسداران بدهند، جایزه ۱۵ میلیون دلاری تعیین کرده اند.
دولت آمریکا که تاکنون شرکت ها، کشورها و افراد زیادی را به دلیل انجام مبادلات مالی با ایران تحت فشار و تحریم قرار داده و باز هم نتوانسته است به هدف خود برای جلوگیری از فروش نفت ایران برسد، در آخرین اقدام خود تأکید کرده که «پاداشی تا ۱۵ میلیون دلار برای هرگونه اطلاعاتی که به متلاشی شدن چرخه مالی سپاه پاسداران رژیم ایران از جمله سپاه قدس منجر شود، خواهد داد.»
آنها که احتمالا تاکنون نتوانسته اند به اطلاعات دقیقی در این خصوص برسند و بیشتر از سوی برخی افراد سودجو بازی خورده اند، این مبلغ سنگین را برای دریافت اطلاعات دقیق تعیین کرده اند و در ادامه آورده اند که «با ارسال اطلاعات، پاداش دریافت کنید؛ «۱۰۰ درصد محرمانه و با امکان نقل مکان. ایمیل» این موضوع که بیشتر به فیلمهای هالیوودی شبیه است تا واقعیت، اوج درماندگی آمریکاییها با وجود به کارگیری تمام ظرفیتهایشان علیه جمهوری اسلامی ایران را نشان میدهد.
واکنش ایران به جایزه آمریکا برای خیانت و جاسوسی
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، سخنان امروز «برایان هوک» و تروریسم اقتصادی تازه آمریکا که در راستای فشار بیشتر بر مردم ایران اعمال شده را به شدت محکوم کرد.
سیدعباس موسوی گفت: تشدید اظهارنظرهای خصمانه و اقدامات ناامیدانه و مضحکتر از همه، تعیین جایزه برای خیانت و جاسوسی، اعمالی از روی یأس و استیصال برای اثرگذاری بر ملت ایران است که همچون همیشه ره به جایی نخواهد برد و برگهایی سیاه بر کارنامه پرننگ و نیرنگ آنان در برخورد با ایرانیان خواهد افزود که قطعا روزی باید پاسخگوی اقدامات خود باشند.
فیلم هالیوودی آمریکا در حوزه سیاست خارجی
«برایان هوک» رئیس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا تأکید کرده که هدف واشنگتن از تشدید تحریمها، بازگشت ایران به میز مذاکره است؛ اما در عین حال رویترز به نقل از او نوشته است: «شبکهای که تحریم شده در ماههای گذشته ده میلیون بشکه نفت جابجا کرده است»؛ موضوعی که به خوبی نشان میدهد آمریکا نخواهد توانست کشوری که با پانزده کشور دیگر همسایه است، مرز مشترک و دسترسی زیادی به راههای آبی و خاکی دارد، هیچگاه تحت چنین فشاری قرار بدهد و از صادرات نفتش جلوگیری کند.
دولت «دونالد ترامپ» تلاش زیادی دارد با به نتیجه رساندن یکی از محورهای سیاست خارجی ـ که موضوع ایران یکی از اصلیترین آنهاست ـ در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری نتیجه دلخواه را بگیرد. آنها در عین حال تلاش میکنند با اعمال تحریم، در صورت به وقوع پیوستن مذاکره ـ که ایران هیچ گاه زیر بار آن در دولت کنونی آمریکا نرفته ـ امتیازات بیشتری بگیرند؛ دولت ترامپ تاکنون در پیش بردن این سیاست درباره ایران شکست خورده است. برای همین به هر موضوعی متوسل خواهد شد تا بتواند نتیجهای بگیرد. اقدام اخیر برای استخدام جاسوس هم یکی از کارهایی است که بیشتر میتوان آن را یک نوع عملیات روانی از سر استیصال تعریف کرد.