کدام عامل مخرب، اموری چون حضور زنان در ورزشگاه را به گره کور تبدیل می‌کند؟

فرآیندی که درباره ورود زنان به ورزشگاه رخ داده، نشان می‌دهد، تبدیل امر فرهنگی در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و ورزشی به ابزاری برای کشمکش‌های سیاسی یا ارتقای آن به یک امتیاز به گروهی از مردم و کارکرد انتخاباتی بخشیدن به آن، باعث می‌شود، ساده‌ترین فرآیندها به پیچیده‌ترین اتفاقات تغییر وضعیت دهد. در واقع آنچه باعث می‌شود اساساً شاهد چنین چالش‌هایی باشیم، سیاسی و جناحی کردن امر فرهنگی است.
کد خبر: ۹۲۶۶۳۸
|
۰۷ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۲ 29 September 2019
|
9687 بازدید
|

کدام عامل مخرب اموری چون حضور زنان در ورزشگاه را به گره کور تبدیل می‌کند؟ورود زنان به ورزشگاه‌ها به یک چالش مواجه شده که ظاهراً قرار است با در نظر گرفتن ملاحظاتی تحقق یابد اما هنوز در این زمینه مقاومت‌هایی مشهود است و مشخص نیست این اتفاق رخ می‌دهد و خانواده‌ها به ورزشگاه‌ها خواهند آمد یا اتفاقاتی دیگری در پیش است؛ اما سوای اینکه فرجام این اتفاق چه خواهد شد، این پرسش پیش روست که چرا بسیاری از مسائل مرتبط با عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و ورزشی با ملاحظات فرهنگی متوقف می‌شوند؟

به گزارش «تابناک»؛ «سرمربی تیم ملی ایران امشب با ماست. فوتبال در آن کشور وجود دارد اما زنان نمی‌توانند برای دیدن بازی ها به استادیوم بروند و ما در تلاشیم این شرایط را تغییر دهیم. فدراسیون فوتبال در ایران به ما می‌گوید این شرایط تغییر خواهد کرد، بازی بعدی ایران اولین دیداری خواهد بود که زنان می‌توانند به استادیوم‌ها بروند»؛ این اظهارات جانی اینفانتینیو، رئیس فیفا پس از اهدای جایزه بهترین بازیکن به لیونل مسی بود؛ موضع‌گیری که نشان داد فیفا این بار چقدر جدی است و آماده برخورد شدید با فوتبال ایران، در صورت عدم رفع این مشکل هستند.

فدراسیون فوتبال ایران از آماده سازی زیرساخت‌ها برای حضور زنان در ورزشگاه و تعیین ضرب الاجل فیفا برای این رویداد سخن به میان آورده و شواهد نشان می‌دهد، ظاهراً این بار قرار است موضوع به کلی حل شود. با این حال همچنان صداهای بلندی در مخالفت با ورود زنان به ورزشگاه شنیده می‌شود که تردیدهایی درباره رفع مشکل را در پی دارد.

فراتر از بحث حضور زنان در ورزشگاه، یک پرسش اساسی مطرح است که کدام عامل مخرب اموری چون حضور زنان در ورزشگاه را به گره کور تبدیل و در جنبه‌های فرهنگی مسائل اقتصادی، اجتماعی و ورزشی نقش ترمز را بازی می‌کند؟

کدام عامل مخرب اموری چون حضور زنان در ورزشگاه را به گره کور تبدیل می‌کند؟

برای درک بهتر می‌توان بر همین مسأله ورزشگاه‌ها تمرکز کرد. نخستین دولتی که قصد ورود زنان به ورزشگاه‌های فوتبال را داشت، دولت محمود احمدی نژاد و یکی از نخستین گام‌هایی بود که دولت او در عرصه ورزش در پی‌اش بود. بلافاصله جریان‌های رقیب به ویژه اصلاح طلبان فعال شدند و برخی علما در این عرصه قرار دارند که یک امر خلاف موازین شرعی در حال وقوع است و باید جلوی آن را گرفت. تعداد قابل توجهی گزارش و نقد در قبال این تصمیم در شماری از روزنامه‌های رقیب اصولگرا و روزنامه‌های اصلاح طلب منتشر و تلاش شد از این فرصت برای منکوب کردنِ دولت مستقر استفاده شود.

وقتی حسن روحانی به عنوان گزینه جریان‌های رقیب، سکان قوه مجریه را به دست گرفت، ورود زنان به ورزشگاه‌ها به جز در مقطع جام جهانی روسیه و آن هم برای تماشای فوتبال روی پرده بزرگ رخ نداد؛ اما افزایش فشار فدراسیون بین المللی فوتبال برای حضور زنان در ورزشگاه تحت عنوان عدم تبعیض جنسیتی باعث شد تا کم کم این بحث جدی شود و دولتمردان روحانی که از حوزه‌های حساس فاصله می‌گرفتند، مجبور به ورود به ماجرا شوند. نبود زیرساخت برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها، ان قلتی بود که از سوی ایران مطرح شد، ولی شواهد نشان می‌دهد طاقت فیفا طاق شده و دولت باید تعیین تکلیف کند؛ اما آیا جریان رقیب می‌گذارد؟

فرآیندی که درباره ورود زنان به ورزشگاه رخ داده، نشان می‌دهد، تبدیل امر فرهنگی در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و ورزشی به ابزاری برای کشمکش‌های سیاسی یا ارتقای آن به یک امتیاز به گروهی از مردم و کارکرد انتخاباتی بخشیدن به آن، باعث می‌شود، ساده‌ترین فرآیندها به پیچیده‌ترین اتفاقات تغییر وضعیت دهد. در واقع آنچه باعث می‌شود شاهد چنین چالش‌هایی باشیم، سیاسی و جناحی کردن امر فرهنگی است. وقتی وقوع یک اتفاق را معادل یک موفقیت برای جریان رقیب تلقی می‌کنیم، آن اتفاق ـ هرچند ساده ـ با چالش‌های جدی روبه رو می‌شود.

اگر قرار باشد، همین اتفاقات را به رفع توقیف طیفی از فیلم‌های سینمایی یا فعال کردن یک سرویس تلفن و یا موتوسواری زنان و هر امر فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دیگری متصل کرد، به همین فرمول می‌رسیم. کشمکش‌های سیاسی در ساحت فرهنگ، برخی از امور را از مدار طبیعی‌اش خارج و مردم و کشور را با زحمت مواجه می‌کند. سوابق نشان داده در نهایت اتفاقی که به شکل طبیعی باید رخ می‌داده، به وقوع می‌پیوندد اما معمولاً هزینه بازگشت آب رفته به جوی برای کشور قابل توجه است. چه زمان تجربه‌های پیشین و عدم نفع جدی جریان‌ها از چنین کشمکش‌هایی باعث می‌شود، همه جریان‌ها روش‌های دیگری را برای مکنوب کردن رقبا در پیش بگیرند؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
هیچی

این شوی جدید انتخاباتی است که باز هم مردم را به پای صندوق های رای بکشانند

شوی جدید شامل استفاده ابزاری از سلبریتی ها و برخی آزادی های زنان در جامعه است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
تابناک هم داره از حالا برای انتخابات تبلیغ میکنه

اصلا فکرش هم مسخره است . اینهمه مشکل تو کشور داریم شما به فکر سلبریتی ها و ورود زنان به اماکن ورزشی هستید !!!!!؟؟؟؟؟؟؟
حميد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
به نكته جالبي اشاره كرديد منتهي تعمدا بحث اصلي را در حاشيه قرار داديد اگر مثلا حضور يا عدم حضور خانومها در ورزشگاهها قرباني كشمكش جناحهاي سياسي باشه پس تكليف مخالفت علما چيست ايا ايشان تعمدا يا نادانسته جريانهاي سياسي شده اند ؟ مگر نه اينكه بايد زبان گوياي احكام دين باشند ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
در فیفا قانونی وجود ندارد که بخواهد در امور فرهنگی کشورها دخالت کند چون اصلا این نهاد زیر سوال می رود و ایران می تواند به راحتی در دادگاه عالی ورزش شکایت کند و فیفا مجبور به عقب نشینی می شود
تابناک بهتر است په دنبال توجیه دیگری باشی چون خود دولت پشت تمام این بازی ها است
ناشناس
|
United States of America
|
۲۳:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
دم فیفا گرم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
اصلاح طلبا خجالت نمی کشید میخواهید بگید ما ورود زنهارا ازاد کردیم که رای بگیرید مگه این کارها کاری داره حالا باید امکانات فراهم کنید سرویس بهداشتی همین ورزشگاه ازادی بازی استقلال پیروزی چقد گوشی خفت کردن فردا دختر مردم بلایی سرش بیاد کی جواب میده باید امکانات هم به اندازه کافی باشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۸
چه بلایی ؟؟
بخوره زمین یا بهش تجاوز بشه ؟؟
واقعا فکر می کنی مردان ایران اینقدر حیوان صفت هستند که در یک مکان عمومی این حرکات شنیع را انجام بدن ؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۹
دربازي اصفهان رمکان عمومی ادم کشتند چشم کور کردند.فحشهای رکیک بماند
مردهای ایران غیرتشون تموم شد رفت
محمد ولی زاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۸
'صرفنظر از معایب ومحاسن وموانع ومشکلات ورود زنان به ورزشگاهها برای دیدن فوتبال آن هم در این فضای فرهنگی مغشوش فعلی، باید دید که فدراسیون فوتبال جهانی وعوامل اروپا وآمریکا از ورود زنان به استودیوم فوتبال چه نفعی می برند وچه سناریوهایی برای ایجاد آشوب وسوِ ی استفاده در سردارند که سنگ مظلومیت زنان ایرانی را به سینه میزنند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۸
ربط دادن هر چيزي به احكام شرعي باعث پيچيده تر شدن اوضاع مي شود . اين همه كشور مسلمان در دنيا داريم كه خيلي از مسايلي را كه ما در كشورمان داريم انها ندارند . بهترين راه حل ها را با كمترين هزينه ها پيدا و اجرا كنيم . اين كه در بحبوحه اتفاق جديدي كه قرار است بيافتد دادستان محترم بفرمايند فيفا چكاره است ، ادامه همان صحبتي است كه يكي از بزرگان فرمود مردم چكاره اند . در دنياي امروز نمي توان با اين نوع تفكر زندگي كرد .
sa
|
Australia
|
۰۲:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۸
یعنی از این ابکی تر مقاله سفارشی ندیده بودم ، کاشکی فقط می گفتی که از یه جنبه خاص داری به موضوع نگاه می کنی، یعنی شما کاملا نقش دادستان فعلی رو حذف کردی که به شدت با این قضیه مخالفه ، یا ننویس یا اگه می نویسی کامل بنویس در ضمن مثال به متن اضافه کن که اصلاح طلب ها مخالف حضور زنان در ورزشگاه ها بودن .
ناشناس
|
New Zealand
|
۰۳:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۸
عامل مخرب، فزهنگ غنی ورزش دوستان فوتبال است
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟