رئیس انجمن روماتولوژی ایران، با اشاره به مطالعهای که در تهران و چهار استان کشور انجام شده است، گفت: بررسیها نشان میدهد که ۴۳ درصد افراد بالای ۱۵ سال کشور از دردهای استخوانی شکایت دارند.
به گزارش« تابناک» بهنقل از مهر احمدرضا جمشیدی، در آستانه برگزاری سیزدهمین کنگره سالانه روماتولوژی ایران، به تشدید بیماریهای روماتیسمی در فصل پاییز اشاره کرد و افزود: بعضی از بیماریهای روماتیسمی، با تغییر فصل و ایجاد استرس، تشدید میشود.
وی ادامه داد: آغاز فصل مدرسه و نگرانی مادران از رفت و آمد بچه ها، تغییرات در مسیر زندگی، از جمله عللی است که میتواند با تشدید بیماریهای روماتیسمی افراد همراه شود.
جمشیدی گفت: در واقع، بیماریهای روماتیسمی که خاموش هستند، با استرسهایی که ایجاد میشود، شعله ور میگردند.
رئیس انجمن روماتولوژی ایران، در ادامه با اشاره به اهمیت بیماریهای التهابی و غیرالتهابی روماتولوژی، افزود: بیماریهای غیر التهابی روماتولوژی شایعتر هستند، اما، چون به تدریج و آرام آرام فرد را درگیر بیماری میکند، چندان توجهی به آنها نمیشود. به طوری که فردی که آرتروز دارد، تا زمانی که بیماری او منجر به تعویض مفصل نشود، متوجه عارضهای که دارد، نمیشود.
جمشیدی با تاکید بر اهمیت بیماریهای غیر التهابی و کنترل آنها، تصریح کرد: این بیماریها را میتوان با آموزشهایی که داده میشود، کنترل کرد. اما، متاسفانه توجهی به آنها نمیشود، چون علامتی ندارند. مثل پوکی استخوان که آرام آرام و به تدریج فرد را دچار مشکل میکند.
وی با عنوان این مطلب که هر دو نوع بیماریهای التهابی و غیر التهابی روماتولوژی مهم هستند، افزود: بیماریهای التهابی، خطر بیشتری دارند، مثل لوپوس که میتواند خطرناک باشد، هر چند که تعداد افراد درگیر این نوع بیماری به مراتب کمتر از بیماریهای التهابی روماتولوژی است. به طوری که میزان شیوع آرتروز زانو در ایران ۱۵.۵ درصد است، اما آرتریت روماتوئید که مفاصل را تخریب و فرد را زمین گیر میکند، فقط ۳۵ صدم درصد شیوع دارد.
رئیس انجمن روماتولوژی ایران، در ادامه به نتایج یک مطالعه تحت عنوان «کوپ کورد» اشاره کرد و گفت: این مطالعه تحت نظر سازمان جهانی بهداشت و انجمن آسیایی روماتولوژی، در تهران و چهار استان کشور انجام شده است که نتایج آن نشان میدهد، ۴۳ درصد افراد بالای ۱۵ سال کشور از دردهای استخوانی مفصلی شکایت دارند.
جمشیدی افزود: نتایج این مطالعات، اهمیت بیماریهای روماتیسمی را مطرح میکند و اینکه باید متوجه عوارض این بیماریها باشیم.