روز گذشته، نامهای از عیسی کلانتری به وزیر نیرو خبرساز شد که در آن رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، با طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان موافقت کرده بود. این یکی از جنجالیترین طرحهای انتقال آب در ایران است که مخالفان زیادی هم دارد؛ اما از بخت بد آخرین آنها نیست.
همین الان طرح انتقال آب دریای عمان به استان کویری مرکز ایران هم در دست بررسی است. طرح انتقال آب بهشتآباد از سرشاخههای کارون به فلات مرکزی ایران، هم یکی دیگر از طرحهای جنجالی در حوزه انتقال آب است.
هرچند دولت حسن روحانی به خودش لقب «محیط زیستی»ترین دولت تاریخ را داده، گویا ماجرای انتقال آب و دست بردن در محیط زیست، منوط به این دولت و آن دولت نیست و هر که به قدرت میرسد، برای چارهاندیشی درباره بزرگترین بحران کنونی ایران، راهی جز کشیدن خط انتقال آب ندارد.
ایده کلی همه دولتها در مواجهه با بحران خشکسالی یک فرمول همیشگی است: چیرگی بر طبیعت به جای سازگاری با آن! تجربه انتقال آب در ایران به خوبی نشان میدهد، طرحهایی از این دست، نهایتا منجر به خشکی رودخانهها، تالابها، دریاچهها و نهایتا به تغییر کاربری خطرناک زمین منجر میشوند که در نهایت زندگی در بخشهایی از زمین را با خطر مواجه میکند.
با این حال این طرحها همچنان در دولتهای مختلف تصویب و اجرایی میشوند.
* اکنون میخواهیم نظر شما را درباره طرحهای انتقال آب به کویر مرکزی ایران بدانیم. به نظر شما، آیا «طرحهای انتقال آب» به کویر مرکزی ایران راه حل پایدار بحران آب است؟
* این راهکار تا چه میزان در درازمدت پاسخگوی تقاضای روزافزون به منابع آب باشد؟
* آیا هزینههای این طرح توجیه اقتصادی دارد؟ آیا عواقب احتمالی امنیتی، سیاسی، زیست محیطی آن به منافعش میارزد؟
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.