نظر کیهان درباره علل از بین رفتن ذخایر ارزی

از دست رفتن سرمایه‌های ارزی و عدم مبارزه با قاچاق، ارتباطی به جنگ اقتصادی دشمن که رئیس‌جمهور می‌گوید، ندارد و به سوءمدیریت دولت برمی‌گردد.
کد خبر: ۹۴۸۴۲۱
|
۱۲ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۹ 02 January 2020
|
10255 بازدید
|
۶

به گزارش «تابناک»، روزنامه کیهان در ویژه‌های خود نوشت: ساسان شاه‌ویسی، اقتصاددان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با «فرهیختگان» اظهار داشت: «روال اظهارات تند و همراه با عصبانیت از جانب رئیس‌جمهور گویی متوقف شدنی نیست. کسانی که به ایشان رأی دادند این‌بار به چالش کشیده شدند و مطالبه آنها تحت عنوان خرده‌فرمایش از جانب آقای روحانی ذکر شد. این مسئله می‌تواند باب جدیدی باشد که بعد از این مردم به اظهارات و وعده‌های هیچ نامزد انتخاباتی اعتنا نکنند چرا که احتمالا تا زمان انتخابات دارای اعتبار خواهد بود.»

استاد دانشگاه تهران افزود: «در سال‌های ۹۵-۹۴ و بعد هم ۹۷-۹۶ بارها در مناظره‌ها و جلساتی که داشتیم به موافقان و حامیان دولت می‌گفتم شما تنها یک فضیلت اقتصادی دولت یازدهم که به بخش قابل توجهی از جامعه بهره‌ای رسانده را مطرح کنید، ما باقی را هم از شما می‌پذیریم. خب حالا می‌بینیم که کار به‌جایی رسیده که ۶۰ میلیون نفر و قریب به ۷ دهک جامعه را زیربار پرداخت یارانه معیشتی می‌بریم و علاوه‌بر تحریم، باید بگوییم که این اتفاق نتیجه همان بی‌تدبیری‌های اقتصادی دولت است.» وی با بیان اینکه در دوره‌ای اصرار بر این بود که نرخ تورم مدیریت شود، ادامه داد: «رسیدن نرخ تورم به اعدادی مثل ۱۰درصد که در بیان رئیس‌دولت وجود داشت، در واقعیت چیز دیگری بود. بارها گفته بودیم که این نرخ واقعی نیست و سرکوب کردن قیمت‌ها توسط دولت و همچنین بردن اقتصاد به یک رکود بسیار سنگین، تحت عنوان یک رویکرد مثبت اقتصادی مورد پذیرش نخواهد بود.»

دولت در بهترین شرایط اقتصادی که آقای روحانی از آن نام می‌برد بیشترین صادرات نفتی را با ارقامی حدود دو میلیون و ۶۳۰ هزار بشکه نفت در روز داشت اما خب این صادرات درآمد سرانه مردم را تغییری نداد و وضعیت به همان منوال قبل باقی ماند و درآمد سرانه تولید ناخالص دچار از دست‌رفتگی شد و علاوه‌بر آن ضریب جینی افزایش یافت. علاوه‌بر این می‌توان به کیفیت‌بخشی به نظام بودجه‌ریزی و برنامه‌ای کشور طی پنج سال گذشته هم اشاره کرد. ایراد بزرگ دولت چه در آن زمانی که می‌گویند صلح بوده و چه در زمان کنونی همین مسئله بودجه‌ریزی است که امروز مورد نقد بسیاری از موافقان و مخالفان دولت قرار دارد.»

وی ادامه داد: «مشکلات از سال ۱۳۹۷ به این طرف ربط تام و تمامی به جنگ اقتصادی نداشته است. ببینید در این دو سال ما بخش بزرگی از سرمایه ارزی خود را به ثمن بخس دادیم و رفت. خب این اقدام اشتباه چه ربطی به جنگ اقتصادی داشت؟ عدم مقابله با قاچاق چه ربطی به جنگ تحریمی آمریکا داشت؟ در این مورد ده‌ها مثال دیگر هم هست که هیچ ربطی به جنگ تحریمی ندارد. لذا امروز کسی از وعده‌ها صحبت نمی‌کند و می‌گوید یک کاری کنید وضع اقتصادی من همانند سال ۹۲ باشد.»

او در ادامه این گفت‌وگو با ذکر اینکه کشور چین چند برابر ما درگیر جنگ اقتصادی بود، گفت: «بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار از منافع چین درگیر جنگ ارزی شد، اما خب این کشور ایستاد و آمریکا را نگاه کرد یا اقتصاد خود را درون‌زاتر کرد و توانست با یک همبستگی اقتصادی مقاومت کند؟ آیا نرخ تولید ملی خود را کاهش داد؟ آیا نرخ واردات خود را افزایش داد؟ آیا حمایت از تولیدکنندگان را کاهش داد؟ در یک اقتصاد دولتی متکی به نفت و درآمدهای نفتی متکی به دلار، دلارها را خاصه‌خرجی کرد یا به شکل مدبرانه‌ای منافع خود را در روابط اقتصادی تقسیم کرد؟»

استاد اقتصاد دانشگاه تهران با ذکر این نکته که در دولت یازدهم و ابتدای دولت دوازدهم بخش بزرگی از زمان توسط دولتی‌ها از دست رفت، اظهار کرد: «ما زمانی که در چهار سال دوره اول دولت می‌توانستیم ظرفیت‌های اقتصادی را بهتر کنیم چشم به مذاکره داشتیم و می‌گفتیم با اروپایی‌ها به توافق می‌رسیم. در همین مسیر باب واردات باز ‌شد و امید به این سو رفت که هیئت‌های اقتصادی کشورهای خارجی همراه خود سرمایه‌های کلانی را وارد کشور خواهند کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۲
تنها سوءمديريت است که مملکت و زندگي مردم رو به اين روز انداخته
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۲
اگر دولت این حرف را قبول ندارد با سند و مدرک پاسخ دهد!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۲
آقای شاه ویسی !نه تنها ذخایر ارزی ما دستخوش بی تدبیری آقایون شده ، بلکه دیگر ذخایر مملکت از نفتی و معدنی و نیروی انسانی هم مشمول این نظریه است و می توان گفت در این کوتاهی قوای بالادستی هم تاثیر منفی داشتن.
KIA
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۲
آقا مردم که نامحرم هستند نه گزارشی نه بیلانی نه محل خرج کرد مشخص . نه ورودی و نه خروجی .فقط هر چند یکبار یه خبر میاد ذخایر به فنا رفت . به ما چه مربوطه . مگر سودی هم برای مردم داشته . در هر حالتی چه پر و چه خالی نفعی به مردم نرسیده و اثری در زندگی مردم نداشته .
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۲
چرا خودتان را گول می زنید ؟؟!!
روزی فقیری به درب خانه ی شخصی می رود و طلب پول می کند آن شخص می گوید امروز در طبقه ی بالا هستم ! فردا بیا؟؟11
روز بعد دوباره فقیر می آید این بار صاحب خانه می گوید امروز در طبقه ی پایین ! هستم ! فردا بیا؟؟!!
فقیر می گوید : خانم بالا ,هم بالایت را دیدم هم پایینت را???!!
حالا شده حکایت ما : هم اصول گرایت را دیدیم ....هم اصلاح طلبت را؟؟!!
این مملکت کلا" از نظر سیستمی اشکال دارد و آن وابستگی تام و تمام به درآمدهای نفتی است.
اگر نفت نبود ( البته با فدا شدن حداقل سه نسل ) شاید یک تکانی به خودمان می دادیم.
همچنین سیاست های آرمانگرایانه و ستیز با جهان بر روی ایدئو لوژی که نفعی برای کشور ندارد و همه ی گروهها و کشور ها مانند لاشخور از پیکر نحیف مملکت می خورند و این وضعیت اسفبار ما, برای همه منشاء خیر وبرکت شده است . از گروه های مقاومت گرفته تا کل اروپا تا آمریکا وچین و روسیه وهمه ی کشورهای خاورمیانه و بسیار ی از کاسبان تحریم خودی تا ......
و در کل به این کشور و این سیستم امیدی نیست چون منفعت بران ! فوق الذکر نخواهند گذاشت آب خنکی از گلوی ملت فلک زده و سردر گم ایران پایین برود . وسلام
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۲
کیهان زور می زنه که ثابت کنه تحریم ها اثر نداشته؟
ولی مردم با پوست و گوشت و تمام وجود دارن اون رو حس می کنند.

سوء مدیریت هم صد البته هست که مربوط به تمام ارکان می شه و نه فقط دولت
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟