همهمان درباره
ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ اطلاعات جسته و گریخته زیادی داریم، اما از آنجایی که شیوع این ویروس عالمگیر شده و هنوز تلاشها برای یافتن درمان و ساختن واکسن آن به نتیجه قابل اتکایی نرسیده، بهتر است که بیشتر در این باره بیاموزیم و به دیگران هم آموزش دهیم.
به گزارش «تابناک»، یکی از مهمترین سوالهای پیش روی بسیاری از مردم، تفاوت الکل طبی و صنعتی است. اینکه تفاوت الکل طبی و صنعتی چیست؟
بنابر اعلام سامانه آموزش آنلاین سازمان نظام پزشکی کشور، با وجود اینکه به اتانول و متانول عنوان الکل میگویند، اما این دو تفاوت بسیار زیادی با یکدیگر دارند. اگر بخواهیم به طور خلاصه تفاوت این دو را مشخص کنیم، باید گفت که از متانول برای ضدعفونی کردن استفاده نکنید. الکل طبی که حاوی اتانول است، بی رنگ و با بوی تند بوده و مخصوص ضدعفونی و تزریقات است، اما الکل صنعتی که حاوی متانول است، نارنجی یا زرد است و مصارف صنعتی و شیمیایی دارد. متانول سمی بوده و میتواند منجر به کوری و آسیبهای عصبی شود.
چرا استفاده متانول یا الکل صنعتی خطرناک است؟
- متانول سمی است و از طریق پوست هم جذب میشود؛ بنابراین تماس پوستی با متانول میتواند سبب عوارض جبران ناپذیری مانند کوری و حتی مرگ بشود. ضمنا متانول استفاده شده در روی سطوح، تبخیر میشود و تنفس بخار متانول نیز مسموم کننده است.
- قدرت ضدعفونی کنندگی متانول یا همان الکل صنعتی نسبت به اتانول کمتر است؛ بنابراین استفاده از آن فایده زیادی نخواهد داشت.
لطفا توجه کنید که متاسفانه برخی افراد سودجو با اضافه کردن وایتکس به متانول، رنگ آن را سفید میکنند و آن را به جای اتانول میفروشند. این موضوع بسیار خطرناک است؛ بنابراین حتما اتانول یا الکل سفید را از فروشندههای معتبر تهیه کنید یا از دیگر مواد ضدعفونیکننده استفاده کنید.
مادران باردار در شرایط کرونایی چگونه مراقب خود باشند؟
طبق اعلام مراجع رسمی یکی از گروههای پر خطر در مقابله با کرونا ویروس مادران باردار هستند.
بیشتر بخوانید
چگونه با کودکان در مورد کووید-۱۹ صحبت کنیم؟
برای کودکان که با اخبار متعدد مواجه میشوند ترس و نگرانی ناشی از آن ممکن است دلهره آور باشد.
بیشتر بخوانید
کروناویروس چقدر روی سطوح زنده میماند؟
عامل بیماری کووید-۱۹ میتواند برای چند روز در برخی از سطوح زنده بماند.
بیشتر بخوانید
آیا خستگی و خواب آلودگی نشانه بیماری کووید ۱۹ است؟
خواب آلودگی علامت اختصاصی بیماری کووید ۱۹ محسوب نمیشود.
بیشتر بخوانید