پیمانه اقتصادی

رئیس اتحادیه املاک: نمی‌دانیم چه کسانی علاقه‌مند به بالا رفتن قیمت مسکن هستند/ کرونا پالایشگاه‌های نفت را از نفس انداخت/ دلیل افزایش قیمت دلار چیست؟

این پیمانه تیتر‌هایی همچون پشت پرده امهال نکردن سه ماهه اقساط تسهیلات بانکی، کرونا ۱۵ درصد جامعه شاغل را تحت تأثیر قرار داده است، تعطیلی واحد‌های تولیدی مرتبط با کرونا ممنوع است، رکود عمیق اروپا در سال جاری بدیهی است، لیر ترکیه در سراشیبی سقوط و تصمیم عربستان برای افزایش صادرات نفت را در بر دارد.
کد خبر: ۹۶۹۲۰۳
|
۱۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰ 31 March 2020
|
25153 بازدید
|

رئیس اتحادیه املاک: نمی دانیم چه کسانی علاقه مند به بالا رفتن قیمت مسکن هستند/ کرونا پالایشگاه های نفت را از نفس انداخت/ دلیل افزایش قیمت دلار چیست؟تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون پشت پرده امهال نکردن سه ماهه اقساط تسهیلات بانکی، کرونا ۱۵ درصد جامعه شاغل را تحت تأثیر قرار داده است، تعطیلی واحد‌های تولیدی مرتبط با کرونا ممنوع است، رکود عمیق اروپا در سال جاری بدیهی است، لیر ترکیه در سراشیبی سقوط و تصمیم عربستان برای افزایش صادرات نفت را در بر دارد.

پشت پرده امهال نکردن سه ماهه اقساط تسهیلات بانکی

محمود بهمنی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در واکنش به عدم همکاری برخی بانک‌ها در اجرای بخشنامه بانک مرکزی برای تعلیق سه ماهه پرداخت اقساط بانکی، گفت: «متأسفانه در شرایط کنونی، برخی بانک‌ها زیر بار اجرای این بخشنامه نمی‌روند، البته بانک‌ها دلایلی را برای این مساله مطرح می‌کنند. بانک مرکزی در بخشنامه و دستورالعمل خود اعلام کرده که بانک‌ها باید سه ماه پرداخت اقساط تسهیلات را تعلیق کنند. حال اگر بانک‌ها این دستور را نیز اجرایی کنند، این احتمال وجود دارد که بعد از گذشت سه ماه از وام گیرندگان سود و جریمه دیرکرد را دریافت کنند که این مساله دیگر امهال تسهیلات نیست. در شرایط کنونی، مشکل اینجاست که دولت هنوز تکلیف موضوع امهال تسهیلات بانکی را مشخص نکرده است، دولت باید به بانک‌ها برای اجرای دستور العمل مذکور اعلام کند سود تسهیلات را دولت پرداخت می‌کند، اما بانک‌ها هم باید از دریافت جریمه خودداری کنند. از این روی تا وقتی که این مساله شفاف تعیین تکلیف نشود، بانک‌ها نیز زیر بار اجرای این بخشنامه نمی‌روند. متأسفانه دولت در چند هفته اخیر تنها به اقدامات رسانه‌ای و تبلیغاتی روی آورده است و هیچ اقدام عملیاتی در این عرصه صورت نگرفته که نمونه آن عدم هماهنگی میان دولت و بانک‌ها در امهال اقساط تسهیلات است؛ بنابراین، دولت باید در این رابطه دست از شعار دادن بردارد و واقعا اقدامات جدی را انجام دهد.» /خانه ملت

کرونا ۱۵ درصد از جامعه شاغل را تحت تأثیر قرار داده است

معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: بر اساس برآورد ما بیماری کرونا ۱۵ درصد جامعه شاغل و تولید ناخالص ملی را تحت تأثیر قرار داده است. محمد نهاوندیان در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: خسارت به تولید ناخالص ملی ۱۵ درصد، اما تابع بازه زمانی است. وی اضافه کرد: اگر جلوی بیکاری این افراد گرفته شود، آثار ثانویه آن بر اقتصاد کشور نیز کاهش می‌یابد. اگر در سه ماه بتوانیم بیماری کرونا را کنترل کنیم و حوزه سلامت به ما چراغ سبز نشان دهد، آثار زیانبار کرونا بر اقتصاد کشور بسیار کاهش می‌یابد که نمونه آن صنعت گردشگری است که می‌تواند در تابستان، رکود کنونی خود را جبران کند.

تعطیلی واحد‌های تولیدی مرتبط با کرونا ممنوع است

سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت گقت: پیرو ابلاغیه‌هایی به تمامی روسای سازمان‌های استانی از سوی معاونت امور صنایع ابلاغ شد، تحت هر عنوان و حتی تعمیرات به هیچ یک از واحد‌های تولیدی مرتبط با بیماری کرونا اجازه تعطیلی داده نشود.

رئیس اتحادیه املاک: نمی‌دانیم چه کسانی علاقه‌مند به بالا رفتن قیمت مسکن هستند

رییس اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به این که دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اوایل فروردین ماه جاری گزارشی از رشد ۸ درصدی قیمت مسکن در اسفند ماه پارسال منتشر کرد، آیا این رشد قیمت در شرایطی که میزان معاملات کاهشی است را می‌توان پذیرفت، گفت: یک معضلی که متاسفانه سال هاست در کشور با آن مواجه هستیم، این است که اقتصاددانان ما سیاسی هستند و این بدترین بیماری برای اقتصاد کشور است. وی با بیان اینکه نمی‌دانیم چه کسانی و چه گروهی علاقه‌مند به بالا رفتن قیمت مسکن هستند، افزود: همواره قبل از عید و آغاز سال جدید برخی گمانه زنی‌هایی در مورد رشد قیمت مسکن در سال بعد مطرح می‌شود، به همین دلیل یک رشد معاملات در اسفند ماه رخ می‌دهد، اما همه به خوبی می‌دانند و مشهود بود به دلیل شیوع ویروس کرونا، میزان معاملات و مراجعات به مشاوران املاک کاهش یافته بود. پس وقتی معاملات کاهش دارد، رشد قیمت مسکن بی معناست.

خسروی ادامه داد: ما خودمان در کف بازاریم و از گزارش های اعضای اتحادیه املاک و دفاتر مشاور املاک این طور برمی آمد که رشد قیمت مسکن در اسفند ماه آن هم طی شرط و شروطی در حد دو یا سه درصد بود. حال این رشد ۸ درصدی قیمت مسکن را باید پرسید از کجا و بر اساس چه معیاری منتشر شده است. وی با تاکید بر اینکه این روز‌ها ویروس کرونا بر بازار مسکن سایه افکنده و باعث شده تا فروشنده‌های مسکن از ترس آینده نامشخص بازار با تردید تصمیم به فروش مسکن بگیرند، اظهار داشت: بسیاری از فروشنده‌ها از فروش مسکن منصرف شده و این اقدام را به روز‌های پایانی فروردین و ماه اردیبهشت موکول کرده‌اند. /فارس

رکود عمیق اروپا در سال جاری بدیهی است

«پل تامسِن» مدیر اجرایی صندوق بین المللی پول در اروپا با انتشار پستی در تارنمای رسمی این نهاد نوشت: اراده رهبران منطقه یورو برای استفاده از تمام قوا به منظور تثبیت یورو نباید دست کم گرفته شود. وی معتقد است که مداخله گسترده بانک مرکزی اروپا و درخواست رهبران اروپایی از سازمان مکانیسم ثبات اروپا (ESM) برای تکمیل کردن تلاش دولت‌ها در تسهیل قوانین مالی، به کشور‌هایی که بدهی بالایی دارند، اجازه می‌دهد تا با قدرت به بحران فعلی پاسخ دهند. به گفته تامسن، اقتصاد‌های برتر اروپا به ازای تعطیلی هر بخش که به منظور جلوگیری از شیوع کرونا رخ می‌دهد، ماهانه ۳درصد از تولید ناخالص داخلی خود را از دست می‌دهند و «رکود عمیق اروپا در سال جاری بدیهی است.»

لیر ترکیه در سراشیبی سقوط

روند تضعیف لیر که از هفته‌های گذشته آغاز شد دیروز نیز ادامه یافت تا جایی که نرخ برابری لیر در مقابل دلار به کمترین سطح خود در دو سال اخیر رسید. به گفته فعالان بازار، اصلی‌ترین دلیل ریزش لیر در حال حاضر، نگرانی از پیامد‌های اقتصادی کرونا بر اقتصاد ترکیه است، به ویژه حالا که صنعت گردشگری این کشور به دلیل لغو پرواز‌ها و کنسلی رزرو هتل‌ها با چالشی جدی مواجه شده است. به دنبال افزایش شمار قربانیان کووید-۱۹ به ۱۶۸ تَن، محدودیت‌های تردد در برخی شهر‌های ترکیه وضع شده و در پایتخت حرکت کلیه قطار‌ها متوقف شده است. در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با ۰.۵ درصد صعود به ۶.۵۸۴ لیر رسید تا به این ترتیب کاهش ارزش لیر در برابر دلار طی سه ماه نخست امسال از هشت درصد فراتر برود. ارزش پول ملی ترکیه از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۴۰ درصد در برابر اسکناس آمریکایی تضعیف شده است. در برابر دیگر ارز‌های مهم، نرخ برابری هر یورو معادل ۷.۲۵۸ لیر و هر پوند معادل ۸.۱۶۱۹ لیر اعلام شد.

دلیل افزایش قیمت دلار چیست؟

رئیس شورای عالی کانون صرافان در پاسخ به این که در شرایطی که تقاضا به شدت افت کرده چرا نرخ ارز افزایش یافته است، گفت: مسأله این است که معامله‌ای نمی‌شود، زیرا اگر قرار بود تقاضایی در بازار وجود داشته باشد، با توجه به تعطیلی اغلب صرافی‌ها قیمت نرخ باید افزایش قابل توجهی می‌داشت. وی ادامه داد: نرخ‌هایی که در برخی کانال‌های تلگرامی منتشر می‌شود، غیر واقعی و ساخته و پرداخته دلالان است. در واقع دلالان در شرایط نبود مشتری و تقاضا بین خود معامله کرده و نرخ تعیین می‌کنند. به نقل از فارس، سلطان‌زاده تأکید کرد: در واقع در نبود صرافان رسمی، بازار به دست دلالان افتاده است. وی در مورد راهکار جلوگیری از جولان دلالان در شرایط فعلی گفت: یکی از پیشنهاد‌های ما به بانک مرکزی این است که صرافی‌ها بتوانند ارز را الکترونیکی و در قالب یک اپلیکیشن رسمی به متقاضیان واقعی ارز بفروشند و ارز را به درب منازل و یا آدرس تعیین شده توسط مشتری ارسال کنند.

تصمیم عربستان برای افزایش صادرات نفت

وزیر انرژی عربستان گفت: عربستان در نظر دارد تا از ماه می‌ صادرات خود را به ۱۰.۶ میلیون بشکه در روز افزایش دهد، زیرا این کشور نفت کمتری را برای تولید برق می‌سوزاند و همچنین مصرف داخلی کاهش یافته است. عربستان قبلا و زمانی که توافق سه ساله اوپک میان اعضای اوپک و دیگر تولیدکنندگان بزرگ نفت نظیر روسیه در ماه جاری میلادی از هم پاشید، تصمیم گرفته بود میزان تولید خود را افزایش دهد. این مقام سعودی گفت: افزایش صادرات نفت خام از ماه می ‌با حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز آغاز خواهد شد. وی افزود: «این افزایش نتیجه جایگزین کردن نفت خام با گاز طبیعی در تاسیسات گازی الفاضله است که برای تولید برق استفاده می‌شود.» وی همچنین توضیح داد: به علت کاهش حمل و نقل در نتیجه اقدامات احتیاطی در جهت محدود کردن شیوع ویروس کرونا، تقاضا داخلی برای محصولات پتروشیمی کاهش یافته است. به نقل از فارس؛ عربستان اعلام کرده است که در ماه جاری میلادی به شرکت ملی نفت این کشور یعنی آرامکو دستور داده تا به تولید نفت تا رکورد ۱۲.۳ میلیون بشکه در روز در ماه‌های آتی و صادرات بیش از ۱۰ میلیون بشکه از ماه می ‌ادامه دهد.

کرونا پالایشگاه‌های نفت را از نفس انداخت

قرنطینه سه میلیارد نفر در جهان ـ که معادل ۴۰ درصد از جمعیت جهان هستند ـ تقاضا برای سوخت را دچار افت شدیدی کرده است. بانک آمریکایی گلدمن ساکس پیش بینی کرده که تقاضا برای نفت در هفته جاری ۲۶ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا می‌کند که معادل بیش از یک چهارم میزان تقاضا در سال ۲۰۱۹ است. منابع آگاه به رویترز اظهار کردند که پالایشگاه‌های اروپایی در مواجهه با قرنطینه گسترده مردم این منطقه، تولیدشان را تاکنون برای آوریل حداقل ۱.۳ میلیون بشکه در روز کاهش داده‌اند و انتظار می‌رود تولیدشان را کاهش بیشتری دهند. این کاهش علاوه بر کاهش ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار بشکه در روز تولید است که پیش از این از سوی پالایشگاه‌های اروپایی برنامه ریزی شده بود. در ترکیه که مصرف کننده بزرگ فرآورده‌های نفتی مانند سوخت جت و دیزل است، پالایشگاه توپراس میزان فعالیت تاسیسات پالایش خود در ترکیه را به دلیل افت تقاضا برای سوخت، ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش داده است.

پالایشگاه گرانگ ماوث انگلیس به ظرفیت ۲۰۰ هزار بشکه در روز دو واحد از سه واحد خود را در دو هفته گذشته تعطیل کرده است. با این حال سخنگوی این پالایشگاه بدون توضیح بیشتر به رویترز گفت: این محل باز و فعال است. پالایشگاه‌ها در ایتالیا، آلمان و اسپانیا تولیدشان را کاهش داده یا کامل تعطیل کرده‌اند. در هند که سومین اقتصاد بزرگ آسیاست، شرکت ایندین کورپ و شرکت پالایش و پتروشیمی مانگالور، پالایش نفت خام را یک سوم کاهش داده و برای خرید نفت وضعیت اضطراری اعلام کرده‌اند که به آن‌ها اجازه می‌دهد دریافت نفت قراردادی را به تاخیر بیندازند. جمعیت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیونی هند تحت قرنطینه سه هفته‌ای قرار گرفته که بزرگترین قرنطینه در جهان است. به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش رویترز، در کانادا، شرکت پالایش نورث آتلانتیک به سهامدارانش اعلام کرد که تولید پالایشگاه "کام بای چنس" به ظرفیت ۱۳۰ هزار بشکه در روز را به دلیل نگرانی نسبت به ایمنی کارکنان تعطیل می‌کند که نخستین پالایشگاهی خواهد بود که به دلیل اپیدمی کرونا در آمریکای شمالی فعالیتش را متوقف می‌کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷۲
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
دولت شانس اورد که به دلیل کرونا بازار و اقتصاد خوابیده. اگر کرونا نبود الان قیمت دلار بالای 25 هزار تومن بود. البته در اقتصادی که مدیران ان با صدای بلند می گویند که چرا ارزش پول باید پایین بیاید وقتی مشتری نیست از این بهتر نمی توان انتظار داشت. این مدیران هنوز متوجه نیستند یا دانش ان را ندارند و یا به نفع انها نیست که قبول کنند نرخ ارز از قوانین بنیادی اقتصاد هست و خیلی به میزان تقاضا بستگی ندارد بلکه خلاصه وضعیت اداره اقتصاد یک کشور در طول پنج ای ده یا بیست سال است. دلیل ان هم اقتصاد امریکا و اروپا تعطیل شده و بازار سهام امریکا و اروپا 30 درصد کاهش یافته و بیکاری به بیست درصد خواهد رسید ولی دلار و یورو در دنیا و در برابر ارزهایی مانند چین و روسیه و برزیل و اندونزی قویتر شده. نرخ ارز یک ملت یا کشور نتیجه دهها سال تلاش و کوشش اقتصادی است. نه کاهش خریدار نوروزی یا حتی کرونا و تعطیلی کوتاه مدت چند ماهه اقتصاد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
وضع اقتصادی داغونی داریم
چه کسی تو این رکود شدید و بی پولی ملت قصد گران کردن ملک و مسکن داره ؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
ایشان هم نمی دانند ؟!؟
چه کسی قیمت مسکن را بالا برده !؟
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
دوست گرامی هیچ کسی علاقه ای به گران کردن کالا یا خدماتی ندارد . افت ارزش پول ملی است که موجب بالا رفتن قیمت ها میشود . افت ارزش پول ملی است که باعث میشود تقاضا برای ارزهای معتبر خارجی افزایش یابد و قیمت آنها افزایش بیشتری داشته باشند و ارزش پول ملی کاهش بیشتر و تا زمانی که ریالی در جیب کسی باشد این فرایند ادامه داشته باشد . کاهش قیمت جهانی نفت یعنی کاهش درآمد مملکت ، یعنی کاهش واردات و افزایش صادرات منابع خام و نتیجه یعنی گرانی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
خود املاکی ها!
شما برو بگو ملکم را می خواهم بفروشم!
حتی از خود دیوار می گیرند و با صد ملیون تومن گرانتر در همان دیوار به نام خودشان اعلام می کنند.
عبدالهی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
واقعا این آقای رییس اتحادیه املاک نمیداند بنگاه های معاملاتی اصلی ترین عامل بالارفتن قیمت ها هستند زیرا 1 درصد کمیسیون میگیرند. طبیعی است که هرچه قیمت بالاتر باشد کمیسیون بیشتری دریافت میکنند و برای اجاره یکماه را و این خون جیگری است که بدون زحمت و رنجی آنرا میگیرند. سوال من این است چه تفاوت معنی داری بین یک قولنامه صد تومانی و صد میلیون تومانی است؟ پس چرا باید کمیسیون درصدی باشد.
رحیم شاکری فرد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
برای جلوگیری از افت قیمت جهانی نفت ، برایجلوگیری از تحرکات نظامی تروریستهای آمریکائی در عراق و سوریه ومنطقه ، موشکهای یمنی بهترین گزینه است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
من می دانم که کسانی علاقمند به بالا رفتن قیمت مسکن هستند
دلالها و احتکار کنندگان مسکن
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
دلال ها خودی هستند
رضا
|
Italy
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
عزیز قبل عید در یک روز دولت خودش فقط ۱ میلیون دلار در بازار توزیع کرد و در پیامد آن دلار نزدیک به ۱۰۰۰ تومان ارزان شد پس خودشان نمی خواهند .فردای تعطیلات هم همین قیمت های کذایی می شود مبنای قیمت گزاری صرافی ملی تا کسری بودجه دولت از طریق بدترین راه که گران کردن ارز و در حقیقت همه چیز است جبران شود البته مقصر اصلی خود مردم هستند.آنهایی که به گران شدن بنزین و انرژی اعتراض می کنند باید بدانند اگر انرژی گران نشود ،ارز گران می شود که بسیار بدتر است چون همه چیز را گران می کند در حال حاضر هم نصف نقدینگی کشور زیادی است که اگر این نقدینگی با گران کردن انرژی و بعضی خدمات مهار نشود می تواند دلار را تا ثریا بالا ببرد
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
چراصرافی ملی درسال جدیدقیمتی رسمی را اعلام نکرداقای رییس کانون صرافان!!!
پاسخ ها
رضا
| Italy |
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
چون می خواهد میدان را دست دلال ها بدهد تا ارز را گران کنند و بعد عید ۱۰۰ تومان زیر نرخ آنها قیمت بدهند بعدش هم نرخ نیما را ۲۵۰۰ تومان گران کنند و به این نرخ کذایی نزدیک کنند .البته سزای مردمی که برای گران شدن بنزین شلوغ می کنند گران شدن ارز و همه چیز به جای بنزین است
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
چرا حرف نادرست میزند ایشان؟؟؟؟؟؟
سکه رفاه دیروز ۷ میلیون شد و به کارگزاران بورس میفروخت حاصل کانالهای تلگرامی بود؟؟؟؟؟؟؟
سکه ۷ میلیونی احتمالا دلارش ۱۰۰۰ تومانی بوده!!!!!!! ؟؟؟؟؟
...
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
جواب ریسس کانون صرافی: دیروز نرخ حواله دلار میدونی چند شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بحث ارز فیزیکی را مطرح میکنی در حالی که نرخ حواله مهم است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
اولین گروهی که از افزایش قیمت مسکن خوشحال میشوند کارگرها و دستفروشها هستند!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
یعنی شما نمی دانید؟!!!!
ناشناس
|
India
|
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
حالا دیگه هر کسی می دونه همین افزایش تقاضا باعث اونه مگه نمی بینی این همه جوان ازدواج می کنه نکنه فکر کردی مافیای مسکنه ......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
كلا مسئولين و رييس ها هيچي نميدانند ...
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟