در پی بالا گرفتن انتقادات به شلوغی وسایل حملونقل عمومی در کلانشهرهایی مانند تهران، ستاد ملی مقابله با کرونا اجرای طرح ترافیک در تهران و کلانشهرها را به تعویق انداخت.
به گزارش «تابناک»؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان در پایان نشست ستاد ملی مقابله با کرونا در حالی مقابل دوربین های رسانه ملی قرار میگرفت که قصد داشت، پاسخ یک پرسش بسیار مهم این روزهای مردم را در اختیارشان بگذارد: اینکه فرجام ترافیک کلانشهرها در فاصله گذاری اجتماعی هوشمند ـ که با بازگشایی برخی مشاغل همراه است ـ چه خواهد بود و چگونه قرار است به نگرانیها در خصوص افزایش شیوع در نتیجه ترافیک پاسخ داده شود؟
سعید نمکی در این باره گفت: از صبح امروز، مرحله اول طرح فاصله گذاری هوشمند را با آغاز به کار کسب و کارهای مشخص شده و کم خطر با رعایت همه اصول بهداشتی اجرا کردیم. در این مرحله، فاصله گذاری هوشمند اجباری نیست و در هر استانی بنا به شرایط، استانداران و روسای دانشگاههای علوم پزشکی میتوانند تصمیم مناسب دیگری بگیرند و ما در ستاد مقابله با کرونا، همواره آماده مشورتدهی و پاسخگویی به آنها هستیم.
نمکی با اشاره به نگرانیها در خصوص ترافیک در شهرهایی چون تهران گفت: طرح ترافیک در تهران و کلان شهرها تا اطلاع ثانوی اجرا نمیشود و مردم میتواند با وسایل نقلیه شخصی تردد کنند. مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا لازم الاجراست؛ طرح ترافیک نه امروز و نه فردا و نه روزهای آتی اجرایی نخواهد شد. البته اگر راهبندانهای شدید مشاهده شود، در این زمینه تجدید نظر خواهد شد.
بدین ترتیب به سوالی که مدتی است ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده و حتی موجب شده از ماندن طولانی مدت در خانه و تحمل قرنطینه خانگی برای شکست کرونا نومید شوند، پاسخ داده شد. پاسخی که نشان دهنده اهمیت ماجرای کروناست؛ ویروسی که برای غلبه بر آن نباید از هیچ کاری فروگذار کرد، ولو منجر به بروز مشکلاتی دیگر شود و حتی با ماموریت های کشور در حوزه سلامت و بهداشت زاویه محسوس داشته باشد.
درباره مشکلاتی از قبیل آلودگی هوا، افزایش مصرف سوخت و حتی ترافیک های سنگین سخن میگوییم که بر پایه برخی آمار، خسارت پرشمار جانی و مالی به کشورمان وارد میکنند و بر این اساس، برای رفعشان تدابیر زیادی به کار بسته شده که از جمله آنها اجرای طرح ترافیک در چند کلانشهر کشورمان و ذیل آن، طرح کاهش در تهران است؛ طرح هایی که کنار گذاشتن شان معنایی جز دامن زدن به مشکلات و افزایش خسارات ندارد، مگر در شرایط اضطرار.
شرایطی مثل این روزها که ویروس کرونا کره زمین را در برگرفته و نزدیک دو ماه است که همه چیز را در کشورمان تحت الشعاع قرار داده و برای رهایی از آثار شوم آن در اقتصاد، طرح فاصله گذاری هوشمند در دستور کار قرار گرفته تا کسب و کارها فلج نشوند و چرخ اقتصاد کشورمان هم بچرخد؛ چرخی که البته در حوزه تولید مواد ضدعفونی کننده و اقلام حفاظتی، دارو، مواد غذایی، در عرصه پخش و توزیع و فروش و در بسیاری از عرصه ها تندتر از همیشه هم چرخیده اما در بخش هایی هم از حرکت باز ایستاده است.
تجویزی مشابه یکی از باورهای ریشه دار در کشورمان که بر اهم و مهم کردن تاکید دارد و بر اساس آن، هرچند اجرای طرح ترافیک و مقابله با آلودگی هوا و ترافیک، ضروری است که حتی برای اجرایش میتوان قانون و مقررات ویژه تدارک دید. ویروس کرونا و بیماری مرگبار ناشی از آن، یعنی کووید19 آنقدر مهم است که طرح ترافیک را هم لغو کنیم، همان گونه که حضور یک سوم کارمندان در ادارات را لغو و مدارس و دانشگاه ها را تعطیل کردیم و حرم ها، مساجد و مراسم دینی را بستیم.