به گزارش تابناک به نقل ایرنا، از اسفند سال گذشته و همزمان با شیوع ویروس کرونا خبری از مشتری در بنگاههای املاک نیست و خلوتی ناشی از احتمال سرایت بیماری سراغ بازار مسکن هم رفته است؛ اسفند ماه سال گذشته تعداد کل مبایعات ثبت شده نسبت به ماه قبل خود(بهمن ماه) حدود ۳۰ درصد کاهش یافت و تعداد خرید و فروش مسکن در پایتخت را به رقم ۱۰ هزار و ۲۴۲ مورد معامله رساند.
این رقم در بهمن ماه سال گذشته ۱۳ هزار و ۵۵۰ معامله بود و متقاضیان مسکن در تلاش برای خرید خانه قبل از پایان سال سعی داشتند تا ملک مد نظر خود را با نرخ تورم سال گذشته هر چه سریعتر خریداری کنند و وارد بازار سال جدید نشوند؛ با این حال معاملات مسکن در آخرین ماه سال بی رونق ماند.خبری منفی که به رسم الگوی قدیمی در بازار مسکن باید عامل کاهش یا حداقل ثبات قیمتها باشد با این حال آمارهای وزارت راه و شهرسازی در اسفند ماه خبر از افزایش قیمتها در پایتخت داشت.
میانگین قیمت مسکن در اسفند ماه سال گذشته به ۱۵ میلیون و ۶۵۸ هزار تومان رسید و نسبت به ماه قبل از خود در هر متر مربع رشد یک میلیون تومانی را تجربه کرد.کارشناسان افزایش قیمت ارز و طلا را عامل اصلی گرانی مسکن در شرایط رکود و بحران کرونا میدانند و معتقدند افزایش قیمت مسکن ناشی از شکهای اقتصادی به عاملی خارج از بازار مسکن متصل است.
همزمان با شیوع ویروس کرونا و نگرانیها از اقتصاد جهانی، قیمتها در بازار دلار و طلا در ایران هم افزایش یافت و به عاملی برای تقویت جو روانی در بازار مسکن تبدیل شد.
در همین راستا یک مشاور املاکی در غرب پایتخت از کاهش مراجعات مردم به دفاتر املاک برای خرید و فروش ملک خبر داد و گفت: در دو ماه خرید تنها ۲ معامله خرید و فروش داشتیم و فعلا کسی برای خرید ملک مراجعه نمیکند که منجر به کاهش انعقاد قرارداد حضوری در دفاتر املاک شده است.
وی در خصوص وضعیت قیمت آپارتمان نوساز در تهران، گفت: اکنون بسیاری از فروشندگان ملک خود را نگه داشتند تا بعد از پایان بحران کرونا آن را برای فروش عرضه کنند و پیش بینی آنها احتمال افزایش قیمتها در ماههای آینده است، با این حال مشتری هایی که به بنگاههای املاک مراجعه میکنند معمولا نصف مبلغ پیشنهادی مالکان نقدینگی دارند و تقاضای پرداخت هزینه ملک با چکهای مدت دار را دارند که ناشی از عدم قدرت خرید مردم است.
این مشاور املاکی با بیان اینکه به چشم ما بسیاری از خریداران واقعی مسکن امکان قبول نرخهای پیشنهادی مالکان را در سال گذشته نداشتند، گفت: وضعیت در سال جاری هم تغییری نخواهد کرد. البته بازار مسکن هنوز داغ نشده است و به دلیل تعطیلی بنگاههای املاک وضعیت روشنی از قیمتها وجود ندارد؛ ترجیح ما این است که با عادی شدن شرایط شاهد افزایش رونق در بازار مسکن باشیم و نرخها بیش از این افزایش نیابد.
این واسطه ملکی، بازار مسکن در فرودین ماه را بدون مشتری و کم رونق تر از اسفند ماه توصیف کرد و درعین حال، گفت: نرخها در فضای مجازی مثل سال گذشته است و ما نیز از اردیبشهت ماه که اجازه فعالیت خواهیم داشت میتوانیم از وضعیت واقعی قیمت ها باخبر شویم؛ انتطار این است که قیمت مسکن مناسب با نرخ تورم و نه مناسب با قیمت ارز و طلا افزایش یابد؛ اکنون کاهش معاملات در سطح پایتخت به بیش از ۴۰ درصد رسیده است که عمده دلیل آن تعطیلی بنگاههای اقتصادی و کسب و کارهای مربوط به صنعت ساختمان و نبود چشم انداز روشن از وضعیت قیمت ملک است.