جمع‌آوری معتادان، سیاست موفقی نیست

یک روان‌درمانگر اعتیاد می‌گوید: سیاست جمع‌آوری معتادان سوای شرایط کرونایی، سیاست موفقی محسوب نمی‌شود.
کد خبر: ۹۷۴۰۵۶
|
۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۹ 23 April 2020
|
10772 بازدید
|
۳

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، داوود شیوایی- پزشک و روان‌درمانگر اعتیاد با اشاره به اینکه در شرایط خاص کرونایی آسیب‌پذیری همه مردم افزایش پیدا کرده است، گفت: در این بین آسیب‌پذیری معتادان بیشتر از افراد دیگر است، زیرا آن‌ها مجبور به مصرف و انجام کارهایی هستند که در حالت عادی خطرناک است و سطح تماس‌شان با افراد دیگر به دلیل اجبار به مصرف و تهیه مواد بیشتر می‌شود. در عین حال شرایط اقتصادی نیز باعث می‌شود منابع درآمدی بی‌ثباتی که افراد معتاد دارند از دست بدهند.

وی افزود: مجموع این عوامل و تجمع معتادان در مکان‌هایی که اقدام به تهیه و استعمال مواد مخدر می‌کنند، خطر شدیدی را هم برای خودشان و هم برای افراد سالم جامعه از طریق اینکه آن‌ها به عنوان ناقل بیماری به بقیه باقی بمانند و ما نتوانیم در آینده نزدیک، بیماری را کنترل کنیم، می‌تواند حائز اهمیت باشد. ما می‌توانستیم این افراد را تحت حمایت بیشتری قرار دهیم.

این روان‌درمانگر اعتیاد افزود: اما شبکه بهداشتی درمانی کشور ظرفیت‌های محدودی دارد و شاید این موضوع مورد توجه قرار نگرفته باشد. اما اکنون که مقداری بار بیماری سبک شده است از مسئولان انتظار می‌رود که به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند تا بتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم.

وی در ادامه به دارو درمانی معتادان به جای مصرف مواد اشاره کرد و گفت: مصرف‌کننده‌های مواد مخدر نیز باید این پیام را از بیماری کرونا دریافت کنند که هوشیاری به خرج دهند و با مراجعه به مراکز درمانی مجازی که توسط وزارت بهداشت چندین سال است در کشور دایر شده، خودشان را از چرخه مصرف مواد خارج کنند. می‌توانند از داروهای مجازی که همان اثر را با کیفیت بسیار بهتری دارد و نیازهای جسمی‌شان را برطرف می‌کند، فعلا خودشان را از این خطر رها کنند.

شیوایی با بیان اینکه معتادان متجاهر در مناطقی که هستند خودشان به سمت دریافت خدمات نمی‌روند، افزود: مشکل همین است و نیاز به مداخله وجود دارد منتها اکنون پیچیدگی مداخله بیشتر از قبل است، زیرا اگر این معتادان جمع‌آوری شوند باید در مجتمعی نگهداری شوند و همین خطر ابتلای افرادی که در آن مجتمع نگهداری می‌شوند را بالا می‌برد.

وی معتقد است: فاصله‌گذاری فیزیکی که در اجتماع مطرح می‌شود باید در مورد این افراد نیز اعمال شود. اما اعمالش در مورد معتادان بسیار سخت‌تر است.

این پزشک و روان درمانگر اعتیاد که در برنامه‌ای ‌رادیویی صحبت می‌کرد، با اشاره به اینکه سیاست جمع‌آوری معتادان سوای شرایط کرونایی، سیاست موفقی محسوب نمی‌شود، تصریح کرد: معمولا زمانی که این افراد جمع‌آوری می‌شوند، بعد از مدتی باید دوباره به جامعه برگردند، اما معمولا می‌بینیم وضعیت سابق را دارند، پس جمع‌آوری‌ سیاست خوبی نیست. اکنون در شرایط کرونایی جمع‌آوری می‌تواند خطر کرونا را هم به این جامعه اضافه کند. ما که نمی‌خواهیم در اجتماع مسائل انسانی و حقوقی افراد را نادیده بگیریم.

شیوایی در ادامه اهمیت نقش خانواده در کمک به افراد معتاد را مهم برشمرد و تصریح کرد: علل تمایل افراد به مصرف مواد مخدر فقط لذت نیست، بسیاری از افراد به دلیل مشکلات زیادی که یا در گذشته‌شان وجود داشته و یا در حالشان وجود دارد، اعتیاد دارند. خانواده می‌تواند روی آنها کار کند. اگر خانواده‌ها به درمان فکر می‌کنند ما باید ببینیم فضای مناسب خانوادگی برای این افراد فراهم است؟، با شرایط منفی نمی‌توانیم کاری انجام دهیم.

این روان درمانگر اعتیاد با بیان اینکه نقصی در سیستم درمانی کشور داریم، توضیح داد: اعتیاد، زمانی جرم محسوب می‌‍شد اما بعد اصلاحاتی در قوانین به وجود آوردند و معتادی را که اقدام به درمان می‌کند را از شبکه مجرمان خارج کردند، ولی معتادی که دوره درمان را رها می‌کند و به اعتیاد روی می‌آورد در سیستم قانونی و قضایی کشور تعریف شده نیست و در واقع نظارتی بر معتادی که تحت درمان است، نداریم.

وی ناامیدی را از مهمترین دلایلی دانست که باعث می‌شود فرد معتاد اقدام به ترک نکند و اظهار کرد: معتاد به اینکه بتواند خودش را از این مشکل رها کند، امیدوار نیست. دیدن و در تماس بودن با کسی که قبلا دچار این مشکل بوده و توانسته خودش را از این مشکل نجات دهد بسیار کمک‌کننده است و راه روشنی را به آن فرد معتاد نشان می‌دهد. البته الزاما روشی که روی فردی جواب داده روی فرد دیگر جواب نمی‌دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۳
مهدي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
ازوقتي كه سياست معتادبودن جرم نيست وبيماري محسوب شدفاتحه ملت خونده شدقبلامعتادازيك فرسخي دادگاه وپاسگاه باترس ولرزردميشدولي حالاچي داخل ماشين ومترووپارك وجلوي چشم بچه هاعمل كثيف شون روانجام ميدن واقعاجاي تاسف داره شمامعتادهاروبيايدمثل قديم بندازيدزندان ببينيدچطورمشكل حل ميشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
کمی منطقی فکر کنید جناب آقایان متخصص ...
درپی رها سازی و آزاد کردن زندانیان معتاد و غیر معتاد از نیمه اسفند 98 تا کنون فقط در محله های شمالی منطقه 6 شهرداری و فقط در خیابان ما بیش از 10 بار از خانه های مختلف ( و از جمله خانه خودمان 2 بار ) توسط این افراد دزدی شده و چون این افراد نیازمند پول برای تهیه مواد شان هستند به هر کار و بزه ای دست میزنند.
ضمنا نمی دانم چرا پلیس های گشت شبانه دیگر در محله ها مستقر نیستند و گشت زنی نمی کنند .لطفا گوشزد گردد که این مشکل دارد بدجوری دامنگیر مردم و خانواده ها میشود .از دزدیدن اتوموبیل تا کندن دستگیره های درب منازل توسط اینان دارد صورت میگیرد.
از تمامی مسئولین تقاضا میشود هرچه سریعتر این افراد را جمع آوری و به شورآباد و سایر مراکز دیگر انتقال دهند .وضع بسیار نگران کننده است . شخصا بیش از 6 هفته است درست یکشب هم نخوابیدم . فقط از ساعت 8ونیم تا 11 شب دیشب 3 فرد معتاد در کوجه ما تردد و خانه ها را زیر نظر داشته اند در صورتیکه قبلا حتی یک فرد مشکوک در حوالی کل محله رویت نمیشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۵
خواهش می کنیم که معتادین راجمع آوری کنید
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟