حساب کاربری امیر تتلو، خواننده زیرزمینی در اینستاگرام که در روزهای اخیر با انتشار استوریهایی رفتارهای به شدت ضداخلاقی و مستهجن را در پیش گرفته بود، با پیگیری از گروهی از فعالان فضای مجازی مسدود شد؛ اما آیا این به منزله پایان چنین فضایی است و او و امثال او دقیقاً به دنبال همین جلب توجه نیستند؟
به گزارش «تابناک»؛ پس از آنکه امیر مقصودلو، مشهور به تتلو به مستهجنترین شکل ممکن درخواست ارتباط با دختران زیر سن قانون را در صفحه شخصیاش مطرح کرد، موجی علیه او شکل گرفت که منجر به مسدود شدن صفحه او با بیش از ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار فالور شد. همچین صفحه دوم و جایگزین تتلو که مربوط به برنامهها و تصاویر کنسرتهای او بود نیز بسته شد؛ اتفاقی که توسط مدیر برنامههای این خواننده زیرزمینی تایید شد. این اقدامات زشت تتلو به حدی واکنش برانگیز بود که تقریباً همه طیفهای سیاسی داخلی و خارجی واکنش یکسانی در قبالش نشان دادند.
با این حال، این نخستین بار نیست که صفحه این شخص بسته شده و در مهرماه ۱۳۹۸ نیز صفحه اینستاگرام امیر تتلو با دو میلیون دنبال کننده و با تیک رسمی (آبی) در حالی از دسترس خارج شد که چند روز پیش رکورد کامنت در اینستاگرام با بیش از ۱۸ میلیون کامنت را شکسته بود، همان گونه که این بار رکورد تعداد حاضران در لایو اینستاگرام را شکست بود. در آن نوبت، تتلو با انتشار تصویر مستهجنی از خود در استوری حسابش و سپس نوشتههای به شدت ضد زن، خشم عمومی را برانگیخته بود و این بار دست به عملی شنیعتر زد.
پرسشی که در این مقطع مطرح است، اینکه آیا اساساً مسدود شدن صفحه امیر تتلو، تاثیری در توقف این اتفاقات دارد یا مدتی بعد شاهد ایجاد صفحات جدید توسط او و امثال او در شبکههای اجتماعی خواهیم بود و از قضا در نوبت بعدی، تعداد فالوئرهایش با رفتار خارج از عرف و به سبب این سوابق، رشد سریعتری خواهد داشت؟ شواهد نشان میدهد دیر یا زود چنین اتفاقی تکرار میشود و تتلو و امثال او که کم نیستند و به نوعی یک شبکه را تشکیل میدهند، بار دیگر دست به رفتارهای مشابهی میزند.
البته یک سخنگوی فیسبوک در واکنش به احتمال تکرار این اتفاق، اطمینان خاطر داده است: «ایمنی اعضا اولویت اصلی ماست و ما محتوایی که از کودکان بهره برداری میکند یا آنها را به خطر میاندازد، تحمل نمیکنیم. ما حساب امیر تتلو را به دلیل نقض سیاستهای خود از کار انداختیم و او دیگر اجازه حضور در اینستاگرام را نخواهد داشت.»
با توجه به پیگیری پلیس ایران، امیر تتلو در بهمن ۱۳۹۸ در ترکیه بازداشت شد تا برای محاکمه به ایران استرداد شود، اما در نهایت با فشارهایی که وارد شد، این اتفاق رخ نداد و او بار دیگر آزاد شد. اکنون فعالان حقوق زنان و وکلای بین المللی به واسطه تداوم اقدامات تتلو، در پی پیگرد حقوق برای توقف او هستند، اما بعید است این تلاشها نیز منجر به برخورد شدیدی با چنین شخصی شود، چرا که واکنش به چنین رفتارهایی در کشوری که تتلو در آن ساکن است، شدید نیست و بعید است شاهد شکل گیری کمپین و سرمایه گذاری برای برخورد با او باشیم.
موثرترین راهکار در مقابله با چنین اشخاصی، نادیده گرفتن آنها و افزایش هزینه حیثیتی برای دنبال کردن چنین اشخاصی حتی به مقصود تفریح و خندیدن به امثال تتلو است. واقعیت آن است که این اشخاص صرفاً متکی به فالوئرهایی که بخش وسیعیشان صرفاً به قصد تماشای ناهنجاریهای این اشخاص برای سرگرمی در شبکههای اجتماعی دنبالشان میکنند، قدرت میگیرند و به همین دلیل نیز هر روز رفتارهای افراطیتر از خود بروز میدهند. حال اگر دنبال کردن چنین اشخاصی در شبکههای اجتماعی دون شان تلقی شود و به اطرافیان بابت دنبال کردن این قبیل اشخاص تذکر دهیم، حتماً بازار اوباش مجازی اینچنین گرم نخواهد بود.
نمونه موفق این موضوع یکی از خوانندگان زیرزمینی دیگر بود که در ابتدای سال آهنگی خوانده بود و به واسطه بدآموزی این آهنگ برای کودکان بسیاری از طیفها در داخل و خارج از ایران که بعضاً تنها عقیده مشترکشان، عدم ترویج و بدآموزی به کودکان بود، با پخش این آهنگ مقابله کردند و قبحی که برای این آهنگ به وجود آمد باعث شد به مراتب کمتر از دیگر آهنگهای این خواننده لس آنجلسی دیده شود. این نوع مقابله عمومی نه تنها منجر به کاهش چنین اشخاصی میشود که الواتی و اوباشگری را به عنوان ارزش معرفی میکنند، بلکه منجر به تغییر رفتار خود این اشخاص نیز میشود، چرا که درمییابند این رفتارهایشان به ریزش مخاطبان و برهم کسبشان منتهی میشود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.