رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، در ارتباط با انتقاداتی که از انتشار آمار کرونا در کشور مطرح می شود، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش مهر، محمدرضا ظفرقندی، به موضوع روند اعلام آمار کرونا در کشور اشاره و گفت: آماری که وزارت بهداشت اعلام میکند بر اساس یک پروتکل بین المللی و ابلاغی از سوی سازمان بهداشت جهانی است.
وی افزود: قطعاً آماری که اعلام میشود با آن چیزی که به صورت واقع اتفاق میافتد، تفاوت دارد به این دلیل که در پروتکل ابلاغی میزان مبتلایان بر اساس تستهای آزمایشگاهی مثبت اعلام میشود ولی واقعیت این است که بسیاری از افراد علامت ندارند و تست آزمایشگاهی از این افراد انجام نمیشود.
ظفرقندی ادامه داد: بسیاری از افراد بر اساس تشخیص بالینی، کلینیکی یا سی تی اسکن تحت درمان یا بستری قرار میگیرند و تست آزمایشگاهی از این افراد انجام نمیشود. تعدادی از تستهای آزمایشگاهی، منفی کاذب هستند که این هم عدد نسبتاً بالایی است. یعنی حدود ۴۰ درصد از تستهای آزمایشگاهی منفی کاذب هستند و آنچه که وزارت بهداشت اعلام میکند بر اساس تستهای آزمایشگاهی صحیح است.
وی افزود: اینکه بگوییم این عدد با واقعیات خارجی منطبق است یا خیر؟ خیر این عدد فاصله دارد.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، گفت: ویروس کرونا یک بیماری نوپدید است و پاندمی به این ابعاد را نداشتیم و از همین رو، بین افراد متخصص اختلاف نظر وجود دارد.
ظفرقندی به شرایط متفاوت کشورها در مقابله با کرونا اشاره کرد و افزود: چینیها توانستند با یک قرنطینه نظامی شرایط را به صورت نسبی کنترل کنند ولی در برخی کشورها اینگونه قرنطینه به لحاظ اقتصادی، سیاسی و نظامی و…، قابل اعمال نیست. طبیعتاً چون مدل مشخصی برای اعمال قرنطینه وجود ندارد، برنامههای مختلفی اعمال میشود و لذا آمارهای متفاوتی را از کشورهای مختلف شاهد هستیم.