انتقاد روسیه از عملکرد صندوق بین‌المللی پول درباره ایران

معاون وزیر امور خارجه روسیه از تلاش آمریکا برای ممانعت از واگذاری وام به ایران و سوریه ازسوی صندوق بین المللی پول انتقاد کرد. وی گفت: اقدام کشور‌های سهامدار عمده صندوق بین المللی پول و بانک جهانی، شامل آمریکا و کشور‌های متحد و همپیمان آن که با انگیزه‌های سیاسی واگذاری وام‌ها ازجمله تامین مالی فوق‌العاده در شرایط بحران انسانی به کشور‌هایی همچون ایران و سوریه را مانع می‌شوند، غیرقابل قبول است
کد خبر: ۹۷۶۳۶۴
|
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۳:۳۳ 05 May 2020
|
9275 بازدید
صندوق بین‌المللی پول شیوه حمایت از کسب‌وکارها را معرفی کرد ...
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، «الکساندر پانکین» روز دوشنبه در گفت وگو با هولدینگ خبری روسیا سگودنیا روسیه درباره وضعیت اقتصادی کشور‌ها در شرایط شیوع جهانی کرونا گفت: در شرایطی که کشور‌های توسعه یافته از منابع کافی برای اجرای تدابیر تشویق کننده در سطح ملی برخوردارند، کشور‌های با درآمد پایین چنین امکاناتی در اختیار ندارند.

وی افزود: تشدید وضعیت نامعلوم، مساله گردش مالی بانک‌ها، محدودیت دسترسی به بازار‌های مالی جهانی و بار سنگین بدهی‌ها فشار‌های اضافی بر این دسته از کشور‌ها وارد می‌کند و پیامد آن کاهش امکانات این کشور‌ها برای اجرای برنامه‌های اجتماعی و تدابیر برای بازسازی اقتصادی است.

معاون وزیر خارجه روسیه گفت: در این پیوند، آسیب پذیرترین کشور‌ها نیازمند به جلب توجه جامعه جهانی و حمایت هماهنگ شده آن از جمله در چارچوب سازمان‌های مالی بین المللی برجسته هستند.

وی ادامه داد: بسیاری از این کشورها، به صندوق بین المللی پول مراجعه کرده‌اند که برای حمایت اقتصادی سریع به کشور‌های آسیب دیده از بحران همانند سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ اعلام آمادگی کرده است.

پانکین گفت: تدابیری که صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی بکار گرفته ازجمله افزایش تامین مالی در چارچوب مکانیسم‌های حمایت فوری از کشور‌ها و کاهش بار بدهی‌های کشور‌ها درحال توسعه استقبال می‌کنیم و آن را مثبت می‌خوانیم. معتقدیم که این کمک باید بطور شفاف و بدون تبعیض به کشور‌های نیازمند و آسیب پذیر صورت گیرد.

وی ادامه داد: در همین حال اقدام کشور‌های سهامدار عمده این سازمان‌ها (صندوق بین المللی پول و بانک جهانی) شامل آمریکا و کشور‌های متحد و همپیمان آن که با انگیزه‌های سیاسی واگذاری وام‌ها ازجمله تامین مالی فوق‌العاده در شرایط بحران انسانی به کشور‌هایی همچون ایران و سوریه را مانع می‌شوند، غیرقابل قبول است.

پانکین در ادامه انتقاد خود خاطرنشان کرد که برای جلوگیری از واگذاری وام به این کشور‌ها به توجیه فنی مساله ازجمله بدهی تسویه نشده و قسط‌های به تعویق افتاده استناد می‌کنند.

معاون وزیر خارجه روسیه در واکنش به این سوال که توقف تامین مالی سازمان بهداشت جهانی ازسوی آمریکا چه پیامد‌هایی خواهد داشت، اضافه کرد: در این مرحله ارزیابی زیان‌هایی که سازمان بهداشت جهانی از تصمیم دولت ترامپ می‌بیند دشوار است، اما بدیهی است این سازمان ضربه می‌خورد.

گفتنی است نهادهایی، چون صندوق بین‌المللی پول و سازمان بهداشت جهانی که برای ارائه تسهیلات به کشور‌ها شکل گرفته‌اند به ابزاری در دستان ترامپ تبدیل شده‌اند تا آمریکا در هنگامه‌ای که جهان بیش از گذشته به وجود آن‌ها نیازمند است در ارائه خدمات این نهاد‌ها اخلال ایجاد کند.

همزمان با شیوع ویروس کرونا در جهان، صندوق بین‌المللی پول به عنوان سازمانی مستقل و ناظر بر اجرای سامانه پولی بین‌المللی، بودجه ۵۰ میلیارد دلاری برای کمک‌رسانی به کشور‌های آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا اختصاص داد و ایران نیز به عنوان یکی از اصلی‌ترین کشور‌های درگیر این بیماری، از این صندوق درخواست وام پنج میلیارد دلاری صندوق کرد. ایران آخرین بار در سال ۱۳۴۱ خورشیدی از صندوق بین‌المللی پول تقاضای وام کرده بود.

اما طولانی‌شدن روند رسیدگی به درخواست وام ایران و شایعاتی مبنی بر رد درخواست ایران توسط صندوق بین‌المللی پول، یک مقام ارشد این صندوق، درباره درخواست کمک مالی ایران گفت که این نهاد جهانی در حال مشاوره فعال با کشور‌های عضو است و همه درخواست‌ها باید بر اساس سیاست‌های این صندوق جهانی بررسی شوند. او افزود: فرآیند بررسی درخواست ایران از این نهاد بین‌المللی تا حدودی طولانی شده، چرا که ایران طی سال‌های اخیر ارتباط محدودی با صندوق بین‌المللی پول داشته است.

اما این همه ماجرا نبود و دولت آمریکا که از همه روزنه‌ها برای اعمال فشار بیشتر به ایران برای تحمیل خواسته‌های نامشروع خود استفاده می‌کند باعث شد صندوق بین‌المللی پول به عنوان یک نهاد بین‌المللی غیر سیاسی با درخواست وام ایران برای تامین تجهیزات درمانی برای پیشگیری و مواجهه با کرونا مخالفت کند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نوزدهم فروردین در این باره گفت که ایالات متحده موضع خود را برای صندوق بین‌المللی پول و جهان روشن کرده و مخالفت خود را با تخصیص هرگونه وامی به ایران اعلام کرده است.

مورگان اورتگاس تصریح کرد که کشورش با اعطای وام به ایران مخالفت کرده است. او مدعی شد که هرگونه کمک مالی به دولت ایران به دست مردم این کشور نخواهد رسید و چنین پولی را برای کمک به گروه‌های نیابتی خود در خاورمیانه صرف می‌کنند!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟