ارزیابی مشروح کارنِگی اروپا

اروپا درباره ایران نیازمند یک راهبرد منطقه‌ای است / اروپایی ها باید برخی از بند‌های برجام را منطقه‌ای سازی کنند

شکاف بین اروپا و ایالات متحده درباره ایران عمیق‌تر شده است. دو سال فشار حداکثری ایالات متحده علیه تهران، نتایج مورد انتظار واشنگتن را به همراه نداشته و این در حالی است که اروپایی‌ها نتوانسته‌اند فشار لازم برای تغییر این روند را علیه شریک آنسوی آتلانتیک شان بکار گیرند. بدتر آنکه سیاست آمریکا خطر بی‌ثبات‌سازی کل خلیج فارس را به همراه دارد که می‌تواند پیامد‌های مستقیمی برای اروپا به دنبال داشته باشد.
کد خبر: ۹۷۸۶۱۴
|
۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۶ 15 May 2020
|
19787 بازدید
|

اروپا درباره ایران نیازمند یک راهبرد منطقه‌ای است/اروپایی‌ باید برخی از بندهای برجام را منطقه ای سازی کنند
بین الملل تابناک: وبسایت کارنگی اروپا ارزیابی مشروحی به قلم کورنلیوس آدبار درباره لزوم به کارگیری یک راهبرد منطقه‌ای از سوی اتحادیه اروپا در برابر ایران منتشر کرده است که خلاصه آن را در اینجا می خوانید.

شکاف بین اروپا و ایالات متحده درباره ایران عمیق‌تر شده است. دو سال فشار حداکثری ایالات متحده علیه تهران، نتایج مورد انتظار واشنگتن را به همراه نداشته و این در حالی است که اروپایی‌ها نتوانسته‌اند فشار لازم برای تغییر این روند را علیه شریک آنسوی آتلانتیک شان به کار گیرند. بدتر آنکه سیاست آمریکا خطر بی‌ثبات‌سازی کل خلیج فارس را به همراه دارد که می‌تواند پیامدهای مستقیمی برای اروپا به دنبال داشته باشد.

برای تغییر این روند و بازپس‌گیری اهرم، اتحادیه اروپا، کشورهای عضو آن و بریتانیا باید فراتر از روابطشان با جمهوری اسلامی را بنگرند و به چالش‌های امنیت منطقه‌ای بپردازند. عقب نشینی بدوی ایالات متحده به عنوان یک تضمین کننده‌ی امنیت و گرایش روزافزون روسیه به منطقه، ضرورت مشارکت فرامرزی اروپا را پدیدار می‌کند.

اروپایی‌ها باید برخی از بندها و مفاد اصلی این توافق را منطقه‌ای‌سازی کنند تا تازه‌واردان هسته‌ای عرب در خلیج فارس را هم شامل بشود.

به رغم این که توافق بین‌المللی هسته‌ای 2015 با ایران نفس‌های آخر را می‌کشد، این توافق نقطه شروع خوبی است. اروپایی‌ها باید برخی از بندها و مفاد اصلی این توافق را منطقه‌ای‌سازی کنند تا تازه‌واردان هسته‌ای عرب در خلیج فارس را هم شامل بشود. این کار می‌تواند به توسعه یک خط‌مشی عدم اشاعه هسته‌ای بینجامد که نه فقط یک کشور خاص بلکه کل منافع منطقه را هدفگذاری خواهد کرد.

همچنین اروپایی‌ها باید ایران، عراق و شش کشور عرب شورای همکاری خلیج (فارس) را در گفتگوهای امنیت منطقه‌ای مشارکت بدهند. به جای ارائه یک چارچوب امنیتی فراگیر و جامع، که هنوز زمان مناسب برای آن فرا نرسیده است، اروپایی‌ها باید در پی یک رویکرد گام به گام باشند که هدف تدوین و اجرای اصول بین‌المللی شناخته را در سطحی منطقه‌ای دنبال کند.

اروپایی‌ها همچنین باید پیشنهادهایی به کشورهای خلیج فارس بدهند و از آنها بخواهند که نخست، استانداردهای جهانی عدم اشاعه هسته‌ای را رعایت کنند. اروپایی‌ها باید کشورهای خلیج فارس را به بکارگیری فوری استانداردهایی مانند پروتکل الحاقی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کنوانسیون‌های بین‌المللی درباره امنیت هسته‌ای و مدیریت بحران تشویق کنند.

اروپایی‌ها باید از کشورهای خلیج فارس بخواهند که با مفاد منتخب توافق هسته‌ای 2015 موافقت کنند.

دوم، اروپایی‌ها باید از کشورهای خلیج فارس بخواهند با مفاد منتخب توافق هسته‌ای 2015 موافقت کنند. آنها باید کشورهای خلیج فارس را به بکارگیری اقداماتی وادار کنند که مشخص کننده‌ی حدود و محدودیت‌های برنامه‌های هسته‌ای نوپاست. این مفاد شامل اعمال محدودیت بر غنی‌سازی اورانیوم در داخل و ممنوعیت بازیافت هسته‌ای است.

بر پایه این اقدامات اولیه، اروپایی ها باید گام‌های بیشتری را برای گفتگوهای منطقه‌ای پیرامون مسائل امنیتی و عوامل تهدید بردارند. این گام‌ها شامل چند اقدام است: نخست، گفتگو پیرامون یک منشور امنیت دریانوردی در خلیج فارس که این منشور بر مبنای اصول کنوانسیون سازمان ملل درباره حقوق دریاها شکل خواهد گرفت.

گام دوم، به کارگیری منشورهای منطقه‌ای مشابه که آزمایش جنگ‌افزارهای بیولوژیکی و شیمیایی و همچنین جنگ‌افزارهای هسته‌ای را ممنوع می‌کند.

گام بعدی همکاری در زمینه توافقات برابر برای محدود کردن موشک‌های بالستیک و تجارت جنگ‌افزارها در منطقه است. هر یک از این توافقات باید دارای سازوکارهای اطلاع‌رسانی و بازرسی باشد.

اکنون زمان پا پیش گذاشتن اروپا فرا رسیده است. اروپایی‌ها می‌توانند با اعتمادسازی دوباره با تمام قدرت‌های منطقه‌ای، دستاوردهای دیپلماتیک شان در زمینه مساله هسته‌ای را گسترش دهند.

رسیدن به تمام این توافقات نیازمند وقت و تلاش است اما فقط شروع یک روند گفتگوی منطقه‌ای می‌تواند در تغییر عوامل تنش‌زای کنونی تاثیرگذار باشد. با توجه به این که دولت آمریکا رهبری را در سطح سیاسی رها کرده، اکنون زمان پاپیش گذاشتن اروپا فرا رسیده است. اروپایی‌ها می‌توانند با اعتمادسازی دوباره با تمام قدرت‌های منطقه‌ای، دستاوردهای دیپلماتیک شان در زمینه مساله هسته‌ای را گسترش دهند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
خخخخه طرح مسخره
ایران و کشورهای عربی منطقه حق غنی سازی نداشته باشند ولی انها و امریکا و چین و روسیه و ژاپن و یا همین بغل خودمان هند و پاکستان یا اسرائیل غنی سازی بکنند حتی بمب هم بسازند
تابناک ارزش خواندن هم نداشت
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
این بابا دلش خوشه، اروپا هیچ غلطی نمی تواند بکند .
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
اتحادیه اروپا بدون آمریکا مثل یک طفل یتیم میمونه
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
البته باید قدرت سیاسی و اقتصادی اروپا را در نظر داشت
آیا اینقدر نفوذ و اهرم های سیاسی جهت پیشرفت مذاکرات دارد ؟
در برجام که تا حال نشان داد که وزنه ای نیست .
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
آدم باید به عقل خودش شک بکنه که دوباره بخواد به مذاکره با یک مشت شیاد دروغ گو فکر بکنه !!!! چند بار باید از یک سوراخ گزیده بشیم آخه !!! اروپا و آمریکا از سرو ته یه کرباس هستن .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
هرچی تلاش میکنم برام مهم بشه واقعا نمیشه
دوران اوباما تحریم نبودیم ولی هم گرانی داشتیم، هم تورم داشتیم؛ هم دلار و ماشین گران بود
احساس میکنم بیشتر منافع شخصیه تا ملی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
نداشتیم یا یادت نمیاد یا نمی خوای یادت بیاد؟
ناشناس
| Netherlands |
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
اتفاقا دوران برجام دلار ثبات داشت، پراید 20 میلیون بود، قیمت دلار 3500 تومان بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
به عنوان دانشجوی دکترای حقوق بین الملل میگم چیزی به نام حقوق بین الملل و حق برابر وجود خارجی نداره.
کسی اگر فکر کنه میتونه سر یک میز با غربی ها بشینه و برد-برد میز رو ترک کنه احتمالا از نظر عقلی مشکل داره.
ما نباید کار رو به جایی برسونیم که مجبور بشیم سر یک اهرم قدرت خود معامله کنیم.
ما در سیاست و آینده نگری به غربی ها نمی رسیم.
پس بهتره سکوت کنیم و پیشرفت و فعلا از میزهای مذاکره دوری کنیم.
در ضمن دوری هر چه بیشتر از روسیه به نفع حال و آینده ی ماست.این کشور مویرگی کشوری رو به خودش وابسته میکنه،بدون این که اون کشور متوجه بشه و لب پرتگاه دست اون کشور رو ول میکنه.
روسیه کشور مهمی نیست،این ما هستیم که با تفکرات 30 سال پیش داریم بهش بها میدیم.
از چین نمیشه دوری کرد،چین یک قدرت جهانی هست و قابل مقایسه با روسیه زنگ زده و خائن نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
لطف کنید، اسم دانشگاهتان را عنوان کنید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
چرا فکر میکنید اروپا با امریکا اختلاف داره چرا باید داشته باشن مگه اروپاامریکارا نساخته پلیس خوب بد هستند مگه زمان خاتمی زیر برجام ان زمان نزدن مگ الان نزدن مگگه همه شرکت های فرانسوی المانی ایران رها نکردن و حتی کره و ژآپن این چند کشور نوکر امریکا هستند و امریکا نوکر پول قدرت جنگ خون اسرائیل هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
وقتی با اروپا هم قائل به مذاکره نیستیم، چه توقعی از اونها دارید؟
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
دل به اروپا خوش نکنید، اگر آنها با ما بودند برجام رو اجرا می کردند. بجای این حرفها، با فساد و گرانی مبارزه کنید
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس آنجلس دارید؟