به گزارش تابناک به نقل از ایکنا، محسن دهنوی، رئیس فراکسیون دانش بنیان در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای جمعیت 8 میلیون نفری فارغالتحصیل چیست؟ گفت: کشور در زمینه اشتغال جوانان طی این سالها سرمایهگذاری زیادی کرده است و به لحاظ نیروی جوان فارغ التحصیل که یک پارامتر خیلی مهم در پیشرفت و توسعه محسوب میشود رتبه خوبی داریم، اما مسئله اصلی اینجاست که چطور بتوانیم این ظرفیت نیروی انسانی را به یک موتور متحرک در تولید تبدیل کنیم؟ طبیعتا امروزه نمیتوان با نگاه سنتی برای این عزیزان ایجاد اشتغال کرد.
اگر ما بخواهیم با نگاه اشتغال سنتی در صنایع سنگین شغل ایجاد کنیم، برای هر نفر باید حدود 1 میلیارد تومان هزینه کنیم تا بتوانیم ایجاد اشتغال کنیم. حالا شما همین مبلغ را در یک میلیون نفر ضرب کنید.
طبیعی است که نه منابع مالی کشور این اجازه را میدهد و نه زمان کافی برای این کار وجود دارد. این در حالی است که ما معتقدیم با استفاده از دانش روز، با استفاده از کسب و کارهای دانش بنیان و با استفاده از پلتفرمها با سرمایهگذاری بسیار کمتری میتوانیم اشتغال بالاتری تولید کنیم.
دهنوی همچنین با ذکر این مطلب که کشور ما زیرساخت کم ندارد یادآور شد: مسئلهای این است که زیرساختها بلااستفاده یا نیمه تعطیل است. ما باید بتوانیم با استفاده از کار نرمافزاری و با بهرهگیری از نیروی فارغ التحصیل متخصص که به دنبال کار هستند، ظرفیت زیرساختی که امروزه تعطیل یا نیمه تعطیل است را فعال کنیم.
بخش مهمی از این پروسه این است که موانع را از سر راه برداریم. به عبارت دیگر، امروز لازم نیست که دولت و حاکمیت کار خاصی بکند، خیلی وقتها لازم است که کاری نکنیم و موانع را برداریم. در نظر بگیرید برای اشتغال یک تیم جوان و فارغ التحصیل 27 تا 45 مورد مجوز تعریف شده است.اگر کسی بخواهد کار تولیدی کند 25 تا 30 مجوز باید بگیرد.
بنابراین یکی از کلیدهای اشتغال، رفع موانع است. مورد دیگر رفع انحصار می باشد. امروزه خیلی از مجوزهای اشتغال در انحصار عدهای خاص است. اگر این موانع برطرف و قوانین زائد حذف شود، فضای خوبی برای اشتغال باز میشود.
محسن دهنوی با اشاره به سال جهش تولید گفت: در شرایط خاص کرونا که باعث بروز مشکلات مالی شده، راه غلبه بر بحران اقتصادی، اهمیت دادن به بخشی از کسب و کارهاست که با سرمایهگذاری کم میتوانید ارزش افزوده زیادی در آنها ایجاد کنید که همان کسب و کارهای دانش بنیان است.
عضو هیات رئیسه مجلس و رئیس فراکسیون دانش بنیان در پایان با تاکید مجدد بر سرآمدن دوره روشهای سنتی جذب منابع انسانی گفت: امروزه سازمانها و کسب و کارها باید بتوانند نیروی انسانی مورد نیاز خود را از میان جمعیت چند میلیون نفری انتخاب کنند. در این مواقع رویدادهایی مثل آزمون استخدام بخش خصوصی مانند یک حلقه وصل عمل میکنند. از طرفی در کنار دانشگاهیان و نیروی انسانی متخصص قرار میگیرند و آنها را با آزمونها و روشهای مختلف، شایستهگزینی، سورت و دستهبندی میکنند، سپس با توجه به نیاز هر سازمان یا شرکتی به آنها نیروی انسانی معرفی میکنند.
دهنوی در پایان یادآور شد: من رویدادهایی مثل آزمون استخدام بخش خصوصی را یک ضرورت برای آینده کسب و کارها میبینم.