به گزارش تابناک به نقل از همشهریآنلاین، سنگزنی شیوه خاصی از عزاداری است که عزاداران هماهنگ با نوحهخوانان با زدن دو تکه چوب دایرهایشکل به هم به نوحهسرایی و عزاداری میپردازند. مراسم سنگزنی روستای کهن از قدمتی بسیار بالا برخوردار است و عزاداران به جای سینهزدن و زنجیرزدن دو چوب ( یا سنگ) را در حالت تکضرب و سهضرب برهم میزنند در حالی که نوحهخوان با سبک خاصی نوحه میخواند و عزاداران هم با سبک خاصی از جای خود حرکت میکنند.
آیین سنگزنی حکایت سوگواری و عزاداری قوم بنیاسد است که پس از واقعه روز عاشورا به کربلا میرسند و وقتی با پیکرهای بیسر مواجه میشوند به نشانه عزاداری سنگهایی را بر میدارند و به سر و صورت خود میزنند. از متولیان و بانیان اصلی مراسم سنگزنی روستای کهن در صد سال گذشته مرحوم سید جواد هاشمی، مرحوم سیدعلیرضا علوی و مرحوم سید ابوالحسن هاشمی از روحانیون محلی روستای کهن بودند.
در آیین سنگزنی دستههای عزاداری در قالب کارناوالهای سوگواری راه میافتند که تمام افراد آن سنگ در دست داشته و آنها را به هم میکوبند. همزمان با دهه اول محرم آن دسته از اهالی روستا که به شهرهای بزرگ مهاجرت کردهاند به روستا بازمیگردند و در آیین سنگزنی شرکت میکنند. در این آیین، سنگزنان باید دارای سابقه و مهارت خاص باشند و به رعایت نظم در سنگزنی دقت کنند و با حفظ حرکت دایره و حرکات هماهنگ دست و پا بتوانند حلقه حزن را طی کنند.
روستای کهن از روستاهای واقع در شهرستان کوهبنان به عنوان شمالیترین نقطه استان کرمان است که با مرکز استان کرمان ١٧٨ کیلومتر فاصله دارد.