نحوه حضور اصلاح طلبان در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری با توجه نارضایتی بدنه حامی این جریان، از مهمترین موضوعاتی است که این روزها احزاب و گروههای حاضر در این جریان سیاسی پیرامون آن به بحث و تبادل نظر میپردازند و هنوز هم نتوانسته اند به خروجی خاصی در این زمینه دست پیدا کنند، چون این مساله ارتباط مستقیمی به عملکرد دولت مورد حمایت آنها دارد که همچنان نتوانسته موفق عمل کند و باعث ایجاد نارضایتیهای بسیاری شده است.
به گزارش «تابناک»؛ جریان اصلاحات از سال ۹۲ تا انتخابات اسفند ماه سال گذشته، تقریبا پیروز تمامی انتخاباتی بود که برای ریاست جمهوری، مجلس و شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار شد. به همین واسطه بخش زیادی از کاندیداهای مورد حمایت این جریانات به نهادهای تصمیم گیر و کانونهای قدرت راه پیدا کردند، اما نارضایتی از عملکرد این افراد به ویژه در بین بدنه اجتماعی حامی جریان اصلاحات، کار را برای این طیف سیاسی جهت پیروزی دوباره در یک انتخابات سخت کرده است.
اکنون اصولگرایان به واسطه همین نارضایتی از عملکرد اصلاح طلبان توانسته اند خیلی راحت قریب به اتفاق کرسیهای سبز نمایندگی در بهارستان را طی انتخابات مجلس یازدهم از آن خود کنند و امید دارند در انتخابات سال ۱۴۰۰ هم پیروز عرصه لقب بگیرند. در بین اصلاح طلبان هم در حال تلاش برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری هستند، اما در درون این جریان هم خیلی امیدی به کسب چنین موفقیت بزرگی وجود ندارد.
حزب کارگزاران سازندگی، یکی از احزاب تاثیرگذار در جریان اصلاحات محسوب میشود که شاخصترین چهره عضو آن در دولت را میتوان «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهور دانست که از او به عنوان یکی از کاندیداهای بالقوه جریان اصلاحات در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده یاد میشود. البته حتما حضور کمکی او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ را باید یکی از دلایل پیروزی روحانی بر رقیبانش و تمدید چهار ساله دوره ریاست جمهوری اش دانست.
از طرفی دیگر، گزینه داخلی حزب کارگزاران برای انتخابات ۱۴۰۰ میتواند «محسن هاشمی رفسنجانی» رئیس فعلی شورای شهر تهران و فرزند ارشد مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی باشد؛ ضمن اینکه پیشتر از این حزب خبر رسیده بود که افرادی نظیر «علی لاریجانی، سید حسن خمینی و سردار حسین دهقان» هم جزو کاندیداهای احتمالی هستند که امکان حضورشان در سبد بررسیهای کارگزاران سازندگی وجود دارد.
در همین زمینه، سخنگوی حزب کارگزارن سازندگی گفت: برنامه انتخاباتی این حزب آبان ماه منتشر میشود.
«حسین مرعشی» در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «تابناک» درباره آخرین فعالیتهای حزب کارگزاران و رایزنی این جریان با چهرههایی همچون علی لاریجانی برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ اظهار کرد: ما در حال حاضر مصداقی درباره انتخابات ریاستجمهوری وارد عمل نشدیم و در واقع صحبتی را درباره آقای لاریجانی و سایر دوستان انجام ندادیم.
وی افزود: حزب کارگزاران در مقطع فعلی برنامه خود را برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ تنظیم کرده و ویرایش نهایی این برنامه هفته آینده انشاءالله آماده خواهد و به احتمال زیاد نیز امکان انتشار آن وجود دارد.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی تصریح کرد: برنامه حزب کارگزاران برنامهای است که به عقل ما در حزب درباره آینده ایران رسیده است و به هیچ وجه هم درباره افراد هنوز وارد مصادیق نشدهایم.
مرعشی خاطرنشان کرد: ما در حزب کارگزاران علاقه مندیم با همه کسانی که بتوانند این برنامه را عملیاتی کنند، وارد گفتگو شویم؛ چه دوستانی که از خود حزب مطرح هستند و چه سایر شخصیتهایی که اسامیشان برای انتخابات آینده مطرح شده است.
وی درباره اینکه حزب کارگزاران چقدر امیدوار است که بتواند با سایر احزاب اصلاحطلب در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ به توافق برسد، تاکید کرد: احزاب اصلاحطلب عمدتا علاقه مندند در انتخابات موثر باشند؛ منتهی اختلافنظری وجود دارد و تعدادی از احزاب اصلاحطلب علاقه دارند یک اصلاحطلب را انتخاب کنند و برخی دیگر از احزاب معتقدند تا جایی که رای و انتخابمان اثرگذار باشد، وارد میدان انتخابات خواهیم شد.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی گفت: هنوز جلساتی برای ائتلاف میان اصلاحطلبان شکل نگرفته و فعلا در درون احزاب بحثهای انتخاباتی در حال انجام است و ممکن است در آبانماه جلسات هماهنگی بین احزاب و شخصیتهای اصلاحطلب برگزار شود تا بتوانیم به یک خط و مشی مشترک برسیم.
مرعشی درباره اینکه چه میزان به موفقیت اصلاحطلبان در انتخابات ۱۴۰۰ امیدوار است، اظهار کرد: این موضوع بستگی به این دارد که آیا اصلاحطلبان بتوانند برنامهای را که مسائل و دغدغههای مردم را کاهش دهند ارائه دهند.
وی تصریح کرد: مساله ایران در مقطع فعلی مشکلات پیچیده در عرصه بینالمللی و مشکلات سنگین در عرصه اقتصادی است؛ از این روی، اگر اصلاحطلبان مسالهشان مردم باشد و بتوانند حرفهایی بزنند که مردم حس کنند اصلاحطلبان به دنبال حل مشکلات آنها هستند، مردم وارد صحنه میشوند و شانس پیروزی اصلاحطلبان بالا میرود.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد اصلاحطلبان به لاک خودشان بروند و مسالهشان بودن یا نبودن در حکومت باشد، طبیعتا مردم را نمیتوانند تحت تاثیر قرار دارند و ضعیف خواهند شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.