رئیس انجمن بیهوشی ایران

نسبت مرگ و میر به بستری کرونا در ایران/ خستگی و فرسودگی نیرو‌های ICU/ وضعیت کرونا بعد از تعطیلات/ ۱۳ تن از متخصصان بی‌هوشی در مقابله با کرونا شهید شده‌اند

هر اتفاقی مثل تعطیلی طولانی یا سفر رفتن تا دو هفته بعد بازتاب خواهد داشت. ما از ظرفیت بالایی استفاده می‌کنیم و اگر ظرفیت ما ۱۰۰ درصد باشد، در حال ارائه ۱۲۰ درصد ظرفیت هستیم. از همه مردم می‌خواهیم این بحث را جدی بگیرند و اجازه ندهند که همه گیری کووید ۱۹ در ذهن‌ها عادی شود.
کد خبر: ۱۰۰۹۰۰۱
|
۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۰ 14 October 2020
|
12952 بازدید
|
تابناک اجتماعیرییس انجمن بی‌هوشی و مراقبت‌های ویژه کشور گفت: شش هزار متخصص بی‌هوشی در کشور داریم و بدون شک متخصصان بی‌هوشی بیشترین درگیری را با بیماران کووید ۱۹ دارند و میزان ابتلای این متخصصان بسیار بالاست و تاکنون ۱۳ تن از متخصصان بی‌هوشی شهید شده‌اند.

به گزارش «تابناک»؛ علیرضا سلیمی در نشست آنلاین خبری که به مناسبت فرارسیدن ۱۶ اکتبر (۲۵ مهر ماه) روز ملی و جهانی بی‌هوشی برگزار شد، افزود: میزان ابتلای متخصصان بی‌هوشی به ویروس کرونا بسیار بالاست. تنها آمار نسبتا دقیقی که در اختیار ماست، شهادت ۱۳ تن از متخصصان بی‌هوشی است. این عدد تنها به دلیل ابتلا به ویروس کرونا بسیار بالاست. هر ماه شاهد از دست دادن ۲ یا ۳ متخصص بی‌هوشی هستیم.

وی ادامه داد: برخی تخصص بی‌هوشی را با کار در اتاق عمل می‌شناسند، ولی این تخصص عمدتا در اورژانس و بخش‌های مراقبت‌های ویژه و جا‌هایی که بیمار بسیار بدحال وجود دارد، استفاده می‌شود. بعد از شیوع ویروس کرونا نیز بیماران مبتلا به این ویروس توسط همکاران بی‌هوشی مراقبت می‌شوند.
 
نسبت مرگ و میر به بستری کرونا در ایران/ خستگی و فرسودگی نیرو‌های ICU/ وضعیت کرونا بعد از تعطیلات/ ۱۳ نفر از متخصصان بی‌هوشی در مقابله با کرونا شهید شده‌اند

معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی بیان کرد: امسال مراسمی برای بزرگداشت شهدا همزمان با روز جهانی بی‌هوشی برگزار کردیم. روز گذشته در سازمان نظام پزشکی به یاد شهدای متخصص بی‌هوشی، تمبر یادبود اختصاصی چاپ شد که هر کدام از تمبر‌ها مزین به عکس یکی از ۱۳ شهید متخصص بی‌هوشی بود.

سلیمی اظهار کرد: همچنین کمیته‌ای تشکیل شد تا علت مرگ بالای متخصصان بی‌هوشی را بررسی کند. این گام مهمی در کنار بزرگداشت و زحمات این متخصصان است و امیدواریم کاری کنیم که میزان درگیری همکاران و به ویژه متخصصان بی‌هوشی کم شود.

رییس انجمن بی‌هوشی و مراقبت‌های ویژه کشور گفت: در ایران به علت پایین بودن درآمد این گروه تخصصی و کار بسیار سخت آنها، میزان تمایل همکاران ما برای ورود به این رشته کم است. همین روزها، دستیاران سال اول نام نویسی می‌کنند. آماری از شهرستان‌ها گرفتیم و نگران این بودند که شاید تعداد کمی وارد این رشته شوند. امیدواریم مسئولان مربوطه در این زمینه تمهیداتی در نظر بگیرند، زیرا در آینده دچار مشکل جدی در این رشته خواهیم بود.

سلیمی بیان کرد: متخصصان بی‌هوشی و مراقبت‌های ویژه وظیفه تیمار و نگهداری بیماران بدحال را در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بر عهده دارند و در نتیجه بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار می‌گیرند. تا این لحظهريال توانستیم پوشش بخش مراقبت‌های ویژه را به تمام بیماران ارائه بدهیم. هیچ تبعیضی برای هیچ بیماری انجام نشده است. این به قیمت کار ۱۲۰ درصدی اتفاق افتاده است.
 
وی افزود: کار پرسنل باید به شکلی تقسیم شود که اگر پرسنل بیمار شد، از افراد ذخیره استفاده کنیم. در ماه‌های اخیر همکاران ما کار بیشتری انجام داده‌اند که منجر به فرسودگی و خستگی بیش از حد شده است. این نوع کار کردن می‌تواند در لحظاتی مشکل ایجاد کند. مشکل اصلی ما، نیروی انسانی است. فشار و خستگی برای همه همکاران حوزه سلامت ایجاد شده و برای نیروی انسانی نیازمند بازنگری و حمایت همه جانبه هستیم.

سلیمی افزود: حداقل‌های مالی که انتظار می‌رفت نیز برای گروهی که در خط مقدم مشغول مبارزه با ویروس کرونا هستند، تامین نشده است؛ هرچند به نسبت بسیاری از کشورها، درمان مناسبی ارائه دادیم، اما منابع نیز نامحدود نیست و باید چاره اندیشی کرده و به فکر روز‌های آینده باشیم.
 
نسبت مرگ و میر به بستری کرونا در ایران/ خستگی و فرسودگی نیرو‌های ICU/ وضعیت کرونا بعد از تعطیلات/ ۱۳ نفر از متخصصان بی‌هوشی در مقابله با کرونا شهید شده‌اند

رییس انجمن بی‌هوشی و مراقبت‌های ویژه کشور گفت: هر اتفاقی مثل تعطیلی طولانی یا سفر رفتن تا دو هفته بعد بازتاب خواهد داشت. ما از ظرفیت بالایی استفاده می‌کنیم و اگر ظرفیت ما ۱۰۰ درصد باشد، در حال ارائه ۱۲۰ درصد ظرفیت هستیم. از همه مردم می‌خواهیم که این بحث را جدی بگیرند و اجازه ندهند همه گیری کووید ۱۹ در ذهن‌ها عادی شود. متاسفانه اخبار و مرگ و میر که روزانه اعلام می‌شود، در ذهن جای عادی پیدا کرده است. در حالی‌که روزانه تعداد زیادی از هموطنان خود را از دست می‌دهیم. عادی شدن شرایط باعث می‌شود که میزان حساسیت و حفاظت کم شود. مردم از سفر‌های غیرضروری اجتناب کنند.

وی اظهار کرد: اگر آمار رسمی کرونا را ملاک قرار بدهیم، نسبت مرگ و میر در ایران جزو کشور‌های با آمار بالا محسوب می‌شود. نسبت مرگ و میر همکاران در حوزه سلامت نیز جزو چند کشور بالاست. کمیته‌ای در سازمان نظام پزشکی تشکیل شده تا علت و چرایی مرگ و میر بالای متخصصان بی‌هوشی را بررسی کند و امیدواریم این کار در حوزه‌های دیگر نیز انجام شود.

سلیمی افزود: متاسفانه میزان مرگ و میر نسبت به ابتلا به کرونا در کشور ما بالاست. تست‌ها درصدی خطا دارند و شاید انجام یک دور تست، ثابت کننده این نباشد که فرد مبتلا به کرونا نیست. در این چند ماه، بیماران بسیار بدحال در بیمارستان‌ها مشاهده می‌کنیم و در زمان بستری، میزان مرگ و میر نسبت به جا‌های دیگر ممکن است که بیشتر باشد.

رییس انجمن بی‌هوشی و مراقبت‌های ویژه کشور ادامه داد: پیشگیری اهمیت زیادی دارد و هرچقدر ابتلا کم شود، مرگ و میر نیز کاهش خواهد یافت. بسیاری از کشور‌ها روی پیشگیری سرمایه گذاری کرده‌اند. وقتی بیماری ایجاد می‌شود، سیر آن گاهی غیر قابل پیش بینی است.

وی بیان کرد: همه بیماران از هر مذهب و ملیتی در حال دریافت خدمات هستند، اما این انرژی و وقت زیادی می‌گیرد و گاهی برای پیدا کردن تخت خالی باید هماهنگی‌هایی انجام داده و حتی تخت اضافه بگذاریم. شاید در ظاهر تخت را فراهم می‌کنیم، اما با زحمت و تلاش بسیاری این کار انجام می‌شود. اگر شرایط به همین شکل باشد، ممکن است که این سیستم پاسخ‌گو نباشد.
 
نسبت مرگ و میر به بستری کرونا در ایران/ خستگی و فرسودگی نیرو‌های ICU/ وضعیت کرونا بعد از تعطیلات/ ۱۳ نفر از متخصصان بی‌هوشی در مقابله با کرونا شهید شده‌اند

سلیمی گفت: بی‌هوشی در زمان همه گیری کووید ۱۹ تمهیدات خاص خود را دارد که هم بحث حفاظت کادر پزشکی و هم حفاظت از بیماران مطرح است. در حال حاضر دستورالعمل‌های واضحی داریم که چه کار‌هایی باید در زمان همه گیری کووید ۱۹ انجام شود که خطر اعمال جراحی و بی‌هوشی به حداقل برسد. در حال حاضر اتاق‌های عمل بیمارستان‌ها برای انجام اعمال جراحی ضروری آمادگی دارند.

معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی بیان کرد: سازمان نظام پزشکی همواره اعلام کرده در هر سطحی می‌تواند در کنار وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا قرار بگیرد. البته هیچ وقت منتظر سوال کردن نمی‌مانیم و مستقل نیز موضع گیری شفاف کرده‌ایم. به طور مثال در مورد بازگشایی مدارس و واکسن آنفلوآنزا و سایر موارد موضع گیری‌هایی از طرف سازمان نظام پزشکی انجام شده است.

رییس انجمن بی‌هوشی و مراقبت‌های ویژه کشور در پاسخ به سوالی درباره کیفیت مراقبت‌ها در بخش مراقبت‌های ویژه اظهار کرد: بالا بودن میزان مرگ و میر قطعا دلایل مختلفی دارد. یکی از دلایل این است بیمارانی که به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل می‌شوند، بیماران بدحال هستند و در نتیجه طبیعی است که میزان مرگ و میر در این بیماران بدحال بیشتر خواهد بود.

وی افزود: وقتی از تجهیزات آی سی یو بیش از اندازه استفاده شود، طبیعی است که توجه و کیفیت درمان تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

سلیمی گفت: نظارت مناسبی روی دارو‌های بی‌هوشی وجود دارد و با وسواس خریداری می‌شوند. به ندرت دیده شده که یک برند دارو چالش داشته باشد. معمولا دارو‌های بی‌هوشی مورد تایید انجمن بی‌هوشی است و مشکلی در این زمینه ندیده ایم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
با حقوق های نجومی و کارانه های چند برابر حقوق، هنوز هم پزشکان ادعای دریافتی کم رو دارند. بد نیست یکم از کشورهای پیشرفته یاد بگیرید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
شما می دانیدحقوق زیاد می گیرند دوست دارم پزشکان متخصص بیهوشی فیشهای حقوقی خود را درسایت بگذارند تا افرادنادانی چو تو دیگر حرفی برای گفتن نداشته باشی .در ضمن تو حاضری با چشمان بسته دریک میدان پراز مین بروی تا حقوقی خوب به تو داده شود؟؟
نیما
| Netherlands |
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
آدمی که حتی جرات نداری اسمت رو بزنی ، اگه دو ریال سواد داری برو توی اینترنت جستجو کن ببین حقوق یک پزشک خانواده در آمریکا یک پزشک خانواده ماهی 300 میلیون حقوق می گیرد و در ایران کمتر از 7 میلیون
حالا اگر سواد در حد دبستان داری حساب کن 300 میلیون چند برابر 7 میلیون است
آدم های قدر نشناسی مثل شماها مایه ی بدبختی ایران و فرار مغزها هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
لعنت به چین و لعنت به هر چی ادم لجباز و بی فرهنگ. خاک بر سر ان کسانی که کرونا را شوخی گرفتند و با قرنطینه مخالفت کردند. قرار بود مردم از حرم‌ شفا بگیرند چی شد پس ؟ چرا تو بیمارستان پلاس هستند. مسئولان ماهان کجا مخفی شدند؟ جواب این همه مرگ و میر رو شما مسئولین باید بدین.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
اداره بهداشت غرب تهران در این شرایط از من شکایت کرده که چرا پرسنل ما برای تست روتین سالانه به درمانگاه ها مراجعه نمیکنند و قاضی محترم هم نامه تهدید به جلب فرستاده
در شرایطی که رفتن بیمورد به درمانگاه و بیمارستان علاوه بر گرفتن بیموردوقت آن مراکز در این شرایط بحرانی تقریبا مساوی با مبتلا شدن به کرونا است و آلوده کردن دیگران است
شما باشید چکار میکنید ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
باید بحال دولت تاسف خورد برای اینکه چندر غازی به مردم ندهد تدابیر سختگیرانه اتخاذ نکرد و حالا دارد نتیجه اش را می بیند . اختلاس و غارت و هدر دادن بیت المال را برای چندی متوقف می کردند میشد امورات را به نحو احسن جمع و جور کرد . دریغا که طمع انسان تمامی ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
شنیدن این اخبار از فرسودگی و شهادت و خستگی و بیماری کادر زحمتکش درمانی کشور درد آور است
و باید به آنها خسته نباشید گفت و دستمزد و پاداش مکفی آنها را عادلانه و به موقع پرداخت کرد
متاسفانه چنان با این عزیزان شجاع و جان بر کف ، بد و ناعادلانه برخورد کرده اند
که تعداد زیادی از آنها به کشور های غربی مهاجرت کرده اند و یا قصد مهاجرت دارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
متاسفانه با لغو نشدن مسافرت های شهریور ماه، شیوع کرونا تشدید شد. لطفا از این به بعد با توجه ب این ک در فصل سرد قرار داریم مسافرتهای بین استانی رو محدود کنید تا شاید از این همه مرگ و میر روزانه،پیشگیری شود. مثل اینک تنفس های یوگایی در پیشگیری از کرونا تاثیر زیادی دارد لطفا در این زمینه اطلاع رسانی کنید و مخاطبان خودشان پیگیر باشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
پس چی شد دستاورد های شما جهت صادر کردن به دنیا برا کرونا و .....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
کرونا یاب چی شد
خویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
انشا الله که هیچ خانواده ای داغدار نشود ما مردم هم بدانیم در اینشرایط کشور که وزارت بهداشت بوجه هم ندارد خودمان به خودمان رحم کنیم با کمی رعایت وحس مسولیت شاید تعداد فوتی ها کم شود
پاسخ ها
حسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
میدونید متاسفانه تا خانواده ای یک عزیزش رو در اثر ابتلا به این بیماری از دست نمیده فکر میکنه خطرناک نیست. خدا سر هیچ خانواده ای نیاره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
دست همه مسئولین بی مسئولیت درد نکنه با این مملکت داری! دو‌ تا چیز تو این کشور مهم‌هست حجاب و تحریک شدن مردان.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
الهی این دائم ال تحریکان برای همیشه چشمانشون بسته بشه ودیگه باز نشه گوش هایشان هم دیگر نشنود بلکه بقیه مردم یه زندگی راحت داشته باشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
تو این سونامی مرگ همه نابود خواهند شد ، یک ماه کامل تمام فعالیتهای باید متوقف شد ،
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟