به گزارش «تابناک» به نقل از بی بی سی، پژوهشگران در اسکاتلند آگاهی از این مساله را هدف تحقیقات جدید خود قرار داده اند. در همین راستا، دانشمندان در دانشگاه ادینبورگ مطالعهای جدید را در ماه ژوئن برای بررسی این که آیا آب نمک میتواند علائم بیماری در افراد مبتلا به کووید-۱۹ را کاهش دهد، آغاز کرده اند.
مطالعه جدید بر پایه پژوهشی که در سال ۲۰۱۹ توسط تیم پژوهشی دانشگاه ادینبورگ انجام شده بود، آغاز شده است.
در پژوهش اولیه که با حضور بیش از ۶۰ بزرگسال سالم انجام شد، شرکت کنندگان ابتدا برای دو روز در معرض ویروس سرماخوردگی قرار گرفتند. سپس، آنها به دو گروه تقسیم شده و از یک گروه خواسته شده غرغره آب نمک و شستشوی مسیرهای بینی با محلول نمک را انجام داده و گروه دیگر روشی که همواره برای درمان سرماخوردگی انجام میدادند را دنبال کردند.
تمام شرکت کنندگان علائم خود را برای دو هفته ثبت کردند. همچنین، از آنها خواسته شد تا نمونههای مخاط بینی را با کمک ابزاری شبیه گوش پاک کن برای اندازه گیری مقدار ویروس سرماخوردگی در بینی جمع آوری کنند.
پژوهشگران دریافتند افرادی که غرغره و شستشوی بینی با آب نمک را انجام داده بودند، احتمال کمتری داشت ویروس را به دیگر اعضای خانواده خود انتقال دهند، پاکسازی ویروس در بدن آنها سریعتر صورت گرفت و احتمال کمتری داشت برای درمان از داروخانه دارو خریداری کنند.
تحقیقات دانشمندان برای بررسی اثر پروفسور عزیز شیخ مدیر موسسه آشر در دانشگاه ادینبورگ میگوید: اکنون ما قصد داریم تا تاثیر استفاده از آب نمک در افراد مشکوک یا تایید شده مبتلا به کووید-۱۹ بررسی کنیم به امید آن که به عنوان روشی موثر برای کاهش اثر و کنترل شیوع آن تایید شود.
هر چند نتیجه تحقیقات جدید دانشگاه ادینبورگ درباره اثر آب نمک بر کرونا هنوز نهایی نشده، اما با توجه به این که تعدادی از خانواده ویروسهای کرونا عامل سرماخوردگی اند و اثر مفید آب نمک بر سرماخوردگی از نظر علمی ثابت شده، میتوان به نتایج نسبتاً مشابه در پژوهش جدید امیدوار بود؛ بنابراین روش عاقلانه و البته بی هزینه و بی ضرر آن است که استفاده از آب نمک بویژه برای آنهایی که در محیطهای پرجمعیت رفت و آمد دارند، مورد استفاده قرار گیرد، زیرا در کووید-۱۹ میزان زیادی از ویروس SARS-CoV-۲ در دستگاه تنفسی فوقانی افراد بدون علامت و دارای علامت قابل تشخیص است. میزان تراکم ویروس در بینی به طور معمول بیشتر از گلو است که نشان میدهد، اقداماتی که عفونت را کنترل کرده و به نابودی ویروس کمک میکنند ممکن است در کاهش انتقال بیماری به دیگران مفید باشند.
گفتنی است پیشتر دانشمندان آلمانی اعلام کرده اند که حتی دهان شویهها نیز میتوانند به مهار کرونا کمک کنند. به نظر میرسد بهداشت دهان و حلق و بینی، میتواند عاملی برای کاهش ریسک ابتلا به کرونا باشد.
چندی پیش نیز یک پزشک ایرانی که در زمینه آثار نمک بر سلامتی تحقیق میکند، اعلام کرد که غرغره و شست و شوی منظم بینی با آب نمک رقیق میتواند در جلوگیری از کرونا موثر باشد چرا که ویروس کرونا قبل از ورود به ریه، عمدتاً در حلق و بینی لانه گزینی میکند و از چند ساعت تا ۲۴ ساعت بعد به ارگانهای دیگر بدن به ویژه ریه حمله میکند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.