به گزارش تابناک به نقل از فارس، سازمان بینالمللی کار در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد: تعداد ۸۱ میلیون نفر امسال در منطقه آسیا و اقیانوسیه شغل خود را به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ از دست دادهاند.
بر اساس گزارش سازمان بین المللی کار نرخ بیکاری در این منطقه در محدوده ۵.۲ و ۵.۷ درصد در سال ۲۰۲۰ بوده است که این رقم نسبت به ۴.۴ درصد سال گذشته رقم افزایشی داشته است گزارش سازمان بینالمللی کار تاکید میکند که تقریباً تمام مولفه های اقتصادی در حوزه کار نسبت به سال گذشته روند کاهشی داشته است.
این گزارش تاکید میکند که بیماری کووید ۱۹ بازار کار منطقه را به شدت تحت تاثیر قرار داده و موجب افت امنیت اجتماعی و محدود شدن ظرفیت موسسات در بسیاری از کشورها شده و مانعی برای سرپا ایستادن شرکتهای خصوصی شده است.
بیماری کووید ۱۹ باعث افت ساعات کاری نیز شده و در معیشت میلیونها خانوار تأثیر جدی داشته است به طوری که جوانان و زنان سخت ترین شرایط را تحمل می کنند.
بر اساس این گزارش سهم اشتغال جوانان کاهش یافته است شیوع ویروس کرونا در اکثر کشورها جدی است و شکاف فاجعه باری را در زندگی خانواده ها ایجاد کرده است به طوری که سطح اشتغال در این منطقه ۵۰ میلیون نفر کاهش یافته یعنی حدود ۷ درصد نسبت به قبل از شیوع ویروس کرونا کمتر شده و نیز بیشترین افته درآمده کارگران را در این محدوده زمانی شاهد هستیم.
رقم بیکاری به خاطر بیماری کووید ۱۹ برای منطقه جنوب شرق آسیا حدود ۱۴ میلیون نفر و در خود منطقه اقیانوسیه به حدود نیم میلیون نفر میرسد و برآورد می شود که درآمد کارگران در فاصله ماههای ژانویه و سپتامبر ۹.۹ درصد کاهش یافته باشد. در حالی که میلیون ها نفر کار پاره وقت دارند یا اصلا کار نمی کنند این منطقه احتمالاً با فقر بیشتری مواجه شود.
سازمان بینالمللی کار هشدار داد که احتمالاً ۲۲ تا ۲۵.۴ میلیون نفر دیگر به جمع بیکاران منطقه اضافه شود که بدون اقدامات حمایتی برای بخش های آسیب پذیر از جمله اقتصاد منطقه،کارگران و بخش خصوصی که با چالش جدی مواجه هستند امکان بهبود وضعیت وجود ندارد.