خط ویژه رهبران انگلیس و اروپا برای مذاکرات برگزیت

در واپسین روزهای باقی‌مانده برای آغاز مرحله گذار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، منابع نزدیک به دولت لندن از خط تلفن ویژه بین نخست وزیر انگلیس و رئیس کمیسیون اروپا برای تماس‌های سری به منظور تسریع در روند مذاکرات رسیدن به توافق تجارت آزاد میان دو طرف خبر دادند.
کد خبر: ۱۰۲۳۱۴۴
|
۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۷:۲۰ 23 December 2020
|
7259 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، روزنامه دیلی میل با انتشار مطلبی در این باره نوشت: بوریس جانسون و اورسولا فون درلاین در ۴۸ ساعت گذشته به طور پیوسته با یکدیگر در تماس بوده تا پیش از کریسمس راه حلی برای خروج از اختلافات باقی‌مانده پبدا کنند.

از سویی رئیس کمیسیون اروپا با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه که از نگاه لندن سد راه رسیدن به توافق دیده می‌شوند در تماس است.

این در حالیست که منابع دیپلماتیک می‌گویند میشل بارنیه رئیس هیئت اروپایی در مذاکرات برگزیت از محتوای گفت‌وگوهای جانسون و فون‌درلاین اطلاع ندارد و از اینکه در روزهای پایانی مذاکرات به حاشیه رانده شده کمی هم دلخور است.

مذاکرات درباره آینده همکاری‌های تجاری و امنیتی انگلیس و اتحادیه اروپا در دوره پسابرگزیت بر سر دو موضوع به بن‌بست خورده است؛ ۱) میزان دسترسی صیادان اروپایی به آب‌های غنی ماهیگیری انگلیس، ۲) شرایط رقابت یکسان برای نیروی کار انگلیسی و اروپایی.

بر اساس این گزارش، انگلیس پیشنهاد جدیدی را در خصوص سهم صیادان اروپایی از شیلات این کشور روی میز گذاشته است. بر اساس این پیشنهاد انگلیس خواستار تحویل ۳۵ درصد از سهمیه صیدهای اروپایی به این کشور است. این پیشنهاد پیشتر ۶۰ درصد بوده در حالی که اتحادیه اروپا کماکان خواستار حفظ دسترسی کامل به آب‌های انگلیس در دوره پسا برگزیت است.

میشل بارنیه دیروز در جلسه‌ با سفیران کشورهای اروپایی در بروکسل، پیشنهاد لندن را غیر قابل قبول خواند. اما گفته می‌شود «فون درلاین» در پشت پرده در تلاش است تا رضایت مکرون و سایر سران اروپایی را نسبت به پیشنهاد لندن جلب کند.

بارنیه دیروز در گفت وگو با خبرنگاران بیان داشت: ما در مقطع حساسی از مذاکرات قرار داریم و سرگرم آخرین تلاش‌ها هستیم. ده روز دیگر انگلیس از بازار واحد اتحادیه اروپا خارج می‌شود و ما هنوز در خصوص شیلات به توافق نرسیده‌ایم.

وی عنوان کرد؛ مسائلی وجود دارد که حل آن در سطح او نیست و رهبران دو طرف باید درباره آن تصمیم‌گیری کنند.

در این میان، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال تمدید مذاکرات برگزیت در سال‌ آینده میلادی شدت گرفته است. طرف اروپایی مایل است که گفت‌وگوها پس از ۳۱ دسامبر که دوره گذار برگزیت به پایان می‌رسد ادامه یابد. اما مقامات انگلیس هنوز به این پیشنهاد چراغ سبز نشان نداده‌اند.

شیلات برای انگلیس یک سرمایه ملی و صنعت مهمی به شمار می‌رود. «اوون پترسون» وزیر پیشین محیط زیست انگلیس در باره اهمیت این مساله می‌گوید که فقط پس گرفتن کنترل آب‌های کشور بیانگر اشراف حاکمیت بر کشور است.

انگلیس ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۱ بهمن ۱۳۹۸) رسماً اتحادیه اروپا را پس از چهار دهه عضویت ترک کرد. دو طرف در ۱۰ ماه گذشته تلاش کردند تا برای دوران پسابرگزیت به یک توافق تجارت آزاد دست یابند اما تاکنون این امر محقق نشده است.

اگر مذاکرات به نتیجه نرسد آینده روابط دو طرف از سال آینده میلادی (۲۰۲۱) بر مبنای تعرفه های سازمان تجارت جهانی خواهد بود که بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته انگلیس ضربه بیشتری را به لحاظ اقتصادی متحمل خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟