صدور مجوز تست انسانی واکسن شهید فخری‌زاده

از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی قدم در راه ساخت واکسن کرونا گذاشته‌اند و هم‌اکنون چند واکسن ایرانی کرونا موفق به اخذ مجوز تست انسانی شده‌اند و مجوز تست انسانی واکسن شهید فخری‌زاده هم صادر شده است.
کد خبر: ۱۰۳۹۴۷۹
|
۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۲ 08 March 2021
|
5932 بازدید
|
۱

به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا، از زمان شیوع ویروس منحوس کرونا در کشور، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی قدم در راه پرفراز و نشیب ساخت واکسن کرونا گذاشته‌اند.

نخستین واکسن ایرانی کرونا که وارد فاز تست انسانی شد، واکسن "کوو ایران برکت" بود که در پلت‌فرم ویروس غیرفعال ساخته شده و فاز اول تست انسانی خود را با موفقیت پشت‌سر گذاشته و در آستانه ورود به فاز‌های بعدی مطالعه بالینی است؛ فاز دوم و سوم تست انسانی نخستین واکسن ایرانی کرونا با مجوز و موافقت وزارت بهداشت، به‌طور همزمان در روز ۲۳ یا ۲۴ اسفند آغاز خواهد شد و تا نیمه خرداد ۱۴۰۰ تولید انبوه واکسن کوو ایران برکت به سرانجام خواهد رسید.

دومین واکسن ایرانی کرونا که اخیراً به مرحله تست انسانی رسیده است، واکسن "کووپارس" مؤسسه سرم و واکسن‌سازی رازی است که مطالعه فاز اول بالینی خود را آغاز کرده است و به ۱۳۳ داوطلب تزریق خواهد شد؛ این واکسن از نوع نوترکیب است و به‌گفته محقق این پروژه، یکی از ایمن‌ترین پلت‌فرم‌های ساخت واکسن کروناست.

واکسن رازی کووپارس، اولین واکسن کروناست که علاوه بر دوز تزریقی، دوز استنشاقی نیز دارد؛ در صورت موفقیت تولید این واکسن، این دوز استنشاقی به قطع زنجیره انتقال بیماری کمک خواهد کرد.

فلاح؛ معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی با بیان این‌که فاز اول تست انسانی این واکسن ۲۳ روز طول می‌کشد، گفته است: در فاز دوم ۵۰۰ نفر وارد مطالعه خواهند شد و اگر نتایج فاز دوم واکسن کووپارس رضایت‌بخش باشد وارد فاز سوم کارآزمایی بالینی خواهیم شد؛ در فاز سوم ده‌ها هزار نفر در سنین مختلف واکسن را دریافت می‌کنند و امیدواریم که همزمان با اتمام فاز دوم مطالعه بالینی واکسن کووپارس رازی راه‌اندازی خطوط تولید صنعتی نیز دنبال شود.

سومین واکسن ایرانی کرونا که به‌تازگی مجوز تست بالینی را کسب کرده است، واکسن کرونای شهید فخری‌زاده است؛ محمد کریمی‌نیا، معاون قرارگاه پدافند زیستی کشور با بیان این‌که این واکسن از نوع ویروس کشته‌شده است از آغاز فاز نخست کارآزمایی بالینی واکسن کرونای شهید فخری‌زاده با تزریق به ۱۳۵ نفر از داوطلبان خبر داده است.

به‌گفته وی، پس از طی کردن سه فاز آزمایشی محصول، تولید انبوه این واکسن از مرداد سال ۱۴۰۰ آغاز می‌شود.

البته ایران با همکاری با کشور کوبا، در حال تولید واکسن کرونا در انستیتو پاستور ایران است؛ علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره واکسن ایرانی کرونا، تولید محققان انستیتو پاستور گفته است: واکسن مشترک ایران و کوبا از هفته‌های دیگر وارد مرحله سوم آزمایش انسانی خواهد شد و در این فاز ۵۰ هزار دوز تزریق انجام خواهد شد و دو تا چهار میلیون دوز از این واکسن تا فروردین ۱۴۰۰ تولید می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۸
اين واكسن ها بايد از مجامع علمي جهاني تاييديه بگيرن تا بتوان با اعتماد كامل تزريق كرد . تاييد وزارت بهداشت ايران به تنهايي كفايت نمي كند و شايد مشكلات پاندمي كرونا رو بدتر كنه . چين هم يك سازمان استاندارد خودرو براي خودش تاسيس كرده و به محصولاتش ستاره هاي پنج تايي و چهار تايي اهدا ميكنه ولي ايمني خودروهاي اروپا و آمريكا كجا و ايمني و كيفيت محصولات خودروي چين كجا !!!!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟