رئیس مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه منابع مالی، خون رگهای تولید است گفت: با توجه به اینکه هزینه تامین مالی در قیمت تمام شده محصول تولیدی موثر است بنابراین این موضوع بر مصرف کننده هم تاثیر دارد.
به گزارش تابناک اقتصادی؛ محمد قاسمی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما افزود: اگر چه حرفهای زیادی درباره میزان نقدینگی در کشور زده میشود، اما واقعیت این است که تامین مالی تولید از طریق بازار سرمایه و سرمایه گذاری خارجی در کشور، چندان وسیع نبوده است.
وی ادامه داد: بنابراین میتوان گفت نقدینگی و منابع کافی برای سرمایه گذاری در کشور وجود ندارد و از منابع موجود هم به خوبی استفاده نمیشود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: به علل مختلف، هدف گذاری تامین مالی برای بنگاههای کوچک و زود بازده، محقق نشده و این موضوع در دولتهای مختلف اتفاق افتاده و آمارها بیانگر آن است که تا ۴۰ درصد از این منابع به جای اینکه به مجموعه فعالیتهای تعریف شده حوزه اقتصادی برسد به این هدفها اصابت نکرده است.
محمدرضا پورابراهیمی ادامه داد: زمانی که تورم در کشوری وجود دارد، گرفتن وام برای سرمایه گذاری در حوزه غیر تولیدی برای تسهیلات گیرنده ایجاد مزیت میکند.
وی گفت: باید جذابیت بازارهای موازی را برای سوق پیدا کردن منابع چه در قالب تسهیلات بانکی و چه در قالب تسهیلات مالکیت شخصی به تولید، کاهش دهیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: زمانی تولید در کشور رونق میگیرد و تسهیلات بانکی زمانی به هدف اصابت میکند که بتوانیم بازارهای موازی را به شکلی مدیریت کنیم که جذابیت تولید در اقتصاد کشور افزایش یابد.
وی گفت: اعمال مالیات بر عایدی سرمایه، ظرفیتی را فراهم میکند تا بتوانیم نقدینگی را به سمت فعالیتهای مولد اقتصادی هدایت کنیم.
به نقل از صداوسیما؛ پور ابراهیمی افزود: هر اقدامی که مزیتهای تولید را برای سرمایه گذار بیشتر کند و مزیت بازارهای موازی را کاهش دهد، ظرفیت سازی میکند تا مسیر نقدینگی به سمت تولید سوق پیدا کند.