به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، افسردگی معمولاً با رواندرمانی یا مصرف دارو درمان میشود، اما آنچه میخورید نیز میتواند در سلامت روان شما نقش داشته باشد. گرچه به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است، اما برخی پژوهشها نشان داده که برخی رژیمهای غذایی ممکن است جلوی افسردگی را بگیرند یا شدت آن را کاهش دهند.
کارشناسان میگویند یک رژیم غذایی مناسب ممکن است مغز شما را از چیزی بهرهمند کند که جهت دوری از افسردگی یا در صورت ابتلا به افسردگی، جهت رفع این مشکل، به آن نیاز دارد.
کدام مواد غذایی در مبارزه با افسردگی، مفید و کمک کننده هستند؟
مغز شما جهت تولید مواد شیمیایی که از آنها جهت تنظیم احساسات استفاده میکند، به مواد مغذی خاصی نیاز دارد. برخی از این مواد غذایی عبارتاند از:
ماهیهای کوچک و چرب (سالمون، خال مخالی، آنچووی، ساردین و شاهماهی): این ماهیها همگی مملو از اسیدهای چرب امگا-۳ هستند، نوعی چربی که تحقیقات نشان داده است با کاهش التهاب، از شدت علائم افسردگی میکاهد.
بوقلمون: مصرف گوشت بوقلمون، بدن شما را از تریپتوفان بهرهمند میکند؛ اسیدآمینهای که بدن از آن جهت تولید سروتونین استفاده میکند.
کاکائو: برخی مواد موجود در کاکائوی تلخ مانند فلاونولها و پروسیانیدینها میتوانند التهاب درون بدن را کاهش دهند.
مواد غذایی پروبیوتیک: به تحقیقات بیشتری نیاز است تا به طور دقیق متوجه شویم که پروبیوتیکها چگونه عمل کرده و چه بیماریهایی را درمان میکنند؛ اما آنچه محققان تا به حال پی بردهاند، این است که مواد غذایی حاوی پروبیوتیک مانند ماست، در خود، باکتریهای زندهای دارند که جهت تعادل بخشیدن به باکتریهای دستگاه گوارش، مفید هستند.
این موضوع درباره افسردگی اهمیت دارد، زیرا این باکتریها میتوانند مواد شیمیایی مانند سروتونین و گاما آمینوبوتیریک اسید را تولید کنند که خلق و خوی شما را تنظیم میکنند.
میوهها و سبزیجات: خوردن مواد غذایی همچون میوهها و سبزیجات میتواند یکی از بهترین راهها جهت مقابله با التهاب باشد، زیرا این میوهها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان هستند؛ موادی که به حفظ سلولها در برابر آسیب التهاب، کمک میکنند.
برخی مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان عبارتاند از:
گردو
میوههای توتمانند (توتفرنگی، تمشک و غیره)
انار
شکلات تلخ
قهوه و چای سبز
سبزیجاتی مانند نعنا و آویشن