به گزارش تابناک به نقل از پایگاه خبری هیل، 27 سناتور دموکرات طی نامه ای خطاب به جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در شرایطی که مذاکرات غیرمستقیم با ایران برای احیای توافق هسته ای در جریان است از تلاش های واشنگتن برای بازگشت به برجام حمایت کردند.
این سناتورها که تیم کاین سناتور ویرجینیا و عضو کمیته های روابط خارجی و نیروهای مسلح سنا و کریس مورفی سناتور کنتیکت و رئیس کمیته های فرعی خاور نزدیک، جنوب آسیا، آسیای میانه و ضدتروریسم در راس آنها قرار دارند، سه شنبه شب نامه خود را به جو بایدن ارائه داده و در آن از تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا برای خروج یک جانبه از توافق هسته ای درسال 2018 انتقاد کردند.
آنها همچنین در این نامه آورده اند: خساراتی که در چهار سال گذشته ایجاد شد کشور ما را با چالش های متعددی در سراسر دنیا مواجه کرد. تردیدی نیست که یکی از اولویت های زودهنگام و ضروری در زمینه امنیت ملی شما باید بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) باشد.
این سناتورها افزودند: ما به طور قوی از بازگشت به برجام و استفاده از رویکرد پایبندی در برابر پایبندی به عنوان نقطه آغاز تنظیم مجدد روابط با ایران حمایت می کنیم. اگر ایران مایل به بازگشت به پایبندی به تعهدات خود در برجام باشد، ایالا متحده نیز باید مایل به بازگشت به این توافق و کاهش تحریم ها ذیل برجام باشد.
مذاکرات ایران و گروه 1+4 در چارچوب کمیسیون مشترک با هدف احیای برجام و بازگشت آمریکا به این توافق این روزها در وین در حال برگزاری است. تیم آمریکا نیز هفته گذشته در وین حضور داشت اما هیچ گفت وگو میان مقامات ایران و آمریکا صورت نگرفته است.
محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان روز گذشته در کنفرانس خبری مشترک با همتای روس خود در تهران با بیان اینکه "این آمریکا بوده که از توافق خارج شد و عهدات خود را نقض کرد" خاطر نشان کرد: اگر آمریکا می خواهد قادر به بازگشت به برجام باشد، باید کلیه تحریم ها را لغو کند. باید فهرست تمام تحریم ها را طبق وظیفه ای که بر اساس برجام دارد، ارائه دهد. البته ما یک فهرست مثالی، نه یک فهرست کامل به آنها ارائه کردیم تا بدانند که با چه چیزی طرف هستند. طبق برجام آمریکا وظیفه دارد که فهرست تمام تحریم ها را ارائه کند و سپس همه شان را بردارد. این سیاست غیرقابل تغییر ماست.
دیپلمات ارشد کشورمان تاکید کرد: ما نشست وین را با حضور روسیه، چین و سه کشور اروپایی برگزار می کنیم. آمریکا در این مذاکرات حضور ندارد زیرا عضو برجام نیست. ما داخل برجام هستیم. بنابراین آن کسی که باید بلیط عضویت در توافق را بخرد، ایران نیست بلکه آمریکایی ها هستند. قدرت آنها بیرون از اطاق برجام است اما ما در داخل اطاق هستیم. ما نیازی به ورود نداریم پس آنها نمی توانند شرط بگذارند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.