جلیلی: با «نمایش» نمی‌شود کشور را اداره کرد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با نمایش نمی‌توان کشور را اداره کرد بلکه باید کشور را بر اساس واقعیت‌ها اداره کرد و اگر خدای ناکرده فرهنگِ نمایش در بخش‌های قوای مختلف تجلی یابد، این آسیب است و چه بسا با تغییر دولت‌ها و قوا، بازهم آن مسائل حل نشود.
کد خبر: ۱۰۴۸۲۳۳
|
۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۵:۳۸ 26 April 2021
|
7829 بازدید
|
۱
به گزارش تابناک به نقل از تسنیم: سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام امشب در گفت‌وگویی در یکی از شبکه‌های اجتماعی طی سخنانی با بیان اینکه باید بتوانیم آسیب‌هایی که مانع رسیدن به راه حل مسائل کشور است را پیدا کنیم، اظهار داشت: صرفا با نمایش نمی‌توان کشور را اداره کرد بلکه باید کشور را بر اساس واقعیت‌ها اداره کرد و اگر خدای ناکرده فرهنگِ نمایش در بخش‌های قوای مختلف و جناح‌ها تجلی یابد، این آسیب است و چه بسا با تغییر دولت‌ها و قوا، بازهم آن مسائل حل نشود.

وی افزود: اگر این موضوعات مجموعه‌ای از آسیب‌ها باشد، باید همگی شناسایی کرده و درباره‌ی آن بحث کنیم و آن‌ها را به ضدارزش تبدیل کنیم و نگذاریم آن‌ها جایگاه ارزشی پیدا کنند و کسانی هم فکر کنند که با آن ضدارزش‌ها می‌توانند آن را به‌جای کار به مردم معرفی کنند.

دبیر سابق شورای‌عالی امنیت ملی خاطر نشان کرد: من و همکارانم این مسائل که عده‌ای از جوانان عزیز کشور و افرادی هستند که تجارب زیادی دارند را جمع‌بندی کرده‌ایم. به‌عنوان مثال اگر امروز از موضوع بانک صحبت می‌کنیم و اینکه آیا کافیست که در ابتدای دولت بگوییم "البانک و ما ادراک مالبانک" و ۸ سال بگذرد و تغییری هم صورت نگیرد و مردم هم تغییر و تحولی احساس نکنند؛ چه تفاوتی بین سال‌های ۱۳۹۲ و ۱۴۰۰ رخ داد و چه اصلاح‌هایی صورت گرفت؟

جلیلی تصریح کرد: مباحث نقدینگی، تأمین مالی و تسهیلات بسیار اهمیت دارد و باید در نظر گرفته شود و هم‌چنین عدالت باید در عرصه‌های مختلف ظهور و بروز یابد. اگر بگوییم این دولت برود و دولت دیگری می‌آید، مردم انتظار دارند که تغییراتی در جامعه صورت بگیرد. اقدامات دولت‌ها باید در زندگی مردم تجلی داشته باشد و اگر تغییری نیز انجام می‌گیرد، باید مشخص شود که چه پیامد‌هایی در زندگی مردم دارد و باید بتوان با شاخص‌های روشن آن را ارزیابی کرد.

وی گفت: اگر از تولید سخن می‌گویم و مقام معظم رهبری چندین سال روی این مسئله تأکید دارند، چگونگی و جهش تولید مهم است و باید بدانیم که موانع بر سر راه آن چیست و آیا راه این است که بگوییم دولت برود و دولتی که تازه بر سرکار می‌آید آن روز بگوید که تازه می‌خواهیم موانع را بررسی کنیم؟ بلکه موانع باید امروز بررسی شده و به دولت مستقر معرفی شود. این مسائل یک منظومه‌ی به‌هم پیوسته است و باید روایت‌های درستی از این مسائل داشته باشیم تا بتوانیم پاسخ‌های مناسب به آن بدهیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه مشارکت مردم بسیار مهم است، تصریح کرد: در این مدت ۴۲ سال که از پیروزی انقلاب می‌گذرد، هرکجا توانستیم به موفقیتی دست یابیم، با حضور مردم بوده و یکی از آن موفقیت‌ها در دوران دفاع مقدس بوده و همه دیدند که وقتی مردم وارد عرصه شدند، موفقیت‌های بزرگ رقم خورد.

جلیلی با اشاره به اینکه ما راه‌حل‌های موضوعات مختلف را قبل از اینکه مطرح بشود، به مسئولان وقت دادیم و این انصاف نیست که بگوییم آن‌ها شاید رقیب ما هستندو راه‌حل را به آن‌ها ندهیم بلکه همگی باید برای حل مشکلات به یکدیگر کمک کنیم؛ به‌عنوان مثال اگر درباره برجام نقدی داشتیم، ابتدا آن را به مسئولین دولتی منعکس کردیم و اگر درباره طرح بنزینی احساس می‌کردیم که نمی‌تواند پاسخگوی مشکلات مردم باشد و در برخی ابعاد دارای اشکال است، قبل از اجرایی شدن راه‌حل را برای دولت و روسای قوا فرستادیم و این وظیفه ما بوده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: اگر ندانیم مسائل اصلی ۴ سال آینده کشور چیست طبیعتا به دنبال راه‌حل آن نیز نمی‌رویم. نباید توان خود را مصروف موضوعات موهوم و کاذب و فرعی کنیم. بسیار مهم است که در این عرصه مسئله را درست تشخیص دهیم و پاسخ‌های درست و معتبری هم داشته باشیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت با اشاره به اینکه عرصه انتخابات باید عرصه‌ای برای این‌گونه مباحثات اینگونه باشد، خاطر نشان کرد: افراد باید بگویند که چه چیزی را مسئله اصلی کشور می‌دانند و پاسخ خود را نیز به این مسئله‌ها بگویند؛ اینجاست که می‌توان پاسخ‌های غلط را از پاسخ‌های درست تشخیص داد. وقتی از حضور پرشور صحبت می‌کنیم یعنی می‌بایست فضا را سالم نگه داریم و پرسش‌ها و پاسخ‌ها درست تعیین شود؛ عرصه انتخابات نباید عرصه جنجال‌های بی‌خود و اغوای مردم باشد.

جلیلی گفت: یکی از مسائلی که اقتضای صداقت مردم است، این است که اگر بتوانیم یک کار را در مدت کوتاه انجام دهیم، نباید وقت را تلف کنیم و آن کار را درگیر مرور زمان کنیم. بر عکس آن نیز صادق است که اگر اقتضای انجام یک کار، یک‌سال است و ما بگوییم ما این کار را به غلط و نادرستی در ۱۰۰ روز انجام می‌دهیم، با صداقت با مردم سخن نگفته‌ایم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: ۴ سال آینده نمی‌تواند بدون در نظر گرفتنِ ۸ سالِ گذشته باشد؛ مردم ۸ سال گذشته مسائلی داشتند و برای آن‌ها راه‌حل‌ها و پاسخ‌هایی نیز ارائه شد و امروز هم فرصت خوبی برای نگرش به این ۸ سال است و اینکه پاسخی که در این مدت به مردم داده شد و دنبال شد چقدر موفق و صحیح بوده و نقاط ضعف و قوت آن چه بوده است.

وی در ادامه با بیان اینکه ضرورت امروز این است که نگاه دقیقی به ۸ سال گذشته داشته باشیم، عنوان کرد: انتخاب مردم در ۸ سال گذشته برگرفته از انتظاراتی بوده است؛ حال سوال این است که آیا انتظاراتی که مردم در این ۸ سال داشتند و منتخب آن‌ها مسیر خود را بر اساس آن انتظارات تعیین کرده، محقق شده یا خیر؟
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۹
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۶
سعید فقط سعیدمحمد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟