تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
محسن رضایی برنامه خود را در اختیار رئیسی گذاشت
محسن رضایی اعلام کرد که برنامه راهبردی انقلاب اقتصادی را که به تفکیک ۳۱ استان کشور برای دولت احتمالیاش تدارک دیده بود و پیشتر در زمان تبلیغات انتخابات نیز در اختیار مردم گذاشته بود، در اختیار رئیس جمهوری منتخب، حجت الاسلام رییسی قرار خواهد داد تا در صورت صلاحدید وی و تیم اقتصادی دولت جدید برای حل مشکلات مردم، مورد استفاده قرار گیرد.
محرومیت یک ساله "روازاده " از حرفه پزشکی و وابسته در کل کشور
بنا بر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، حسین روازاده معروف به حکیم روازاده بر اساس رای هیات عالی انتظامی سازمان نظام پزشکی به یک سال محرومیت از اشتغال به حرفه پزشکی و وابسته در کل کشور محکوم شد. در متن نامه دکتر فتاحی معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی خطاب به دکتر قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت مبنی بر محکومیت «حسین روازاده» آمده است: «به پیوست تصویر رأی قطعی به شماره کلاسه ۱۹۸/۵۹/۸۱۱۰ مورخ ۹۸.۰۹.۰۶ هیات عالی انتظامی نظام پزشکی در خصوص آقای دکتر حسن روازاده به شماره عضویت ۵۸۲۹۰ مبنی بر یک سال محرومیت از اشتغال به حرفه پزشکی و وابسته در کل کشور به پیوست ارسال می گردد. خواهشمند است دستور فرمائید رأی مذکور از تاریخ ۰۱/۰۴/ ۱۴۰۰ازطریق دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور و سازمانهای بیمه گر مورد اقدام قرار گرفته و از اقدام اجرایی انجام شده این سازمان را مطلع فرمایند.»
شورای شهر در آخرین روزها هم از تغییر نام معابر دست برنداشت
در جریان سیصد و سومین جلسه شورای شهر تهران بررسی صورتجلسه کمیسیون نامگذاری و تغییر نام اماکن و معابر عمومی شهر تهران در دستور کار قرار گرفت و در همین راستا، حجت نظری عضو شورای شهر تهران گفت: به پیشنهاد ارتش، قرار شد میدان شهیدان ارتش واقع در بزرگراه بسیح را به شهیدان پدافند ارتش تغییر بدهیم و خیابان شهیدان ارتش هم به شهیدان سرباز تغییر کرد. میدان جنگلبان هم بنا شد که روی میدان قائم واقع در منطقه ١ قرار بگیرد، کوچک یکم در منطقه ٦ به نام صمد بهرنگی با حفظ شماره گذاری تغییر نام داده خواهد شد. همچنین کوچه سوم هم در خیابان حجاب به نام استاد مهدی آذریزدی با حفظ شماره گذاری نام گذاری خواهد شد.
وی افزود: کوچه پنجم مجاور خیابان حجاب به نام استاد هوشنگ مرادی کرمانی، کوچه هفتم در خیابان حجاب به نام استاد جبار باغچه بان، کوچه آزیتا در بلوار میرداماد به نام استاد رضا سیدحسینی، خیابان آناهیتا واقع در منطقه ٢ محله سعادت آباد به نام مدیا کاشی گر، خیابان ارمغان غربی حدفاصل خیابان ماندلا تا خیابان ولیعصر به نام استاد نجف دریابندری، خیابان ارمغان شرقی به نام فهیمه راستکار، خیابان حمید واقع در منطقه ١ به نام محمد زهرایی نامگذاری خواهد شد.
مورد عجیب آرای باطله در انتخابات شورای شهر کرج
در انتخابات شورای شهر کرج عمار ایزد یار با ۲۲هزارو ۹۰۶ رای به عنوان نفر اول در حالی به شورا راه یافت که آراء باطله شمارش شده از در این شهر ۳۸ هزار و ۸۸۸ رای بود. ضمنا در استان البرز نامزد پیروز یعنی ابراهیم_رئیسی ۲۶۴۸۲۲ رأی کسب کرد، اما در این استان ۳۷۵۴۱۳ آرای باطله به صندوقها ریخته شد. همچنین سه نامزد دیگر در البرز مجموعه کمتر از ۹۰ هزار رأی داشتند.
بهشتیپور: بهتر است مذاکرات در این دولت به نتیجه برسد
حسن بهشتیپور، کارشناس مسائل بینالمللی نیز در گفتوگویی با «آزادی» از نقش دولت بر روند مذاکرات میگوید. او لحن و ادبیات دیپلماتها را از جمله موارد اثرگذار در مسیر مذاکرات میداند و معتقد است، « مجموعه عواملی دست به دست هم داده است که این توافق در دولت جدید شکل بگیرد.» وی به نتیجه رسیدن در فرصت باقیمانده تا پایان دولت روحانی را مثبت ارزیابی میکند اما چندان به تحقق این امر امیدوار نیست. بهشتیپور میگوید: «ایکاش طرفین تا حدی از سقف مطالبات خود کوتاه بیایند تا نتیجه در این فرصت باقی مانده به دست آید.» این کارشناس امور بینالملل همچنین میگوید: «۴۵ روز تا تشکیل دولت جدید زمان باقی است و امیدواریم توافق در ۲۴ مرداد سالگرد برجام و تا قبل از ۱۲ مرداد و روی کار آمدن دولت جدید انجام شود، چرا که طرفین مذاکرهکننده برای یکدیگر شناخته شده هستند و مذاکرهکنندگان تجربه مذاکره دارند و این امر میتواند محاسنی برای طرفین داشته باشد. اما طبق شواهد بعید به نظر میرسد این امر محقق شود.»
تماس تلفنی میرحسین موسوی با کروبی و نبوی
میرحسین موسوی و زهرا رهنورد دیروز با مهدی کروبی و بهزاد نبوی تماس تلفنی برقرار کردند.موسوی و رهنورد ضمن گفت و گویی صمیمی با کروبی در جریان روند درمان ایشان قرار گرفته و برای وی آرزوی بهبود و سلامتی کردند.همچنین آن دو ضمن تماسی با مهندس بهزاد نبوی با یادآوری سوابق و خدمات ایشان در کشور برای وی آرزوی سلامتی کردند.
اولین اقدام رئیسی پس از رئیس جمهور شدن از زبان باهنر
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رئیس جدید قوه مجریه در اولین اقدام باید متعادل سازی بین هزینه ها و درآمدهای دولتی را در اولویت قرار دهد و اگر این کار انجام شود تورم و قیمت ها کنترل یافته و شاهد جهش تولید در کشور خواهیم بود.محمد رضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در حال حاضر حاکمیت و مردم درگیر مسائل اقتصادی همچون تورم، بیکاری، عدم تعادل بودجه دولت و گرانی هستند که برای حل این معضلات نیاز به یک سبد سیاستی است.وی ادامه داد: یکی از راهکارهای حل معضلات اقتصادی افزایش درآمدهای دولتی است و این بدین معنا نیست که افزایش نقدینگی و تورم را به همراه داشته باشد.عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام متذکر شد: اگر رئیس جمهور موفق به تعادل سازی واقعی بین درآمدها و هزینه های دولت شود، تورم و قیمت ها کنترل یافته و شاهد جهش تولید در کشور خواهیم بود.وی با اشاره به حضور پر شور مردم در انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما در شرایط خاص بسر می بریم و متاسفانه استکبار جهانی شدیدترین تحریم ها را برای ما بوجود آورده و این درحالی است که مردم نه تنها از میدان بیرون نرفتند بلکه جدی تر از همیشه پای صندوق های رای حضور پیدا کردند
توئیت عضو شورای نگهبان با هشتگ روایت جمهور
عضو شورای نگهبان در توئیتی نوشت: نقش مردم در انتخاب عالیترین مقام اجرایی تا عضو شورای ده یا روستا نشان میدهد جمهوریت و مردم سالاری پایه اصلی اداره و تصمیمگیری در کشور است.هادی طحان نظیف، در توئیتی با هشتگ روایت جمهور نوشت: روز جمعه همزمان در برخی حوزه های انتخابیه چهار انتخابات مهم برگزار شد و مردم در اداره ارکان مختلف کشور نقش آفرینی کردند. نقش مردم در انتخاب عالیترین مقام اجرایی تا عضو شورای ده یا روستا نشان میدهد جمهوریت و مردم سالاری پایه اصلی اداره و تصمیمگیری در کشور است.
زیدآبادی: اگر پیام انتخابات دریافت نشود آینده تاریکی رقم میخورد
احمد زیدآبادی فعال سیاسی گفت: از نقطه نظرِ عملی، اینکه منتقدان و مخالفان جمهوری اسلامی چه تفسیری از انتخابات اخیر داشته باشند، در درجۀ دوم اهمیت قرار دارد. در درجۀ نخست، مهم این است که محافل ذینفوذ و تصمیمگیرانِ اصلی نظام سیاسی چه تفسیر و تأویلی از کیفیت انتخابات و نرخ مشارکت و درصد آراء باطله داشته باشند.امیدوارم برداشت محافل رسمی از نحوۀ حضور مردم در انتخابات همان نباشد که به صورت علنی مطرح میکنند. این انتخابات پیام بسیار قدرتمند و توأم با ظرافتی با خود داشت.اگر این پیام که به نظر من کاملاً واضح هم بود، به درستی و دقت دریافت نشود، آیندۀ تیره و تاری برای کشور رقم خواهد خورد.به نظرم همه چیز به لبِ مرز خود رسیده و فرصت بسیار کوتاه است. شما را به هر که میپرستید این آخرین فرصت را دریابید.
روایت محسنی اژهای از رانت طلایی به ۱۵ صرافی
معاون اول قوه قضائیه گفت: یک سیاستی اتخاذ شد و گفتند "برای تعدیل بازار، به مردم سکه دهیم". بیش از ۶۰۰ صرافی مجاز داریم سکهها فقط به ۱۵ صرافی داده شد که رانت بزرگی برای آنها ایجاد کرد.
مظفر: دولت آقای رئیسی فراجناحی خواهد بود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آقای رئیسی در رقابتهای انتخاباتی به عنوان یک نیروی مستقل پیامی مهم داشت، از سوی نیروهای انقلاب و دلبستگان به نظام و کشور وارد عرصه رقابت شدند و از حزب و یک گروه نیستند، رئیسجمهور خاصی نیستند و دولتشان فراجناحی خواهد بود.حسین مظفر پیرو انتخاب آیتالله سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیسجمهور منتخب کشورمان، گفت: افرادی بر مدیریت کشور بودند و این امر باعث شد مشکلات فراوانی بر مردم تحمیل شود و مردم نتوانند مزایا و ثمرات انقلاب را بچشند لذا موجب نگرانی مردم بود.وی افزود: انتخابات ۱۴۰۰ و نامزدهایی که پا به عرصه وجود گذاشتند، زمینهای برای هشیاری بهتر مردم شد تا تجربه گذشته را تکرار نکنند و فردی را که در ناکارآمدیها شریک بودند انتخاب نکنند و فردی را از سلاله سادات و کسی که یار رهبری بوده و تجربیات خوب مدیریتی قوی به ویژه در حوزه قضائی و جاهای مختلف داشته را به عنوان نامزد اصلح خود انتخاب کنند.مظفر تصریح کرد: خوشبختانه جناب آقای رئیسی مورد اجماع و وفاق مجموعه نیروهای انقلاب بودند و هماکنون قدرت اجماع سازی نیروهای انقلاب را دارند، کسانی که دل در گرو انقلاب دارند میتوانند امیدوار باشند که آقای رئیسی میتواند اجماعی بین فرزندان و دلسوزان کشور به وجود بیاورد و از ظرفیتهای همه سلایق و توانمندان کشور در حل مشکلات کشور استفاده کند.
انتقاد نشریه سپاه از روحانی درباره کاهش مشارکت در انتخابات
نشریه اخبار داخلی سپاه وابسته به معاونت سیاسی سپاه به اظهارات روز جمعه حسن روحانی واکنش نشان داد.نشریه اخبار داخلی سپاه وابسته به معاونت سیاسی سپاه در انتقاد به اظهارات روز جمعه رئیس جمهوری نوشت:رئیسجمهور روحانی روز جمعه، بعد از حضور در وزارت کشور و انداختن رأی خویش در صندوق، همچون اظهارات سابق، بدون اشاره به تأثیر بیسابقه عملکرد هشتساله دولت تدبیر و امید بر کاهش مشارکت مردم در انتخابات، با فرافکنی آشکار، قصد سیاسی جلوه دادن آن را داشت. وی کاهش مشارکت را به موضوع عدم احراز صلاحیتها گره زد و گفت: «مشکلات و مسائلی که از مراحل قبلی انتخابات در ذهن مردم مانده است را نباید مدنظر قرار دهیم. به هر حال انتخابات مهم است و علیرغم آن مشکل، ما بازهم باید پای صندوق انتخابات حاضر شویم، رأی دهیم. ای کاش ما هیچ مشکلاتی از روز ثبتنام تا امروز نمیداشتیم و امروز شاهد حضور بیشتر مردم بودیم!» چرا «آدرس غلط» دادن از فرهنگ دولتمردان حذف نمیشود؟
به نظر میرسد هدف اصلی دکتر روحانی از طرح این موضوع، منحرف کردن افکار عمومی از توجه به دو موضوع است: الف- نقش دولت در وضعیت نابسامان اقتصادی کشور؛ ب- نقش برجام در تشدید تحریمها و به باد رفتن تمام وعدههای 8 ساله، با اجرای ناقص و یکطرفه بندهای برجامی توسط دولت. دولت روحانی در حین مذاکرات هستهای، به خاطر اینکه استراتژی مشخصی برای اداره کشور و حل مشکلات ساختاری و کلیدی اقتصادی مثل کاهش وابستگی بودجه به نفت و اصلاح نظام مالیاتی نداشت و حتی مشکل آب خوردن مردم را منوط به رفع تحریمها کرده بود، اقدام خاصی برای حل این مشکلات انجام نداد و محصول کدخداباوری، بیتدبیری و ناکارآمدی، چیزی جز متوسل شدن به اعلام آدرسهای غلط نبود و نخواهد بود.
گمانه زنی درباره آینده برادران لاریجانی
پس از ردصلاحیت برخی شخصیتها از سوی شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری و موضع رهبری در این باره، حالا گمانهزنیها در مورد موقعیت جدید برادران لاریجانی قوت گرفته است.انتصاب علی لاریجانی به جای علی اکبر ولایتی در ریاست هیات امنای دانشگاه آزاد و همچنین تغییر دبیر شورای نگهبان و جایگزینی صادق آملی لاریجانی به جای آیتالله جنتی از گمانهزنیها در روزهای اخیر است.
عطریانفر: اصلاح طلبان منزوی نخواهند شد و نگرانی هم ندارند
عطریانفر گفت: اصلاح طلبان منزوی نخواهند شد، نگرانی هم ندارند و بیشتر مطالبه گر خواهند بود.عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در بخشی از یک مصاحبه به موارد زیر اشاره کرد: حجم زیاد آرای باطله پیام سیاسی نگرانکننده دارد. جامعه نسبت به عملکرد شورای نگهبان دغدغهمند و گلایهمند است. متاسفانه شورای نگهبان به دغدغه رهبری هیچ توجهی نکرد. دغدغه رهبری این بود که ما آرای باطله چندمیلیونی نداشته باشیم، پاسخگوی آرای باطله ۵ میلیونی، شورای نگهبان است. رئیسی، رئیس جمهور آرای باطله و خاموش هم باشد، دولت اصولگرا میتواند روی ظرفیتهای اصلاحطلبی حساب کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.