استان سیستان و بلوچستان که در پیکهای قبلی کرونا وضعیت به مراتب بهتری از بسیاری از استانهای کشورمان داشت، حالا کانون شکل گیری موج پنجم شیوع کرونا شده است.
به گزارش «تابناک»، بعد از مدتها تاکید بر ورود سویه جهش یافته دلتا به کشورمان از مبدا هند، حالا میشود نشانههای شوم ورود این ویروس به کشورمان را در بسیاری از مناطق کشور دید. مناطقی از جمله شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان که ویروس از آنها به مناطق مجاور سرایت کرده و موجب شده شمار شهرهای قرمز کشورمان در روزهای گذشته دو برابر شود و پیک پنجم رسما بروز و ظهور بیابد.
همین توضیحات کافی است که بدانیم وضعیت در مراکز درمانی در این استان چگونه است و چه شرایط کروناییای بر شرق و جنوب شرقی کشورمان حکمفرماست، اما اگر به یادآوریم که یکی از کمبودهای این خطه، کمبود در زیرساختهای بهداشت و درمانی است، درک بهتری از بحرانی خواهیم داشت که این استان را در بر گرفته است.
نکته قابل توجه در این میان، بروز خفیفتر پیکهای قبلی کرونا در کشورمان در این استان پهناور بوده که موجب شده پیک پنجم با قوت و قدرت بیشتری در این منطقه خودنمایی کند و کار را به جایی برساند که شمار بیماران در این استان به سه تا چهار برابر بیماران شناسایی شده در پیکهای قبلی برسد.
این وضعیتی تجربه نشده در این استان است که قطعا و حتما در رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز اثر نامطلوبی گذاشته و موجب شدت گرفتن بحران این روزهای استان سیستان و بلوچستان شده است. بحرانی که به تاکید یکی از نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی، نتیجه قصور وزیر بهداشت است و ضرورت دارد دستگاه قضایی رسیدگی به آن را در دستور کار قرار دهد.
اما بشنوید از واکنشهای مسئولان به این بحران که نمونه اخیر آن، سفر معاون کل وزارت بهداشت به همراه رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به این استان، جهت رصد بحران از نزدیک بوده و بر اساس آن، شمار مبتلایان و مراجعانت حضوری در این خطه به نسبت موجهای قبل چند برابر شده و فشار به شدت مضاعفی را متوجه کادر درمان کرده است.
بازدیدهایی که در پی آنها تاکید شده وضعیت بحران کرونا در این استان زیر ذره بین دولت و مجلس قرار دارد و به رغم افزایش مراجعتها و بیماران، هنوز بیماری که نیازمند بستری باشد از دریافت خدمات و بستری محروم نمانده است. وضعیتی که برای جلوگیری از شدت گرفتنش میبایست بر رعایت پروتکلها و همچنین غربالگری جمعیت تاکید کرد.
اقداماتی که تکمیل کننده شان افزایش محدودیتها در این استان است که چندان هم ساده به نظر نمیرسد به ویژه اگر وسعت این استان و کمبودهایش را مد نظر قرار دهیم و بدانیم میزان رعایت پروتکلها در این خطه نیز به شدت کاهش یافته و وضعیت مطلوبی ندارد. شرایطی که برهم زدن و تغییر آن نیازمند عزمی جزم و بسیجی فراگیر در این خطه است. اقداماتی که باید ببینم چه زمانی اتخاذ و اجرایی خواهند شد؟!